Τοπικά

Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκης

Διδάκτωρ Ιστορίας Α.Π.Θ.

Διδάσκων (Ε.ΔΙ.Π.) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σε επετειακές εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, υπάρχει ο κίνδυνος να παρουσιαστούν τα γεγονότα του παρελθόντος δυσανάλογα σε σχέση με τις πραγματικές τους διαστάσεις. Όπως, άλλωστε, έλεγε και ο Περικλής στον Επιτάφιο Λόγο του, «[…] ο ευνοϊκός ακροατής, που γνωρίζει τα πράγματα, θα θεωρήσει τα όσα ακούει κατώτερα από όσα θέλει και περιμένει ν’ ακούσει, ενώ ο ακροατής που δεν τα γνωρίζει, θα νομίσει, […] πως λέγονται υπερβολές […]»[1].  Γι’ αυτό και ο ρόλος του εκάστοτε ομιλητή είναι εκ των προτέρων ιδιαίτερα δύσκολος.

Πώς, όμως, ξέσπασε η Μεγάλη Κρητική Επανάσταση του 1866; Η ανάληψη της γενικής διοίκησης της Κρήτης από τον Ισμαήλ Πασά, το 1866, οι νέοι φόροι που επέβαλε  και η ανάμιξή του στο λεγόμενο «Μοναστηριακό Ζήτημα» (τη διάθεση δηλαδή της εκκλησιαστικής περιουσίας για την ίδρυση και τη λειτουργία των σχολείων των χριστιανών), αποτέλεσαν  την αφορμή για την έκρηξη της Επανάστασης των χριστιανών Κρητών, την περίοδο 1866-1869[2]. Η τελευταία ονομάστηκε «Μεγάλη Κρητική Επανάσταση», λόγω της γενίκευσής της, της ενίσχυσής της εντός και εκτός Κρήτης[3]  και της διεθνούς απήχησης που είχε, ιδιαίτερα μετά την ανατίναξη της Μονής Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο[4]. Το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», που καθιερώθηκε κατά την Επανάσταση του 1821, συγκεκριμενοποιήθηκε, το 1866,  στο νέο σύνθημα «Ένωση ή Θάνατος»[5].

Αναλυτικά, την άνοιξη του 1866, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των χριστιανών Κρητών στη Μονή της Αγίας Κυριακής, στα Χανιά, με κύριο αίτημα την εφαρμογή του Χάττι Χουμαγιούν, ενός σουλτανικού διατάγματος που περιείχε ρυθμίσεις υπέρ του χριστιανικού στοιχείου[6], και οι επαναστάτες απέστειλαν σχετικό υπόμνημα προς τους προξένους των ευρωπαϊκών χωρών. Επίσημα, η Επανάσταση ξέσπασε στις 21 Αυγούστου του 1866. Ο σουλτάνος απέστειλε στα Χανιά τον Μουσταφά Πασά, προκειμένου να την καταστείλει. Η Γενική Συνέλευση των Επαναστατών, που συγκλήθηκε στους Κάμπους Κυδωνίας, απέρριψε τις προτάσεις του αντιπαραβάλλοντας το σύνθημα «Ένωσις ή Θάνατος»[7]. Τον Οκτώβριο του 1866 ο Γεώργιος Ζυμβρακάκης ανέλαβε γενικός αρχηγός, ηττήθηκε, όμως, σε μάχη στον Βαφέ Αποκορώνου[8].

Διαβάστε την συνέχεια... »

Η επιδημία της γαστρεντερίτιδας που ταλαιπώρησε τα Ανώγεια και δεκάδες κατοίκους τους την προηγούμενη βδομάδα, φαίνεται να είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε τόσο από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, όσο και από Νοσοκομεία του Ηρακλείου.Παρόλα αυτά καλό είναι, για ένα χρονικό διάστημα 2-3 βδομάδων, όσοι είχαν αρρωστήσει, να ρίχνουν χλωρίνη στην τουαλέτα μετά τη χρήση της. Αυτό συστήνεται μετά και τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των καλλιεργειών, που έγινε σήμερα το πρωί.

Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες οδηγίες του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ιδιαίτερα μετά: α) τη χρήση της τουαλέτας, β) την αλλαγή πάνας μωρού (το πλύσιμο των χεριών πρέπει να εφαρμόζεται το ίδιο σχολαστικά και στο παιδί), γ) την επαφή με κατοικίδια ζώα και πτηνά, δ) το χειρισμό κοπράνων ζώων και ε) την επίσκεψη σε ζωολογικούς κήπους/μαγαζιά πώλησης μικρών ζώων κ.α.

Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό πριν από την προετοιμασία του φαγητού και αμέσως μετά το χειρισμό ωμών πουλερικών ή άλλου κρέατος και πριν από την επαφή με οτιδήποτε άλλο στο χώρο της κουζίνας.

Αποφεύγουμε το μαγείρεμα όταν έχουμε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Αποφεύγουμε την κατανάλωση ατελώς μαγειρεμένου κρέατος, αυγών ή τροφίμων που περιέχουν ζωικά προϊόντα (π.χ. αυγά). Το κρέας θα πρέπει να μαγειρεύεται έως ότου τα υγρά του να είναι καθαρά και το χρώμα του στο κέντρο να μην είναι πλέον ρόδινο.

Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν πολύ γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και για αυτό θα πρέπει να τοποθετούμε στο ψυγείο τα υπολείμματα τροφίμων που δεν πρόκειται να καταναλωθούν μέσα στις επόμενες τέσσερις ώρες. Οι μεγάλες ποσότητες τροφίμων συντηρούνται καλύτερα στο ψυγείο όταν μοιράζονται και τοποθετούνται σε μικρότερες ποσότητες σε δοχεία αποθήκευσης.

Διατηρούμε όλα τα μαγειρεμένα φαγητά σε κατάλληλη θερμοκρασία (ιδανικά κάτω από 5°C) . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ψυγείου συστήνεται η κατανάλωση του μαγειρεμένου φαγητού σε λιγότερο από 2 ώρες από την προετοιμασία του.

Πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό τα ωμά φρούτα και λαχανικά και απομακρύνουμε τα εξωτερικά φύλλα από λαχανικά όπως τα μαρούλια και τα λάχανα.

Χρησιμοποιούμε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και αποφεύγουμε τη χρήση του ίδιου μαχαιριού για το κόψιμο του κρέατος και για την ετοιμασία της σαλάτας. Λόγω του ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν στις επιφάνειες κοπής των φρούτων και λαχανικών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν τα κόβουμε.

Τοποθετούμε τα μαγειρεμένα τρόφιμα σε καθαρά σκεύη και όχι σε αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία τους

Πλένουμε καλά με σαπούνι και ζεστό νερό τις επιφάνειες προετοιμασίας τροφίμων (επιφάνειες κοπής, πάγκοι) και τα μαγειρικά σκεύη που ήρθαν σε επαφή με ωμό κρέας πριν χρησιμοποιηθούν για τρόφιμα που είναι ήδη μαγειρεμένα ή καταναλώ­νονται ωμά

Προστατεύουμε τις τροφές από έντομα και τρωκτικά

Καταναλώνουμε μόνο παστεριωμένο γάλα (ή καλά βρασμένο) και χλωριωμένο νερό. Αποφεύγουμε την κατανάλωση τυριού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων εκτός ελεγ­χόμενου εμπορίου, καθώς και νερού που προέρχεται από πηγάδια, ρυάκια ή άλλες μη ασφαλείς πηγές.

Μαγειρεύουμε τα οστρακοειδή στον ατμό για τουλάχιστον 90 δευτερόλεπτα ή τα βράζουμε στους 85-90 βαθμούς Κελσίου για 4 λεπτά πριν την κατανάλωση.

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής κατά τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων (σχολαστικό πλύσιμο των χεριών μετά από επαφή με τα κατοικίδια και τα αντικείμενα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή, σχολαστικός καθαρισμός ενυδρείων κ.α.)

