Archive for Σεπτεμβρίου 2019

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Ανωγείων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας  προχώρησε σε συνεργασία με την  Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης για τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών σε γυναίκες του  Δήμου Ανωγείων.Η Νέα Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει το μεγάλο της ταξίδι .Ένα ταξίδι Ανθρώπινο οραματικό μια πράξη Αγάπης για τις Γυναίκες. Ένα ταξίδι που έχει στόχο να φωτίσει και να δημιουργήσει τις σωστές πεποιθήσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Δεν αφήνω τίποτα στην άγνοια … τίποτα στην τύχη .Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ

Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στο Δήμο Ανωγείων 23 και 24 Σεπτεμβρίου ,στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ. Ανωγείων.  Θα εξεταστούν γυναίκες:

-Ηλικίας 40-75 ετών

-Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί σε μαστογραφικό έλεγχο καθώς και οι ανασφάλιστες γυναίκες.

– Αποκλείονται οι γυναίκες που έχουν κάνει α) ολική μαστεκτομή β)μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών γ) γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα  μικρότερο του ενός έτους δ) όσες έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Η γνωμάτευση των μαστογραφιών γίνεται από ιατρούς του Ακτινολογικού Τμήματος Βενιζελείου Νοσοκομείου.Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Τηλέφωνο επικοινωνίας::2834031484 , 2834031411

 

“Μετά από 5 χρόνια μαθημάτων χορού της Σχολής Χορού μας στ’ Ανώγεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε γονείς και παιδιά για την στήριξη τους και την συνεργασία μας και για την αγάπη τους για τον χορό και την παράδοση του τόπου μας. Είμαστε περήφανοι για όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά που τα βλέπουμε να εξελίσσονται χρόνο με τον χρόνο, να αγαπούν και να κατανοούν ακόμα περισσότερο το χορευτικό ήθος και τις παραδόσεις μας.

Για 6η λοιπόν χρονιά ξεκινάμε εγγραφές Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 6 με 9, στην αίθουσα της Σχολής Χορού και οι εγγραφές συνεχίζονται και τηλεφωνικώς καθημερινά.

Η Έναρξη των μαθημάτων θα είναι την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019!

Καλή χορευτική χρονιά σε όλους!

Παύλος Πωλιουδάκης – Φένια Χαιρέτη”

Συνέντευξη στην ΑΝΩΓΗ και τον Γιώργη Μπαγκέρη

Μια χρονιά γεμάτη ευρήματα και σπουδαίες ανακαλύψεις ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι στην Ζώμινθο με την Έφη Σακελλαράκη-Σαπουνά να μας υποδέχεται ιδιαίτερα χαρούμενη και να μας αναλύει όλες τις πτυχές της ανασκαφής , που φτάνει μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση της. Η ανασκαφή στο κεντρικό κτήριο έχει ολοκληρωθεί και πλέον η κυρία Έφη Σαπουνά αφοσιώνεται στο μετά της Ζωμίνθου και πως αυτή θα γίνει επισκέψιμη τα επόμενα χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το κοινό, με σεβασμό στην ανασκαφή και το περιβάλλον. Παράλληλα δηλώνει ενθουσιασμένη με την υποψηφιότητα για τα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO, αλλά και για το σπουδαίο εύρημα μιας πινακίδας με τον αριθμό 217 στη Ζώμινθο που αποκαλύπτει την ύπαρξη αρχείου εκεί αλλά και το γεγονός ότι ο χώρος χρησιμοποιήθηκε πριν το 1900 προ χριστού! Η Έφη Σαπουνά δεν παραλείπει πάντως να μας πει τη μεγάλη πικρία της για το Ιδαίον Άντρο, που χωρίς την ύπαρξη φύλακα φέτος ελλοχεύει κινδύνους για το μνημείο και τους επισκέπτες, ενώ ολοκληρώνει με αναφορές στα Ανώγεια, τους δημάρχους τους και την συνεργασία που έχουν. Τέλος  αποκαλύπτει τι της ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Καλησπέρα σας. Η ολοκλήρωση των ανασκαφών αφήνει θετικό ή αρνητικό πρόσημο για την φετινή χρονιά κυρία Σαπουνά;

Σας ευχαριστώ. Θα έλεγα ότι αφήνει εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα η ολοκλήρωση και της φετινής ανασκαφής. Κάτι που δεν θα έλεγα ότι το περίμενα σε τέτοιο βαθμό. Φέτος προσπάθησα να δουλέψω εξωτερικά του κεντρικού κτηρίου, αυτό της περιόδου της ακμής και ανακάλυψα πάρα πολλά πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενη δουλέψαμε πολύ δυνατά για παραπάνω από έξι εβδομάδες. Ούτε χρόνο δεν βρήκα για μια επίσκεψη στο Μεϊντάνι, το πρωί η ανασκαφή και το βράδυ εδώ στο μουσείο να κάνουμε όλη την υπόλοιπη δουλειά που χρειάζεται.

