Θερμοκρασία
Άνεμος
Βαρόμετρο cript>
Υγρασία /sc
Βροχόπτωση Μήνα
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Τοπικά

Στην τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στο Δημοτικό στάδιο ,προχώρησε χθες ο Δήμος Ανωγείων, στην οποία αναγράφεται η κατάσταση με τα ονόματα των ανθρώπων που δώρισαν τα οικόπεδα τους προκειμένου να κατασκευαστεί το γήπεδο μισό αιώνα πριν! Δεκατρείς Ανωγειανοί, οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, αλλά τα ονόματα τους θα μένουν χαραγμένα στο Στάδιο και θα θυμίζουν την ανιδιοτελή προσφορά τους γα το κοινό καλό, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την νεολαία.

Με έτος ιδρύσεως το 1963, ο Αετός Ανωγείων χρειαζόταν ένα χώρο που θα γινόταν η φυσική του έδρα εντός του χωριού. Στις αγωνιώδεις προσπάθειες της τότε δημοτικής αρχής, είχε συνδράμει αποφασιστικά ο Κίμωνας Χαιρέτης του Δαμιανού, ο οποίος έπεισε τους κατόχους των οικοπέδων να τα παραχωρήσουν δωρεάν, χρησιμοποιώντας ένα αφοπλιστικό επιχείρημα:”Άμα τα δώσετε και φτιαχτεί το γήπεδο, θα βάλουμε μια πλάκα μέσα με τα ονόματα σας!” τους είχε πει κάμπτοντας οριστικά τις αντιρρήσεις τους! Το γήπεδο κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 αλλά από αμέλεια ή λάθος χειρισμό η πλάκα δεν τοποθετήθηκε. Τα χρόνια πέρασαν, οι δωρητές απεβίωσαν, αλλά η σημερινή δημοτική αρχή αποκαθιστά μια αδικία δεκαετιών και συγκινεί τους απογόνους όλων αυτών των δωρητών που βλέπουν την αναγνώριση να έρχεται 55 χρόνια μετά. Συγκινημένος σίγουρα, αλλά και δικαιωμένος θα νιώθει και ο ίδιος ο Κίμωνας Χαιρέτης του Δαμιανού που βρίσκεται στη ζωή και βλέπει ότι η υπόσχεση του εκείνη έγινε πράξη!

Μια από τις απογόνους και η Πολιτική μηχανικός του Δήμου Ανωγείων Ζαχαρένια Σκουλά η οποία σε ανάρτηση της αναφέρει:”Ο Κίμωνας Χαιρέτης, γιος του Δαμιανού, εκ μέρους του Δήμου Ανωγείων, τους είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει τα ονόματά τους σε «πλάκα» αρκεί να δώσουν τα χωράφια τους, που ήταν εντός σχεδίου πόλης άρα οικόπεδα, δωρεάν για να γίνει το Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων. Για το κοινό καλό. Σήμερα, 50 χρόνια μετά και με τον Κίμωνα ακόμα εν ζωή, αυτό έγινε πράξη από το Δήμο Ανωγείων. Φυσικά κανείς από αυτούς δεν είναι πια εν ζωή. Ζουν όμως τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μεταξύ των οποίων και εγώ, τα οποία ριγούν από συγκίνηση για την αναφορά στη γενναιόδωρη φύση των προγόνων τους.Συγκινητική, απλή, ανθρώπινη ιστορία..”καταλήγει.