Απομακρύνουμε τα κατοικίδια ζώα από τους χώρους παρασκευής τροφίμων

Σε περίπτωση που ασχολούμαστε με αγροτικές εργασίες, περιορίζουμε την χρήση κοπριάς σε λαχανικά που καταναλώνονται ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα.

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής όσον αφορά το χειρισμό του πόσιμου νερού, την αποχέτευση και την καταπολέμηση των εντόμων.

Οι ταξιδιώτες σε χώρες όπου οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι καλές πρέπει να τηρούν αυστηρά τα παραπάνω μέτρα και, επιπλέον, να αποφεύγουν την κατανάλωση παγοκύβων και ακαθάριστων φρούτων. Σε περίπτωση που κάποιος πρόκειται να ταξιδέψει ή να εργαστεί σε περιοχή υψηλής ή ενδιάμεσης ενδημικότητας για την ηπατίτιδα Α και δεν έχει ιστορικό προηγούμενης νόσησης ή εμβολιασμού έναντι του νοσήματος συστήνεται ο εμβολιασμός του.

Στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει πρέπει να τηρεί τα μέτρα ατομικής υγιεινής και, ιδιαίτερα όσον αφορά στα παιδιά, πρέπει να διασφαλίζεται ότι πλένουν τα χέρια τους προσεκτικά με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση της τουαλέτας για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της λοίμωξης.

 

Επειδή κατά καιρούς ακούγονται φήμες και ψίθυροι για μηδενική μου προσφορά κατά την παραμονή μου στ’ Ανώγεια, είτε σαν επιστήμων είτε σαν ενεργός πολίτης για 12 χρόνια (1974-1985), αναγκάζομαι έστω ετεροχρονισμένα να ακολουθήσω τον δρόμο της “Ανοιχτής Επιστολής” σε σας για να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Μόλις τελείωσα το Πανεπιστήμιο το 1974 εγκαταστάθηκα στα Ανώγεια με μοναδικό μου σκοπό την προσφορά μου σας επιστήμων αλλά και σαν ενεργός πολίτης.Παράλληλα με την άσκηση της επιστήμης μου, εντάσσομαι στον Πολιτιστικό σύλλογο Ανωγείων. Ειλικρινά πιστεύω τα χρόνια που ακολούθησαν όχι μόνο ενεργοποιήθηκε ο Σύλλογος, αλλά θα τολμήσω να πω ότι μεσουράνησε. Παρακάτω θα αναφέρω αρκετές δράσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου.

Εδώ πρέπει να τονίσω με έμφαση ότι αυτά δεν έγιναν μόνο από μένα αλλά ομαδικά, με εκλεκτούς συνεργάτες που είχαν το ίδιο όραμα με μένα. Αναφέρω ενδεικτικά αρκετούς:

Παπά Ανδρέας Δραμουντάνης, Βρέντζος Οδυσσέας (δάσκαλος), Δακανάλης Λάμπης (δάσκαλος), Δραμουντάνης Νίκος (Μαθητική Εστία), Ανδρεαδάκης Μανόλης (Σαουνάτσος), Κουνάλης Γιώργης, Καλλέργης Λυκούργος, Καλομοίρης Γιάννης (Τσικ), Μητσοφλάς, Καλομοίρης Αντώνης, Σταυρακάκης Στελής, και άλλοι,Συγνώμη γιατί δεν μπορώ να τους αναφέρω όλους. Ιδιαίτερη όμως αναφορά θα κάνω στον Γιάννη Πασπαράκη (Λυραρογιάννη), γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν το δεξί μου χέρι. Είναι ο άνθρωπος  πέρα από κάθε αμφιβολία που σήκωσε μεγάλο βάρος των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Ρεπορτάζ: Γιώργης Μπαγκέρης

Παρουσία του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη , ξεκίνησε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η γεώτρηση στο Μελισσουργάκι, και την περιοχή “Σπαθαριά” δίπλα στον ποταμό “Αχλαδιά”, ένα μεγάλο στοίχημα του Δήμου για την επάρκεια σε νερό για τα επόμενα χρόνια ανεξάρτητα από την κατάσταση της λιμνοδεξαμενής του Γωνομιού. Η γεώτρηση στο Μελισσουργάκι προχωράει 100 μέτρα ανά ημέρα, με στόχο τα 500 μέτρα, οπότε αναμένεται μέχρι την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ελπίζοντας σε θετικό αποτέλεσμα και ύπαρξη νερού, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει το έργο και να δημιουργηθούν οι υποδομές για την άντληση του  και τη μεταφορά του στα Ανώγεια. Είναι προϋπολογισμού 50 χιλιάδων ευρώ, ποσό ενώ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα χρειαστεί μεγαλύτερα κονδύλια για την άντληση και μεταφορά του νερού στα Ανώγεια.

