Θερμοκρασία 24.8°
Άνεμος 17.7 ΔΒΔ
Βαρόμετρο 1012.0
Υγρασία 51%
Βροχόπτωση Μήνα 9.4 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Archive for Ιουνίου 2018

Στα Ανώγεια βρέθηκε για λίγες ώρες ο Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με στελέχη του ΜέΡΑ 25 σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον δήμαρχο Ανωγείων κ.Καλλέργη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αεράκη αλλά και τον προσωπικό του φίλο και Αντιδήμαρχο Βασίλη Σμπώκο.

Ο κ.Βαρουφάκης που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη παρουσίασε μάλιστα πριν μερικές ημέρες στο Ηράκλειο σε ομιλία του την πρόταση της κίνησής του για την πορεία της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, επιλέγοντας την Κρήτη ως τον πρώτο σταθμό μιας Πανελλήνιας περιοδείας.

Στα Ανώγεια έτυχε θερμής και φιλικής υποδοχής στο κτίριο του Δημαρχείου, όπου μετά το κέρασμα με ρακί και παραδοσιακές πίτες, συνομίλησε με την δημοτική αρχή για θέματα και προβλήματα που αφορούν στον Δήμο Ανωγείων. Στην συνέχεια περπάτησε μαζί τους στο χωριό, συνομίλησε με πολίτες  έκανε μια στάση τιμής στο άγαλμα του Ανωγειανού Ήρωα στο Αρμί και βρέθηκε στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης “Γιάννης και Έφη Σακελλαράκη” στο οποίο ξεναγήθηκε και υπέγραψε μάλιστα στο βιβλίο των επισκεπτών. Αργότερα βρέθηκε στο κτίριο του ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης και είχε μια συνομιλία με τον διευθυντή του κ.Παττακό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο και πιο παραδοσιακό τρόπο, με αυθεντικές Ανωγειανές γεύσεις στην ταβέρνα “Αροδαμός” με τον κ.Βαρουφάκη να ευχαριστεί θερμά για την υποδοχή και την ξενάγηση τους ανθρώπους του Δήμου Ανωγείων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην φιλία που τον συνδέει με τον Αντιδήμαρχο Ανωγείων Βασίλη Σμπώκο.

Ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό “αποχαιρετισμό” επελεξε φετος ο Σύλλογος Ανωγειανών της Αθήμας “Το Ιδαίον Άντρον” με αφορμή την ολοκλήρωση της θερινής πολιτιστικής σαιζόν. Χρώμα και ήχοι των Ανωγείων θα πλημμυρίσουν το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου, στις 20:30 το αθλητικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται πλάι στην έδρα του Συλλόγου, στους Αμπελόκηπους (Αργολίδος 23). Ανωγειανοί μουσικοί και φίλοι των Ανωγείων, θα επιχειρήσουν να διηγηθούν την ιστορία και τις παραδόσεις τους, όπως αυτές έχουν καταγραφεί μέσα από τα τραγούδια τους. Ο Παναγιώτης Σκουλάς θα είναι στο τραγούδι, οι Μανώλης Σταυρακάκης και Μανώλης Μπουνταλάκης στη λύρα και το τραγούδι κι οι Βαγγέλης Μαμαλάκης και Μανώλης Σημαιάκης στα λαούτα. Στην παρουσίαση και την αφήγηση έχει αναλάβει ο ηθοποιός Δημήτρης Σαμόλης. Τη βραδιά θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου, ενώ θ ακολουθήσει καντάδα μέχρι την πλατεία Πανόρμου. Ας δώσουμε όλοι το παρόν σ’ αυτην τη γεμάτη Ανωγεια βραδιά! Με το καλό να σμίξουμε!

Με ένα γλυκό και νοσταλγικό αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αποχαιρέτησαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου τη φετινή σχολική χρονιά. Με κέφι, ζωντάνια και ταλέντο αναβίωσαν σκηνές από αξέχαστες ελληνικές ταινίες,  όπως ο “Ζορμπάς”, “Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο”, “Γοργόνες και μάγκες”, “Η νεράιδα και το παλικάρι”  και άλλες, χαρίζοντας σε όλους μοναδικές στιγμές γέλιου, χαράς και συγκίνησης.  Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 1ου  και 2ου νηπιαγωγείου Ανωγείων ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!