 

Οι δωρητές των οικοπέδων για την κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου:

 

-Ξημέρης Βασίλειος (Μπρίνταλος)

-Ξημέρης Γεώργιος (Μπάχρης)

-Παπαδιός Νικόλαος

-Σαλούστρος Ιωάννης (Μπαντουρογιάννης)

-Χαιρέτης Αριστείδης (Παλιάτσος)

-Χαιρέτης Γεώργιος (Δαμιανός)

-Χαιρέτης Εμμανουήλ (Τορπίλης)

-Χαιρέτης Εμμανουήλ (Φουνάς)

-Χαιρέτης Εμμανουήλ (Χαιρετομανώλης)

-Χαιρέτης Ευριπίδης

-Χαιρέτης Κώστας (Χαιρετόκωστας)

-Χαιρέτης Στέφανος (Δαμιανός)

-Χαιρέτης Στυλιανός

Την πρώτη ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, ανακοινώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας στη δήλωση του:

«Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Σας παρουσιάζω υποψηφίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου και θα πλαισιώσουν την δημοτική μας ομάδα στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στις 26 Μαΐου του 2019.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου, να ενώσουμε τις πνευματικές και φυσικές μας δυνάμεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες, τις ιδέες και τις προτάσεις μας σε μία μεγάλη ενωτική δύναμη που θα πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα και θα δίνει μεγαλύτερο κύρος στη Νέα δημοτική αρχή.

Καταρτίζοντας ένα αξιόμαχο ενωτικό ψηφοδέλτιο συστράτευσης για τον τόπο μας, συμπορεύομαι με ανθρώπους που έχουν διάθεση, κέφι και ενδιαφέρον για τα κοινά χωρίς σκοπιμότητες και μικροπολιτικές, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις.

Πρόκειται για γνωστούς Ανωγειανούς, στην πλειοψηφία τους νέοι υποψήφιοι με γνώση των προβλημάτων του Δήμου και διάθεση να παλέψουν για λύσεις.

Σκοπός μας να συνθέσουμε μια ομάδα δυναμική, ένα σύνολο αποτελεσματικό και λειτουργικό, που θα εργάζεται μαζί με τους δημότες, προγραμματισμένα και συντονισμένα για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Μόνη τους φιλοδοξία το καλό των πολιτών της κοινωνίας μας.

Πάθος τους, να προσφέρουν στον τόπο τους.

Την πρώτη αυτή ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που έρχονται να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο μας,  αποτελούν οι:

Βαρδιάμπαση – Σταυρακάκη Άννα του Γεωργίου , Ελεύθερη Επαγγελματίας

 -Βρέντζος Εμμανουήλ του Ιωάννου (Βέλουκας), Φοιτητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕ) τμήμα Οργάνωση κ Διοίκηση Επιχειρήσεων

 -Δραμουντάνης Μιχάλης του Ανδρέα, Τεχνολόγος Μηχανικός – Υπάλληλος ΟΤΕ

-Καλομοίρης Χαράλαμπος του Δημητρίου, Ελεύθερος Επαγγελματίας

-Κουνάλη – Κεφαλογιάννη Λευκοθέα του Ανδρέα, Λογίστρια

-Μανουράς Ελευθέριος του Αριστείδη, Συνταξιούχος – Κτηνοτρόφος

-Ξυλούρης Σοφοκλής του Ιωάννη, Απόστρατος Αξιωματικός

-Σαλούστρος Ιωάννης του Κωνσταντίνου (Καρούλιος), Φοιτητής Πανεπιστήμιο Πειραιά τμήμα Οργάνωση κ Διοίκηση Επιχειρήσεων

 -Σαμόλη – Κεφαλογιάννη Ειρήνη του Ορέστη, Στέλεχος σε Ξενοδοχειακό Όμιλο

 

Στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα υποψηφίων, με γνώμονα την όσο τον δυνατόν ευρύτερη εκπροσώπηση της κοινωνίας μας και θα ακολουθήσει η διακήρυξη της παράταξης μας.

Με σχέδιο και όραμα – ενωτικά και δημοκρατικά – προοδευτικά και αλληλέγγυα, τα Ανώγεια να περάσουν στην νέα εποχή.

Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και δεσμεύομαι για έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα αντάξιο των καλών Ανωγειανών παραδόσεων. »

Με Σεβασμό και Εκτίμηση

Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανωγείων

“Έφυγε” από τη ζωή ο Βασίλειος Βρέντζος  (Γκιάβρος) σε ηλικία 87 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την   Τετάρτη  20 Μαρτίου στη 1 μ.μ. στον Ιερό ναό Αγίου Ιωάννη. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Π.Ε Ηρακλείου θέτει υποψηφιότητα ο Ανωγειανός δικηγόρος Νίκος Σκουλάς, γιος του παπά-Κώστα, που για πρώτη φορά κατέρχεται στον πολιτικό στίβο. Ο ίδιος με προσωπική ανάρτηση του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αλλά και θέτει τους τομείς που μπορεί να συμβάλλει για την ανάπτυξη της Κρήτης. Αναλυτικά αναφέρει:

“Το Όραμα μου για προσφορά στον τόπο μου στηρίζεται, ταυτίζεται και τοποθετείται μέσα στην κοινωνία και πλάι στον πολίτη με σύνεση και εντιμότητα. Οι περιφερειακές εκλογές του 2019 αποτελούν κομβικό σημείο για την συνέχεια της πετυχημένης αναπτυξιακής πορείας της Κρήτης σε όλους τους τομείς ανάπτυξης. Μπορώ να συμβάλω δημιουργικά και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας με παρεμβάσεις και καινοτόμες ιδέες,.
Συστρατεύομαι …στην ΠΡΩΤΗ Γραμμή, με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, με ισχυρά εφόδια, την γνώση, την στοχευμένη επαγγελματική μου πορεία, την δυναμική του νέου Ανθρώπου και την τεχνοκρατική ματιά του νομικού.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό, με την ΑΓΑΠΗ μου για την ΚΡΗΤΗ και για την αρχοντιά του λαού μας, την έντονη επιθυμία μου για προσφορά και τις καινοτόμες ιδέες μου για ένα καλύτερο αύριο με επίκεντρο τον Άνθρωπο, μου δίνουν την δύναμη να εργαστώ ασταμάτητα και ακούραστα …στην ΠΡΩΤΗ Γραμμή σαν στρατιώτης και να προσφέρω τα μέγιστα, που θα κάνουν αυτή την πετυχημένη ομάδα, ακόμα πιο ισχυρή και αποτελεσματική.
Βιογραφικό:
Γεννήθηκα το 1971 στο Ηράκλειο και είμαι το δεύτερο από τα τρία παιδιά του παπά Κώστα και της Ρίτας Σκουλά από τα Ανώγεια.
Είμαι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ζω και εργάζομαι στο Ηράκλειο από το έτος 2000.
Είμαι παντρεμένος με την βιβλιοθηκονόμο Νίκη Σκανδάλη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
1990 – 1996: Προπτυχιακές σπουδές στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
1995: Πανεπιστήμιο του Σάαρμπρουκεν, Γερμανία. Πρόγραμμα D.A.A.D. της Γερμανικής Ακαδημίας.
1994 – 1995: Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, Βρετανία. Πρόγραμμα Έρασμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1977 – 1989: Βασική και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ:
1994 Πρόγραμμα Έρασμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1995: Πρόγραμμα D.A.A.D. της Γερμανικής Ακαδημίας για αλλοδαπούς φοιτητές.
ΕΡΓΑΣΙΑ:
2000 – 2019: Αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. Ηρακλείου.
1997 – 1998: Ασκούμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Φώτη Χατζηδιάκου στην Ρόδο. (Παράλληλα με την στρατιωτική θητεία.)
1996 – 1998: Στρατιωτική θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.
1996: Ασκούμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Εμμ. Περαντωνάκη στο Ηράκλειο.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
1991-1992: Εκλεγμένος Γραμματέας στο Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Φοιτητών Θεσ/νίκης.
1994: Εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:
Μελέτη νομικής, ιστορίας, διεθνών σχέσεων, φιλοσοφίας και λογοτεχνίας.
Ταξίδια και συλλογές αναμνηστικών.
Κολύμβηση, φυσιολατρία, μουσική και χορός..”