Πείτε μας για τις ανακαλύψεις αυτές.

Έχουμε τέσσερις νέες εισόδους εκτός από την κεντρική. που γνωρίζαμε. Δηλαδή, πρόσβαση από το βόρειο-ανατολικό τμήμα. Πρόσβαση από το Νότιο-δυτικό. Ακόμα μια παλιότερη πρόσβαση στο κτήριο  εδώ από το 2000 και μια τέταρτη νεότερη της περιόδου της ακμής. Η μια έχει ένα κίονα μπροστά ίσως έχει σχέση με μια βεράντα που είναι εδώ πέρα, ένας χώρος δηλαδή που πιθανόν να ήταν χώρος αναψυχής.

Σκάψαμε βέβαια πολλά καινούρια δωμάτια. Και το καταπληκτικό εύρημα είναι η πινακίδα -το λέω με πολλή συγκίνηση- γιατί το περίμενε και ο Γιάννης Σακελλαράκης να το βρούμε το αρχείο. Και βρέθηκε μια πινακίδα ιερογλυφική ή γραμμικής Α, την έχω ήδη στείλει σε ειδικούς γραφολόγους για να το δούνε.

Τι αναγράφει αυτή η πινακίδα;

Αναγράφει 217 τριποδικά σκέυη. Αυτές οι πινακίδες βρισκόταν δίπλα στον αγωγό και όπως και πολλά αγγεία φαίνεται πως έπεσαν αρκετά και αναγράφει. Έχει ένα τριποδικό αγγείο από τα πολλά που βρήκαμε που σημαίνει ότι δεν ήταν η καταγραφή μόνο για το υλικό που υπήρχε εκεί. Και έχει και τον αριθμό 217. Δηλαδή σε αυτό το κομμάτι έχουμε 217 τριποδικά σκεύη από τα οποία βρίσκουμε πραγματικά πάρα πολλά και είναι για πολλές χρήσεις. Είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη. Βρήκαμε το αρχείο το οποίο πριν δεν είχαμε.Γιατί οι χώροι αυτοί έχουν υποστεί και πολλές καταστροφές, είχαν καταστραφεί αρκετά τμήματα του και τη δεκαετία του ’60. Οπότε είμαστε τυχεροί που το βρήκαμε αυτό. Αποθήκες έχουμε βρει άπειρες, αλλά αυτή η πινακίδα ουσιαστικά είναι ένα αρχείο που είχαν εκεί.Είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος απόκρυψης αγγείων, τα οποία βρίσκονται δίπλα στην είσοδο και εκεί ίσως χρησίμευαν για να τα παίρνει κάποιος και να τα χρησιμοποιεί έξω από το κεντρικό κτήριο. Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος αυτός.

Επομένως ο χώρος αυτός δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκε πριν το 1700 π.χ που πιστεύαμε εμείς. Ξεκινάει από το 1900 π.χ την εποχή των πρώτων ανακτόρων. Καταλαβαίνετε την σημασία αυτού του πράγματος.Βέβαια ενδείξεις είχαμε πάντοτε και ο Σακελλαράκης παλιότερα είχε βρει κάποιους τοίχους και αγγεία πάνω από τις πλάκες. Αλλά αυτό όλο έχει θεμελιωθεί πάνω από το βράχο και πάνω στον οποίο στρώθηκαν οι πλάκες. Επομένως πρέπει να δούμε το αποκάτω που είναι τα παλαιά ανάκτορα.Δηλαδή έχουμε τόσο χρονική διεύρυνση αλλά και σαν έκταση.

Πείτε μας και για το μεταλλουργικό εργαστήριο.