Η επάρκεια σε νερό τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση υπήρξε για πολλά χρόνια ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Ανωγείων που είχε διογκωθεί περισσότερο με τα προβλήματα παλαιότερων ετών στη λιμνοδεξαμενή του Γωνομιού και την απώλεια χιλιάδων κυβικών. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα αυτά να αποκαταστάθηκαν και με τις αυξημένες βροχές στους τελευταίους δυο χειμώνες, τα Ανώγεια να έχουν επάρκεια στο νερό τουλάχιστον για τα δυο επόμενα έτη, αλλά ο Δήμος προσέχει για να έχει ώστε να λυθεί οριστικά αυτό το άγχος για τις επόμενες δεκαετίες.Παράλληλα με μεγάλη επάρκεια νερού τα επόμενα χρόνια καθίσταται και πιο δυνατή και εφικτή η μείωση των τελών στο νερό για τους δημότες των Ανωγείων.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης μιλώντας στην ΑΝΩΓΗ μετά την πρώτη ημέρα εργασιών στο “Μελισσουργάκι” τονίζει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το χωριό να μην αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα με το νερό. Αναφέρει ότι εκτός της γεώτρησης αυτής θα υπάρξει και άλλη μια στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας ενώ ο μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία μιας συνολικής υδρογεωλογικής μελέτης που θα ερευνήσει όλες τις πιθανότητες ύπαρξης νερού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και κυρίως στο βουνό και την περιοχή “Πετραδολάκια”.Τέλος ο Δήμαρχος Ανωγείων αναφέρεται στην παλαιότητα του δικτύου στο Δοξαρό, αλλά και στις προσπάθειες να οριστούν οι όροι της μελέτης για τη δημιουργία του φράγματος στο “Βαρσαμά” ένα μεγάλο έργο σε σύμπραξη με το Δήμο Μαλεβιζίου.

Αναλυτικά η δήλωση στην ΑΝΩΓΗ του Σωκράτη Κεφαλογιάννη:

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ήθελα να γίνει αυτό, καθώς επιθυμία μας είναι να έχουμε όλες τις δυνατότητες που έχει η περιοχή σε νερό διαθέσιμες ώστε να μην έχουμε θέμα αν προκύψει πρόβλημα με τη λιμνοδεξαμενή. Η γεώτρηση στο μελισσουργάκι είχε προβλήματα και δεν προχωρούσε τα τελευταία χρόνια. Είδαμε που καθυστερούσε η διαδικασία, ξεπεράσαμε άμεσα αυτό το πρόβλημα μέσα σε δυο μήνες, ήρθαμε σε συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου και δόξα τω Θεό ξεκινήσαμε απόψε.

Αρχικός στόχος της γεώτρησης φυσικά είναι να βρει νερό.Καιρού επιτρέποντος θεωρώ ότι μέχρι την Τετάρτη ίσως έχουμε αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στα 500 μέτρα βάθος.