Για δεύτερη χρονιά φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι μουσικές εκδηλώσεις “Υακίνθεια” στα Ανώγεια, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης φθορών στις εγκαταστάσεις στο θεατράκι και για λόγους ασφαλείας αναβάλλονται. Οι μουσικές εκδηλώσεις που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων το 1998 και γίνονται κάθε χρόνο σε υψόμετρο 1260 μέτρων στο θεατράκι με τα δέντρα στις κερκίδες και δίπλα την εκκλησία του Αγίου Υακίνθου, του Κρητικού Θεού των ερωτευμένων, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος κόσμου και καλλιτέχνες ξεχωριστούς της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής αλλά και της Παγκόσμιας Μουσικής Σκηνής. Το ραντεβού από την Οργανωτική Ομάδα των Υακινθείων δίνεται για τον Ιούλιο του 2019. Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:

Ενημερώνουμε τους φίλους των Υακινθείων ότι οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών στις εγκαταστάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου οι προγραμματισμένες για φέτος εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους ασφαλείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εργάζεται ώστε να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται, σε αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις πολιτιστικές δράσεις.
Στο πλαίσιο, αυτό οι συνεργασίες και  επαφές μας, με δημόσιους φορείς και χορηγούς, συνεχίζονται δυναμικά, ώστε τον Ιούλιο του 2019, να υποδεχτούμε τους πολλούς και καλούς φίλους των Υακινθείων,  παρουσιάζοντάς τους στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις μια δυναμική πολιτιστική πρόταση.
Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία σε όλα τα θερινά φεστιβάλ.

Δ.Σ. Υακινθείων

Παιδιά 6 έως και 12 ετών μπορούν να εγγραφούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ανωγείων, με τη διαδικασία να ξεκινάει αυτή την εβδομάδα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΔΑΠ:

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε οτι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Κ.Δ.Α.Π.

Τα δικαιολογητικά είναι :

1.Φωτοτυπία ταυτότητας της μητέρας.

2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

3.Εκκαθαριστικό 2017(το φετινό)

4.Κάρτα ανεργίας της μητέρας σε ισχύ (αν είναι άνεργη).

5.Βεβαίση εργοδότη (για όσες εργάζονται ,που να γράφει αν είναι ορισμένου ή αορίστου χρόνου, μερικής ή πλήρους απασχόλησης ).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Α.Π. Ανωγείων

(τηλ.2834031221)

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι μονάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 χρόνων.Το ΚΔΑΠ Ανωγείων συστάθηκε   το 2006. Τα παιδιά που απασχολούνται στο πρόγραμμα είναι είκοσι πέντε (25). Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η  σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Το ΚΔΑΠ για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού ,όπως αυτό περιγράφεται παραπάνω παρέχει τις εξής υπηρεσίες :

Υγιεινή και ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας

Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης ,ψυχαγωγίας ,άθλησης.

Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.

Ενημέρωση της οικογένειας και παραπομπή σε φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

 

 

Ο Έκτορας Κυριάκου, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο «Του έρωτα και της μοναξιάς», ξανασυστήνεται με νέο δίσκο με τίτλο «Γαρυφαλλιάς γαρύφαλλο» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018.

Ο δίσκος περιέχει εννιά τραγούδια εκ των οποίων τρία παραδοσιακά και έξι πρωτότυπες συνθέσεις, βασισμένες σε ακούσματα από την κρητική παραδοσιακή μουσική.
Ερμηνευτικά συμμετέχουν οι Μαρίνα Δακανάλη, Αρετή Κετιμέ και ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), που τραγουδάει ένα κομμάτι μαζί με την Αρετή.
Η ηχοληψία, οι μίξεις και το mastering έγιναν από τον Νίκο Παραουλάκη, τα γραφιστικά από τον Νίκο Καστανάκη, η παραγωγή, οι ενορχηστρώσεις και οι διασκευές των παραδοσιακών κομματιών έγιναν από τον Έκτορα Κυριάκου.

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος στα δισκοπωλεία «Νίκος Ξυλούρης»:
– Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου
– εντός του Μουσείου Ελληνικών λαϊκών μουσικών οργάνων, οδός Διογένους 1-3, Αέρηδες Πλάκα
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 21:30 στο Άλικο, Αγίου Δημητρίου 16 Ψυρρή.

Μαζί του επί σκηνής οι:
Ανδρέας Αρβανίτης – λύρα, ασκομαντούρα
Γιώργος Βεντουρής – κοντραμπάσο
Παναγιώτης Κατσικιώτης (Τσίκο) – κρουστά
Δημήτρης Κουράσης – κρουστά
Χρήσqτος Περάκης – λαούτο

Guest: Κατερίνα Τζιβίλογλου

Από το Ogdoo.gr

-->