Έχουμε βρει το μεταλλουργικό εργαστήριο ως γνωστόν. Εμείς όπως ξέρετε δεν σκάβουμε ποτέ λέγοντας μόνο την προσωπική μας άποψη, καλούμε πάντοτε τους ειδικούς. Έχω συνεργαστεί με το Ίδρυμα τεχνολογίας, φέτος έφερα τον κ.Μπασιάκο από τον “Δημόκριτο” ο οποίος μου είπε αυτό που και εμείς πιστεύαμε ότι εδώ ήταν ένας λάκκος μεταλλουργικός. Βρήκε και λίθους οι οποίοι είναι σιδηρούχοι  αλλά και υπολείμματα από την εργασία. Επομένως επιβεβαιώνεται ότι εκτός από το Κεραμεικό εργαστήριο,έχουμε και μεταλλουργικό εργαστήριο, είχαμε και εργαστήριο κρυστάλλου.Δηλαδή είναι ένα συγκροτημένο κέντρο βιοτεχνικό, εκτός από το θρησκευτικό χαρακτήρα που έχει και τον πολιτικό χαρακτήρα που έχει. Στο θρησκευτικό όπως έχουμε ξαναπεί είναι για την εποχή που δεν μπορούσε να έχει κανείς πρόσβαση στο Ιδαίον Άντρον εδώ είχαν εγκατασταθεί ιερείς και γόνοι της βασιλικής οικογένειας της Κνωσσού όπως δείχνουν και τα δωμάτια αυτά με τις τοιχογραφίες, οι οποίοι συνέλεγαν το υλικό και προφανώς αργότερα το μετέφεραν στο Ιδαίον Άντρον.

Τι άλλα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν φέτος;

Έχω ένα κατάλογο εκτός από το πλήθος τελετουργικών αγγείων, τράπεζες προσφορών, καρποδόχες που είχαν. Βρήκαμε ένα τμήμα ενός ειδωλίου ζώου, ταύρου, το οποίο είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό, δεν βρίσκετε πάρα πολύ συχνά. Είχαμε βρει και πριν μερικά χρόνια, αλλά τώρα είναι μεν μικρότερο αντικείμενο αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του ταύρου, που δείχνει ακριβώς ότι εδώ ήταν ένα ιερό, δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα στα σπίτια ας πούμε. Βρήκαμε επίσης πλίθινα εργαλεία, χάντρες, μικρά χάλκινα εγχειρίδια τα οποία ήταν αφιερωματικά και αυτά και όχι για χρήση. Επίσης αγγεία που έχουν ανάγλυφη διακόσμηση που όμοια τους έχουν βρεθεί μόνο στη Φαιστό και στα Μάλια. Βεβαίως βρήκαμε και όστρακα δηλαδή κομμάτια από Μυκηναϊκά αγγεία. Είχαμε δωμάτια με τέσσερις κίονες και ήρθαν οι Μυκηναίοι και έκαναν μικρότερο δωμάτιο. Πολυτελή δωμάτια. Μια πρόσοψη με ημικίονες που έβγαζε από τη νοτιοδυτική είσοδο σε αυτό το πολυτελές δωμάτιο.

Έχουμε πλέον πολλές όχι ενδείξεις αλλά αποδείξεις ότι ήταν ένα κέντρο όπου γινόντουσαν πολλές λειτουργίες. Και επίσης έχουμε πολλά δωμάτια τα οποία έχουνε θρανία, που δείχνει ότι είχαν πάρα πολλές συγκεντρώσεις, για λόγους πολιτικούς ή θρησκευτικούς. Επιβεβαιώνονται λοιπόν όλα όσα ξέραμε ήδη και επαυξάνονται με όλα αυτά που σας είπα.

Να αναφέρουμε ξανά που καταλήγουν όλα τα ευρήματα της Ζωμίνθου.

Αν υπήρχε ένα Μουσείο εδώ  μακάρι αλλά δεν γίνεται. Όλα τα σημαντικά αντικείμενα μεταφέρονται για λόγους ασφαλείας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, εκεί βρίσκονται και όλες οι φετινές μας ανακαλύψεις. Δεν είναι δυνατό να μείνουνε εδώ. Όλα μεταφέρονται συνοδεία αστυνομικής δύναμης στο Ρέθυμνο.