 

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Πατήστε εδώ και ακούστε το τραγούδι:

https://www.youtube.com/watch?v=VL3PGeuuFn8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2DLwvr1GwfOBLm3W_ErPXZeO0vTkJdHSUUx2dYum4IH0Kp_f9g5pNzFnU

“Μην Ξεχνάς και μη Λυγίζεις”  είναι το τραγούδι του Αϊ Γιώργη που σε ταξιδεύει από το Βυζάντιο μέχρι τις μέρες μας μέσα από στίχους που κουβαλάνε μέσα τους την Ελλάδα. Το τραγούδι ερμηνεύει ο τραγουδοποιός και ψάλτης Βασίλης Δραμουντάντης. Η έκπληξη όμως είναι ότι στο στούντιο της ηχογράφησης δεν βρέθηκε μόνο ο Βασίλης, από δίπλα του είχε και το παπα-Ανδρέα, που με τη βροντώδη φωνή του ερμηνεύει το στίχο «‘Αι Γιώργη, καπετάνιο, με το τάγμα σου το ουράνιο Δώσε δύναμη και φόρα, κάμε την ψιχάλα μπόρα.»

Τους στίχους του εκπληκτικού αυτού τραγουδιού έγραψε ο Μανώλης Αγιομυργιανάκης και τη μουσική ο Βασίλη Δραμουντάνης. Το  “Μην Ξεχνάς και μη Λυγίζεις” παρουσιάζεται αποκλειστικά από την ΑΝΩΓΗ. Είναι μια μουσική παραγωγή της εκκλησίας μας και της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι και μια σύμπραξη φίλων, ανάμεσα στον ιερωμένο του Αγίου Γεωργίου και τον γνωστό καλλιτέχνη αλλά και ψάλτη της εκκλησίας μας Βασίλη Δραμουντάνη.

“Πολλές φορές η ανάγκη των ανθρώπων να εκφράσουν όλα όσα έχουν μέσα στην καρδιά τους, όλα όσα κουβεντιάζουν μεταξύ τους, οδηγεί στη δημιουργία ” αναφέρει σχετικά με την κυκλοφορία του τραγουδιού ο π. Ανδρέας και συνεχίζει τονίζοντας:. “Ανταμώσαμε φίλοι μεταξύ μας, κοιταχτήκαμε στα μάτια με τον Βασίλη και νοιαστήκαμε για τις μνήμες μας… Εκείνα που αποτυπώθηκαν στην ιστορία και αποδεδειγμένα πλήγωσαν τη χώρα, τους ανθρώπους, έσπειραν τον θρήνο, την αγωνία και την ανασφάλεια, δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε… Ως άνθρωποι με γνώμονα την ειρήνη και την αγάπη δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εξαπλώνεται η βία και το μίσος. Αυτό θα το καταφέρουμε αν ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, αν ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ πως είμαστε ικανοί να διαδώσουμε την ομόνοια και την σύμπνοια γύρω μας.

Με τη βοήθεια του θεού και των ανθρώπων, αυτή η χώρα δε θα χάσει την ταυτότητα της. Είναι σπουδαίο να αγαπάς τη γη, το χώμα που άντεξε και αντέχει κάθε βάρος από όλα όσα κουβαλάς. Ας είμαστε μονιασμένοι, μαζί, άνθρωποι με αξία, ουσία, αλήθεια. Αυτό είναι που τελικά θα μας σώσει. Ποτέ το μίσος, ο πόλεμος και ο φασισμός των ιδεών δεν οδήγησαν μπροστά την ανθρωπότητα. Σεβασμός αξίζει στην ιστορία, στους υγιείς θεσμούς, στους νέους μας, στον απανταχού Ελληνισμό, στις αλησμόνητες πατρίδες, στον άνθρωπο, στο θεό. Ας μην ξεχνάμε τα λόγια που συναντούμε στον Ερωτόκριτο: “κι οπού κατέχει να μιλεί με γνώση και με τρόπο, κάνει και κλαίσι και γελούν τα μάτια των ανθρώπω” καταλήγει.

Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα υπέροχο βίντεο με εικόνες από τον Ελληνισμό, την Κρήτη, τον Πόντο, την Πόλη και την Κύπρο και είναι μια ευχάριστη έκπληξη και μια διαφορετική πρόταση από την εκκλησία για την στήριξη των αξιών, των παραδόσεων και των ιερών και οσίων του Ελληνισμού.Οι στίχοι του Μανώλη Αγιομυργιανάκη άλλοτε μαχαίρι στην καρδιά για τις αλησμόνητες Πατρίδες,τις γενοκτονίες και τα Ολοκαυτώματα και άλλοτε έναυσμα για χαμόγελο και αισιοδοξία, ντύνουν με τον καλύτερο τρόπο την μουσική σύνθεση στην οποία συνεργάστηκαν αρκετοί μουσικοί:

Bασίλης Δραμουντάνης: Μαντολίνο Γιώργης Σπαχής: Κρητική Λύρα Λάζος Ιωαννίδης: Ποντιακή Λύρα Γιώργης Σαλούστρος(Κεχρής): Ασκομαντούρα Γιάννης Σπαχής: Κρητικό Λαούτο Δημήτρης Παπουτσάκης: Κιθάρες, Μπάσο Φίλιππος Λευκαδίτης: Νταούλι
Ενορχήστρωση: Βασίλης Δραμουντάνης, Μενέλαος Νταγιαντάς Μοντάζ: PLTube Ηχογράφηση, μίξη, Master: Μενέλαος Νταγιαντάς “Πύρηχος Studio” Ερμήνευσαν: Βασίλης Δραμουντάνης, Παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Διαβάστε τους στίχους του τραγουδιού:

Ποιο τραγούδι, να σου γράψω, πού τον πόνο σου να πάψω.

 Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, που θα ανταμωθεί η χώρα.

Μη στενάζεις Μαυροφόρα, στον καιρό βάστα τη μπόρα

Εχε πίστη και προχώρα, θα’ ρθει κι η μεγάλη ώρα.

‘Αι Γιώργη, καπετάνιο, με το τάγμα σου το ουράνιο

Δώσε δύναμη και φόρα, κάμε την ψιχάλα μπόρα.

Κόκκινη μηλιά, ριζώνει, που ανθίζει και φουντώνει

Κι όσο και αν περνούν οι χρόνοι, τόσο εκείνη δυναμώνει.

Πράσινη γραμμή στο χάρτη, στη φωθιά να γίνει στάχτη.

Μη ξεχνάς και μη λυγίζεις, να θυμάσαι και να ελπίζεις.

 Κόκκινη μηλιά, ριζώνει, που ανθίζει και φουντώνει

Κρήτη, Κύπρος, Πόντος Πόλη, απ΄ το ίδιο περιβόλι.

Χαίρε Δέσποινα το βιο σου, των περήφανων παιδιών σου.

 Πράσινη γραμμή στο χάρτη, στη φωθιά να γίνει στάχτη

Μη ξεχνάς και μη λυγίζεις, να θυμάσαι και να ελπίζεις.

Καλοτάξιδο με τις ευλογίες του Αγίου Γεωργίου, του καπετάνιου των Ανωγείων

Φώτο και Βίντεο:Νίκος Σωμαράκης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το γκόλ-όνειρο του Παγκαλάκη … (ΑΛΟΓΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ) 17-3-2019