Ευχόμαστε να πάει καλά η γεώτρηση. Να πετύχει πολύ νερό σε μικρό βάθος, ώστε να είναι και αξιοποιήσιμο. Αν συμβεί αυτό αμέσως μετά να βρούμε τα κονδύλια για την γεώτρηση. Τώρα κάνουμε τη διάνοιξη ουσιαστικά για να δούμε αν υπάρχει νερό. Είναι προυπολογισμού 50 χιλιάδων ευρώ, Θα χρειαστεί πολλαπλάσιο ποσό γύρω στις 120 χιλιάδες ευρώ για να γίνει μετά η εγκατάσταση της γεώτρησης, η σωλήνωση, να μπουν οι δεξαμενές κτλ για την άντληση του νερού και πολλαπλάσιο ποσό για να δημιουργηθούν τα δίκτυα  που θα μεταφέρουν το νερό πάνω στο χωριό.Στόχος μας επίσης είναι τα επόμενα τέσσερα χρόνια να κάνουμε μια επιπλέον γεώτρηση ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ορίσουμε τους όρους της Διακήρυξης για να κάνουμε τις προμελέτες για το φράγμα του Βαρσαμά.

Υπάρχει η γεώτρηση στο Δοξαρό αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, η γεώτρηση και το δίκτυο εκεί είναι 30 ετών, υπάρχει παλαιότητα που δεν μας δίνει το δικαίωμα εφησυχασμού.

Παράλληλα με όλα αυτά, επεξεργάζομαι με τους συνεργάτες μου στο Δήμο, τη δημιουργία μιας συνολικής υδρογεωλογικής μελέτης του Δήμου Ανωγείων η οποία θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες γεωτρήσεων και κυρίως να δούμε τις πιθανότητες και τις προοπτικές μας στην περιοχή “Πετραδολάκια”. Είναι κάτι το οποίο για πολλά χρόνια συζητιέται, ακούγεται, ότι το νερό εκεί είναι αξιοποιήσιμο και μπορεί να αλλάξει και τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Πρέπει λοιπόν να το διερευνήσουμε και να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια και πιθανότητες για ένα τόσο μεγάλο έργο…”

 

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 9 μ.μ στον Αγροτικό δισκοπωλείο στα Σίσαρχα, το Cretan Jazz Project για μία και μόνο βραδιά. Μία συνεργασία εμπνευσμένη από τρεις σπουδαίους μουσικούς που προέρχονται από τρεις διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, παρουσιάζοντας αυθεντικές εκτελέσεις και διασκευές από κομμάτια Κρητικά με μία μίξη από Μέση Ανατολή και World Jazz αισθητική προσέγγιση.Το σχήμα λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές σε κάθε εμφάνισή του!

Βιολί: Μαρία Μανουσάκη
Λαούτο: Νεκτάριος Κωστάκης
Κιθάρα: Σπύρος Κουτσορινάκης

*Τιμή εισόδου 10 ευρώ με ποτό και κρύο πιάτο

Το Cretan Jazz Project είναι ένα μουσικό τρίο που αποτελείται από τους Μαρία Μανουσάκη βιολί, Νεκτάριο Κωστάκη λαούτο, Σπύρο Κουτσορινάκη κιθάρα. Τρεις μουσικοί που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά στιλ συμπράττουν στη σκηνή και μας παρουσιάζουν παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα με στοιχεία Αμερικάνικης Jazz , κομμάτια από το διεθνή ρεπερτόριο καθώς & δικές τους συνθέσεις. Το Cretan Jazz Project συχνά πλαισιώνεται στις ζωντανές εμφανίσεις του από κορυφαίους μουσικούς από τη διεθνή world jazz σκηνή. Γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη, η βιολίστρια Μαρία Mανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της τζαζ και world μουσικής. Σπούδασε με υποτροφία στο Βerklee College of Music της Βοστώνης. ‘Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι το Perth Concert Hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of The Arts στη Νέα Υόρκη, στην τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Θέατρο Badminton, επίσης έχει εμφανιστεί στο Jazz at the Lincoln centre καθώς και στο Ντουμπάι sτο Burj Al Arab, στο παλάτι του Βασιλιά στο Abu Dhabi όπου βρισκόταν για ένα χρόνο και παρουσίασε τη μουσική της στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του 2005 και 2006..Η Μαρία εμπνέεται από τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες συνθέσεις της, το άλμπουμ της Sole voyage πωλείται online στο cdbaby και στο amazon. Είναι η διοργανώτρια του φεστιβάλ “Cretan World Music Festival” που γίνεται στην Κρήτη στον Αλικιανό στα Χανιά. ​Νεκτάριος Κωστάκης Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική στην Εκκλησιαστική σχολή Κρήτης και επίσης θεωρία & αρμονία κλασσικής μουσικής στο Βενιζέλειο ωδείο Χανίων.Παίζει λαούτο & αρκετά άλλα όργανα. Από την ηλικία των 18 ετών μέχρι σήμερα έχει πλαισιώσει δεκάδες καλλιτέχνες της δημοτικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και της ευρύτερης Ελληνικής μουσικής σκηνής σε ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα , Αμερική & σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη αλλά και στη δισκογραφία. Μεταξύ αυτών το μέγαρο μουσικής Αθηνών , Ηρώδειο θέατρο , το μέγαρο μουσικής brukner haus της Αυστρίας, Great American Music Hall – San Francisco USA , Chamber Music Hall, Berlin, Germany,Έχει 4 προσωπικές δισκογραφικές δουλειές και δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.Έχει βραβευτεί με δύο πολυπλατινένιους δίσκους από συμμετοχές σαν συνθέτης & εκτελεστής. Σπύρος Κουτσορινάκης Γεννήθηκε στα Χανιά το 1986 και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην κλασσική κιθάρα το 1990 στο Βενιζέλειο ωδείο Χανίων καθώς παρακολούθησε και ιδιαίτερα μαθήματα για αρκετά χρόνια με εξαίρετους καθηγητές.Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές καθώς έχει συνεργαστεί με αρκετούς ποπ-ροκ-λαϊκούς και κρητικούς καλλιτέχνες.