Πριν ξεκινήσουμε μας αναφέρατε μια πικρία σας για το Ιδαίον Άντρον. θέλετε να μας πείτε για αυτό;

Εγώ θέλω να το καταγράψετε αυτό. Χθες πήρα και την Υπουργό δεύτερη φορά. Όπως ξέρετε εγώ είμαι πρόεδρος στο Ίδρυμα Ψύχα το οποίο χρηματοδοτεί και την ανασκαφή. Κάθε χρόνο έδινα ένα ποσό σε ένα Ανωγειανό (σ.σ τον Εμμανουήλ Φασουλά) ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός, ήξερε και λίγα Αγγλικά και μπορούσε να συνεννοηθεί και διατηρούσε τον χώρο στο σπήλαιο θαυμάσια. Δεν τον ονομάζαμε φύλακα, τον ονομάζαμε επιστάτη. Εγώ δεν είμαι υπεύθυνη θεσμικά αλλά η εφορεία αρχαιοτήτων. Φέτος δεν δέχτηκαν τα χρήματα που έδινα εγώ από το Ίδρυμα Ψύχα! Επομένως δεν υπήρχε φύλακας. Λένε και έχουν δίκιο ότι θεσμοθέτησαν μια θέση. Αλλά δεν βρέθηκε Ανωγειανός με τα κατάλληλα προσόντα που να έχει και πτυχίο Αγγλικής γλώσσας.

Πήγα πριν λίγες μέρες στο σπήλαιο. Είδα την πόρτα και είχε παραβιαστεί. Μπαίνει κόσμος όποτε θέλει και υπάρχει κίνδυνος καθώς δεν υπάρχει φύλακας, όχι μόνο για την καταστροφή αρχαίων αλλά και για να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.Τα έχω αναφέρει σε επιστολές μου στην νέα υπουργό Πολιτισμού την κα Μενδώνη αλλά δεν έχω λάβει κάποια απάντηση ακόμα. Ελπίζω να έχω. Προσωπικά θα συνεχίσω να στέλνω μέχρι να βρεθεί λύση.

Εσείς ποια πιστεύετε ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση;

Κοιτάξτε. Αφού υπάρχουν Ανωγειανοί που ξέρουν Αγγλικά και δουλεύουν σε ξενοδοχεία κτλ. Εγώ θα προτιμούσα τον Μανόλη που είναι ευπαρουσίαστος και ξέρει να φερθεί στους ανθρώπους και στο χώρο. Αλλά ζήτησαν κάποιον που να έχει πτυχίο Αγγλικών. Η θέση είναι για 7 μήνες περίπου το χρόνο αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε ντόπιο με τα συγκεκριμένα προσόντα που ζητούν. Πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένη που δεν υπάρχει φύλακας στο σπήλαιο.

Με τον Δήμο Ανωγείων συζητήσατε για να βρεθεί λύση;

Δεν λέτε τίποτα! Με όλους τους παράγοντες έχω προσπαθήσει. Μάλιστα στη νέα Υπουργό, όταν ήρθα της έστειλα και όλη την προηγούμενη αλληλογραφία με μέιλ που έστελνα στη γενική γραμματέα, στη διευθύντρια αρχαιοτήτων. Δυστυχώς δεν βρέθηκε λύση φέτος. Λυπάμαι. Όπως είπα επισκέφθηκα τον χώρο του σπηλαίου πρόσφατα. Ο χώρος ήταν παραβιασμένος. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και χωρίς φύλακα. Ξέρετε πόσος κόσμος ανεβαίνει εκεί; Από τη μια μεριά ντρεπόμουν για τον κόσμο αυτό που ιδρώνει και ανεβαίνει εκεί με τα πόδια για να δει έναν ιερό χώρο και να μην υπάρχουν έστω οι ελάχιστες διευκολύνσεις του. Ένας άνθρωπος να του μιλήσει και να του εξηγήσει που βρίσκεται. Ένας μεγάλος αρχαιολόγος είχε γράψει στους New York Times ότι το “Ιδαίον Άντρον αντιπροσωπεύει για τη θρησκευτική ιστορία της Κρήτης ότι και το Grand Kanyon για την φυσική ιστορία!”.Εμένα αυτό το πρόβλημα με τη μη φύλαξη του σπηλαίου με ενδιαφέρει σαν πολίτη πρωτίστως και μετά ως αρχαιολόγο. Στο μέιλ που έστειλα στην Υπουργό της γράφω ότι πήγα εκεί, είδα παραβιασμένη την πόρτα. Ας ελπίσουμε να λυθεί το θέμα αυτό πριν έχουμε κάποιο ατύχημα. Ευτυχώς στην Ζώμινθο από την εφορεία αρχαιοτήτων ρεθύμνου μου έχουν στείλει μια εξαιρετική κοπέλα που είναι φύλακας εκεί. Μια κοπέλα από το Ηράκλειο και θα είναι εκεί μέχρι το Δεκέμβριο.Μια εξαιρετική πραγματικά κοπέλα.