Στιγμές και εικόνες από το ένδοξο παρελθόν του θύμισε ο Αετός Ανωγείων, στο μεγάλο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, στην Τύλισσο με αντίπαλο το Άλογο Μαλεβιζίου, ένα ματς που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για πολλά χρόνια. Πέραν της συγκλονιστικής εικόνας της κερκίδας που ήταν κατάμεστη από 400 ανθρώπους γεγονός που συζητιέται σε όλη την ποδοσφαιρική Κρήτη για ένα παιχνίδι Γ’ΕΠΣΗ, το γκολ όνειρο του Γιώργου Παγκαλάκη στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε μια επική νίκη στον Αετό. Μια νίκη που δεν μετράει μόνο τρεις βαθμούς, αλλά δηλώνει σε όλο το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο τη δυναμική του σωματείου που πήρε μεταγραφή στο Νομό,το ειδικό βάρος της φανέλας του και τον απίστευτο κόσμο του που τον ακολουθεί παντού όταν βλέπει ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιόλογη και σημαντική. 200 και πλέον Ανωγειανοί έκαναν έδρα την Τύλισσο, κάθισαν μαζί στην κερκίδα με τους αντιπάλους, τραγούδησαν για την ομάδα, πανηγύρισαν στο γκολ και χειροκρότησαν την προσπάθεια χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα, βάζοντας τα γυαλιά σε ομάδες Super League που ταλαιπωρούν το δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Το γκολ έπρεπε να μπει και ήταν γραφτό να μπει. Ακόμα και με τον Αετό που αγωνιζόταν από το 83′ με 10 παίχτες, ακόμα και αν στο 89′ ο Παγκαλάκης έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ α τετ, ακόμα και αν ο “κανονιέρης” του Αετού αγωνιζόταν με ένα..πόδι λόγω τραυματισμού στο 75”, ακόμα και αν τον Αετό τον βόλευε η ισοπαλία, αλλά η φανέλα του προστάζει να παίζει μόνο για τη νίκη. Γκολ μαγεία, καθώς πήρε τη μπάλα από το χώρο άμυνας του Αετού, με εκπληκτικό σλάλομ άφησε πίσω του στο χόρτο τρεις αντιπάλους και με ένα μαγικό άγγιγμα της μπάλας με το δεξί σχεδόν από το πλάγιο άουτ και αρκετά δεξιά, έστειλε συστημένη τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του τερματοφύλακα και διακόσιους Ανωγειανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ που στέλνει τον Αετό στην πρώτη θέση και με παιχνίδι λιγότερο.

 

Η στήριξη του φίλαθλου κόσμου των Ανωγείων, θύμισε στιγμές από τους τελικούς Κυπέλλου στο Ρέθυμνο, ή το μεγάλο ματς παραμονής στη Βιάννο με τον Πατούχα τον Απρίλη του 2011 και όσοι αγαπάμε τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό σίγουρα αφήνουμε χαραγμένο στη μνήμη το χθεσινό παιχνίδι.Συγκλονιστικοί παίχτες, προπονητής, διοίκηση και κόσμος ενώθηκαν σαν μια γροθιά και συνεχίζουν χέρι χέρι την πορεία για το πρωτάθλημα.

 

Όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι είχε το παιχνίδι, με δυο ομάδες να θέλουν μόνο τη νίκη και να δίνουν το 100% των δυνάμεων τους σε μια κατάθεση ψυχής από Άλογο και Αετό στο χορτάρι. Δυο δοκάρια ένα για κάθε ομάδα, μια κόκκινη για παίχτη του Αετού δικαιολογημένη, αρκετές δυνατές αλλά όχι αντιαθλητικές μονομαχίες, μια διαιτησία που στάθηκε στο ύψος της και γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο συνέθεσαν το παζλ του 0-1 στην Τύλισσο.Μεγαλύτερη ευκαιρία του Αλόγου η κεφαλιά του Ζερβού  στο οριζόντιο δοκάρι στο 24′ , για να απαντήσει ο Δημήτρης Ξυλούρης με άλλη μια εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ στο 27′ που σταμάτησε στο οριζόντιο και αφού την είχε ακουμπήσει ο τερματοφύλακας.Το Άλογο έκανε την τελευταία του ευκαιρία μόλις στο 65′ με το φάουλ του Πατεράκη και ακόμα και όταν ο Αετός έμεινε με 10 παίχτες στο 83′ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και “χτύπησε” στο φινάλε με τη ..γκολάρα του Παγκαλάκη! Όλοι οι παίχτες του Αετού έδωσαν το κάτι παραπάνω και με mvp τον κόσμο οδηγούν τον Αετό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