 

Έβδομη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β2 ΕΠΣΗ με τον Αετό να υποδέχεται στα Ανώγεια την Κυριακή στις 3 μ.μ την Παλιανή, με μοναδικό στόχο την νίκη που θα διατηρήσει την επαφή του με τις πρώτες δυο θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Με 10 βαθμούς η ομάδα μας μετά από έξι ματς, δεν έχει περιθώρια απωλειών και ειδικά στα εντός έδρας ματς, Η διοίκηση απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να ενισχύσει την προσπάθεια της. Ο Αετός μετά από έξι παιχνίδια βρίσκεται στους 10 βαθμούς και την 6η θέση, ενώ η Παλιανή με έξι βαθμούς φιγουράρει στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Ραύκος-Άλογο Μαλεβιζίου

Αετός Ανωγείων-Παλιανή

ΟΦΑΜ-Δειλινών ΠΑΟ

Δόξα Ηρακλείου-Άγιος Δημήτριος

Τύλισσος-Καμίνια

Δαφνές-Νέοι Αλμυρού

 

Βαθμολογία:

Τύλισσος 16

ΟΦΑΜ 13

Ραύκος 12

Καμίνια 11

Δειλινών ΠΑΟ 11

Αετός 10

Άγιος Δημήτριος 10

Άλογο Μαλεβιζίου 7

Παλιανή 6

Δόξα Ηρακλείου 3

Δαφνές 1

Νέοι Αλμυρού 0

Παράλληλα ξεκινάει το Σαββατοκύριακο το 9ο παιδικό πρωτάθλημα Κρήτης, μια διοργάνωση της ΕΠΣΗ και της Περιφέρειας Κρήτης στην οποία φέτος θα συμμετέχει και ο Αετός με την μικρή ομάδα του και τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά το 2006! Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις  10 το πρωί θα γίνει η πρώτη αγωνιστική στο γήπεδο του ΕΓΟΗ όπου οι “μικροί Αετοί” θα αντιμετωπίσουν τον Π.Ο.Α για τον όμιλο Γ2. Με προπονητή τον Κώστα Κονιό, περίπου 25 παιδιά αυτής της ηλικίας προπονούνται εδώ και ενάμιση χρόνο στις Ακαδημίες του Αετού και έφτασε η στιγμή για την πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημη αναμέτρηση των παιδικών πρωταθλημάτων. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Το πρόγραμμα:

Αετός Ανωγείων-ΠΟΑ

Γιούχτας-Γόρτυς

Δειλινά-Ηρόδοτος

 

-->