Έχετε ξεκινήσει και κάποιες μελέτες για την προετοιμασία της Ζωμίνθου να γίνει επισκέψιμη όπως γνωρίζουμε, Πείτε μας για αυτό.

Πράγματι. Έχουμε κάνει μια μελέτη την έχει συντάξει ο κ.Γιώργος Πετράκης για την διαμόρφωση του χώρου. Για τα πάρκινγκ, την περίφραξη, εκδοτήριο εισιτηρίων και βιβλίων ένα μικρό κιόσκι για να μπορέι κάποιος να κάθεται, τουαλέτες. Διαδρόμους που θα γίνουν σε ορισμένα σημεία για να βλέπει κάποιος τον χώρο χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος.Την μελέτη την έχει αποδεχθεί και η εφορεία αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.Αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Για να ανοίξει βέβαια ο χώρος θα πρέπει να μπει μόνιμος φύλακας. Επίσης εδώ θέλω να πω και την χαρά που ένιωσα που η Ζώμινθος είναι υποψήφια για τα προστατευόμενα μνημεία της  UNESCO μαζί με Κνωσσό, Φαιστό, Μάλια και Ζάκρο. Δεν ξέρω πότε θα είναι, αλλά και μόνο ότι είμαστε υποψήφιοι είναι απερίγραπτη η χαρά μου.Η Ζώμινθος έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται. Η Κνωσσός είχε υποβάλλει ξανά αίτημα και δεν είχε επιλεγεί λόγω της τραγικής κατάστασης που έχει τριγύρω με τα καταστήματα κτλ.

Διαβάστε την συνέχεια... »

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Γεώργιος Μανουράς (Ψαρογιώργης ή Γιωργαντάς) . Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ στο κοιμητήριο Χολαργού.Ο εκλιπών ζούσε στην Αθήνα όπου για δεκαετίες εργαζόταν στην ΔΕΗ. Παντρεμένος με την Ιωάννα Κουτάντου είχε αποκτήσει τρία παιδιά, τον Γιάννη, την Ιζαμπέλα και την Ειρήνη.

Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από το Δήμο Ανωγείων ανακοινώνεται ότι:

Καλούνται οι οφειλέτες να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής τους στην ευνοϊκή ρύθμιση του Ν. 4611/2019 έως την καταληκτική ημερομηνία 17/9/2019.

Με την ρύθμιση αυτή γίνεται απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, ως εξής:

-Εφάπαξ με απαλλαγή 100%

-Σε 2 έως 24 δόσεις με απαλλαγή 80%

-Σε 25 έως 48 δόσεις με απαλλαγή 70%

– Σε 49 έως 72 δόσεις με απαλλαγή 60%

-Σε 73 έως 100 δόσεις με απαλλαγή 50%

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι και μικρότερη των υπολοίπων και καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα , χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) €.

Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη μέρα που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στον Ταμία του Δήμου κο. Τζαγκαράκη Μπάμπη και στα τηλέφωνα 28340-32531 & 28340-32500, σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι  και θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία .

 

Χαμογελαστός και ευδιάθετος, δίπλα στους συναδέλφους του καθηγητές, παρακολούθησε τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο πρώην Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης. Η επιστροφή του στις αίθουσες του Γυμνασίου Ανωγείων μετά από πέντε χρόνια, ήταν ένα από τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας, καθώς θα διδάξει τα αγαπημένα του Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τις πρώτες οδηγίες στους μαθητές του για τη νέα χρονιά, ο Εμμανουήλ Καλλέργης μίλησε στην ΑΝΩΓΗ για το νέο αυτό ξεκίνημα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του για την έναρξη των μαθημάτων  στα σχολεία μας. Αναλυτικά:

“Μετά από πέντε χρόνια στο Δημαρχείο γυρνάω ξανά στην δουλειά μου. Κοντά στα παιδιά. Δεν έχω ιδιαίτερα συναισθήματα καθώς βρίσκομαι σε γνώριμα για μένα μέρη.Είναι κάτι που το αγαπώ και το κάνω και αυτό με την ψυχή μου. Φέτος θα διδάξω Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->