Archive for Φεβρουαρίου 2021

“Το ζάλο σου, ο βήχας σου, κι δουλεμένες χέρες,

που ‘ναι και σ΄αναζήτηξα, εδά σαράντα μέρες;” (Γ.Α.Κουτάντος)

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Αγησιλάου Γεωργίου Κουτάντου, που “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, στις 16 Ιανουαρίου 2021. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διατάξεις και τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19.

Με την ΑΝΩΓΗ επικοινώνησε ο γιος του Γεώργιος Αγησιλάου Κουτάντος, γνωστός μαντιναδολόγος και ποιητής, που θέλησε να αποχαιρετήσει τον πατέρα του με το παρακάτω συγκινητικό ποίημα:

Διαβάστε την συνέχεια... »

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους κτηνοτρόφους, τους πολίτες και όλους τους αρμόδιους φορείς  ότι ξεκινά η υλοποίηση του «Προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα».

Διαβάστε την συνέχεια... »

“Εγώ σου άνοιξα τα χέρια μου, Θεέ, στην αγκαλιά μου τη θερμή για να Σε κλείσω  Και Σε νανούρισα γλυκά μες στη νυχτιά, που στη δροσιά της ονειρεύτηκα να ζήσω…”

Η Μαρλένα Σκουλά-Περιφεράκη, “έφυγε” από τη ζωή στα 88 της χρόνια στις 22 Φεβρουαρίου και κηδεύτηκε σήμερα Πέμπτη 25 του μήνα στο Δημοτικό κοιμητήριο Αμαρουσίου. Τα Ανώγεια αποχαιρέτησαν μια σπουδαία γυναίκα, συγγραφέα ποίησης και λογοτεχνίας, που αγαπούσε πολύ και τιμούσε τον τόπο καταγωγής της. Ήταν τακτική αρθρογράφος για πολλά χρόνια και στην “Φωνή των Ανωγείων.”

Από το σάιτ http://www.iporta.gr αλιεύσαμε και δημοσιεύουμε στοιχεία του πλούσιου βιογραφικού της, που παρέθεσε ο γαμπρός της Κώστας Α.Μακρής. Αναλυτικά:

Διαβάστε την συνέχεια... »

“Δάκρυ που δεν σκουπίζεται  και το στεγνώνει ο αέρας,

είναι η απουσία σου, κάθε στιγμή τση μέρας…”

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τρίμηνο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Αναστάσιου Πασπαράκη (Στυρούλη), που “έφυγε” από τη ζωή στις 28 Νοεμβρίου 2020, στα 87 του χρόνια. Ένα κερί για ένα εξαιρετικό άνθρωπο με ποιότητα,  έναν μερακλή της ζωής και της παρέας.

Με την ΑΝΩΓΗ, επικοινώνησε ο Βασίλης Κεφαλογιάννης (Ρεντίφης) που θέλησε να προσφέρει 50 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και των δωρεάν φροντιστηρίων σε ενήλικους, μαθητές και πρόσφυγες. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που σε σκεπάζει,  Αναστάση…

Του Ντίνου Μερκούρη- Ιατρός Καρδιολόγος

Σύνταγμα της Ελλάδος: Άρθρο 4 παρ 1 και 2.
Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι του νόμου.
Όλοι οι Έλληνες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Άρθρο 5 παρ 5 Κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα στη προστασία της υγείας του και της γενετικής του ταυτοτητας.
Διαπιστώσεις : 1 .Εμβολιασθεντες νόμου Ρεθύμνης 5736 ( gov.gr 24/2) ποσοστό 6,5% περίπου ίδιο με το πανελλήνιο
2. Τα Κ.Υ του νομού εμβολιάζουν εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, το Κ.Υ Ανωγειων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη παρ’ όλο που όπως όλα ήταν και εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο.
Ερωτήσεις: Γιατί  η Αριστέα η Βασιλεια η Ολγα ο Λευτερακας ο Τσαγκάρης και πολλοί άλλοι δεν είναι ίσοι με τους αντίστοιχους άλλων χωριών του νομου;
Γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί 150 άνθρωποι στο χωριό (6,5%) ηλικίας > 80 ετών;
Ποτε η Ελληνική Δημοκρατία σκοπεύει να αρχίσει τους εμβολιασμούς στ Ανωγεια ;
Όπως έχω ξαναπεί δεν επαιτούμε
Απαιτούμε όμως να είμαστε ίσοι σε όλα με όλους τους Έλληνες
Δεν ζητω ούτε απαντήσεις ούτε αντιπαραθέσεις ούτε συγγνώμες ούτε θα…
Απαιτώ το τώρα!

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ελιά Πεδιάδος και τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, το σαρανταήμερο μνημόσυνο, για την ανάπαυση της ψυχής της Μαρίας Δραμουντάνη ή “Μαυριάδενας”. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19.

Μια σεμνή, δυναμική και γεμάτη αξιοπρέπεια γυναίκα, που πέθανε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω της μια όμορφη οικογένεια. Η “Μαυριάδενα” έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στις 19 Ιανουαρίου 2021 στα 93 της χρόνια.

Στη μνήμη της, τα εγγόνια της Μύρων και Μαρία Νταγιαντά προσέφεραν στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 50 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να είναι καλά και να θυμούνται πάντα την αγαπημένη τους γιαγιά με αγάπη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει αιώνια. Αιωνία η μνήμη της.

 

-->