 

Την επόμενη αγωνιστική ο Αετός έχει το προγραμματισμένο του ρεπό για να ακολουθήσει την επόμενη Κυριακή το άλλο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Γιούχτα 2010 όπου σε περίπτωση νίκης θα κλειδώσει ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή.Να αναφέρουμε επίσης ότι με ανακοίνωση του ο Αετός ευχαριστεί το Άλογο για την άψογη φιλοξενία του και τον κόσμο και των δυο ομάδων για τη συγκλονιστική παρουσία του. Αναλυτικά:

 

“Ο Α.Ο Αετός Ανωγείων θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα, την διοίκηση του Αλόγου Μαλεβιζίου για την εξαιρετική υποδοχή που επιφύλαξαν στην αποστολή και τον κόσμο της ομάδας μας, στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Τύλισσο για την 19η αγωνιστική. Όλοι μαζί ενωμένοι δείξαμε πως γίνεται στον αθλητισμό να είσαι αντίπαλος με κάποιον μόνο για 90 λεπτά και  φίλοι την επόμενη ημέρα ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό.. Ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός και το ποδόσφαιρο στο Ηράκλειο ανέβηκαν χθες ένα σκαλί παραπάνω και αυτό οφείλεται και στο Άλογο και στον Αετό.

 

Παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον υπέροχο κόσμο των Ανωγείων για την έμπρακτη στήριξη του στην καινούρια μας προσπάθεια και για τα “φτερά” που μας έδωσαν να στο χθεσινό παιχνίδι που θα το χρησιμοποιήσουμε ως μαγιά για να επαναληφθούν ανάλογες στιγμές στο άμεσο μέλλον.Ως Αετός ευχαριστούμε εγκάρδια και τον καλό φίλο μας Νίκο Σωμαράκη που βάζει το δικό του λιθαράκι στη στήριξη αυτών των παιδιών που αγωνίζονται στην Γ’ΕΠΣΗ με  την κάμερα που στήνει αφιλοκερδώς σε όσους περισσότερους αγώνες μπορεί. Η εικόνα των γεμάτων κερκίδων της Τυλίσσου θα μείνει στη μνήμη μας και μέσω της δικής του προσπάθειας.

 

Τέλος ευχαριστούμε θερμά το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος και τον Βαγγέλη Σαλούστρο για το γεύμα που προσέφεραν μετά τον αγώνα στους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση της ομάδας μας. Οι Ανωγειανοί επιχειρηματίες μας στηρίζουν με κάθε τρόπο και ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει και σε αυτούς.

 

Συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική. Γιατί φέτος πετάμε..αλλού!”

 

Οι συνθέσεις:

Άλογο Μαλεβιζίου:Μπάμπης-Περάκης(86’Χριστοδουλάκης)-Ζερβός Γ.(62’Θέμελης)-Μαματζάκης-Κύρκος-Ζερβός Ν.-Κυραλάκης-Πυτικάκης

Παπουτσάκης-Πατεράκης(68’Αντωνάκης)-Σημαιάκης

Αετός Ανωγείων:Καπετανάκης-Μαματζάκης-Μέμος-Παπαδομιχελάκης-Καλέας(91’Βιτώρος)-Παπαδάκης-Ιωαννίδης-Τούγλης(86’Μανουράς) Ξυλούρης(90’Σπαχής)-Δραμουντάνης-Παγκαλάκης

Δείτε το βίντεο του Νίκου Σωμαράκη με το εκπληκτικό γκολ του Γιώργου Παγκαλάκη στο 96′ που έδωσε τη νίκη στον Αετό.

 

 

-->