Πολιτισμός

Δύο θέσεις εργασίας στα Ανώγεια προσφέρει το Delina Mountain Resort, η πρώτη  για μάγειρα και η δεύτερη για γυναίκα γενικών καθηκόντων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

-Μια θέση για Μάγειρα ή ατόμου με γνώσεις μαγειρικής με διάθεση να μάθει παραδοσιακή κουζίνα. Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και προϋποθέσεις είναι ο ενδιαφερόμενος να διαθέτει μεταφορικό μέσο και να έχει ευχέρεια χρόνου. Προσφέρεται διαμονή και διατροφή.

-Μια θέση για γυναίκα υπάλληλο, με αρμοδιότητες γενικών καθηκόντων κουζίνας. Η θέση είναι ημιαπασχόλησης και προϋποθέσεις είναι η όρεξη για δουλειά και η ύπαρξη μεταφορικού μέσου. Προσφέρεται διαμονή και διατροφή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:28340-31701 και 6955-696921. Αποστολή βιογραφικών στο [email protected]

Κάνουμε γνωστό στους ενδιαφερόμενους γονείς ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών στο ΚΔΑΠ Ανωγείων για το έτος 2019 – 2020.Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο:28340 31221      (ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ –ΥΠΕΥΘΥΝΗ)

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά  1:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ. Εκτός Σάββατο και Κυριακή.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι μονάδα     δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 χρόνων.

Το ΚΔΑΠ Ανωγείων συστάθηκε   το 2006. Τα παιδιά που απασχολούνται στο πρόγραμμα είναι είκοσι πέντε (25). Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η  σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Το ΚΔΑΠ για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού ,όπως αυτό περιγράφεται παραπάνω παρέχει τις εξής υπηρεσίες :

Υγιεινή και ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας

Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης ,ψυχαγωγίας ,άθλησης.

Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.

Ενημέρωση της οικογένειας και παραπομπή σε φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

 

Με μια γιορτή ειρήνης, αγάπης και φιλίας έκλεισε ένας ακόμα κύκλος σπουδών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων, την Πέμπτη το απόγευμα, στις 13-6-2019. Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι έζησαν ένα ατελείωτα ειρηνικό ξεφάντωμα με τραγούδια , δρώμενα και χορούς. Η γιορτή της ειρήνης ήταν αφιερωμένη στους απόφοιτους αλλά και σε όλους τους δωρητές που στήριξαν ποικιλοτρόπως το έργο του Σχολείου. Με τον αποχαιρετισμό προσφέρθηκαν αναμνηστικά από το Σχολείο, αλλά και από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων στους είκοσι πέντε απόφοιτους και δόθηκε το καθιερωμένο βραβείο των τριακοσίων ευρώ που προσφέρεται για εικοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά από την οικογένεια Αλέξανδρου Γεωργίου Καλλέργη στη μνήμη των παππούδων του Ελευθερίου και Αργυρής Σκουλά. Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη προβολή των αποφοίτων και πολλά…..δάκρυα!!

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της διευθύντριας του Δημοτικού σχολείου Ανωγείων κας Τριανταφυλλιάς Χατζάκη:

Αγαπητοί γονείς, κυρίες και κύριοι!!!

Σας καλωσορίζουμε στη γιορτή του Σχολείου, στη γιορτή λήξης των μαθημάτων, στη γιορτή της ειρήνης! Γιατί η γιορτή είναι ειρήνη, το ξεφάντωμα είναι ειρήνη, οι χαρούμενες φωνές των παιδιών είναι ειρήνη, η ολοκλήρωση ενός έργου είναι ειρήνη, το Σχολείο είναι ειρήνη.

Η ειρήνη μας χαρίζει το αίσθημα της ασφάλειας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη γαλήνη και την ψυχική μας ηρεμία. Η ειρήνη θέτει τις προϋποθέσεις για τη μόρφωση και την πνευματική μας ανάπτυξη. Σε περίοδο ειρήνης καλλιεργούνται και αναπτύσσονται οι τέχνες, οι επιστήμες, τα γράμματα. Η ειρήνη επίσης συμβάλλει στη οικονομική πρόοδο, αφού διευκολύνει τις συναλλαγές, το εμπόριο και την παραγωγική δραστηριότητα. Σε καιρό ειρήνης, καλλιεργούνται κοινωνικές αρετές, όπως η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός. Ξεπερνιούνται οι εθνικές διαφορές και οι ρατσιστικές προκαταλήψεις, με συνέπεια την αρμονική συνύπαρξη των λαών, ενώ τα προβλήματα επιλύονται με διεθνή συνεργασία και διάλογο.

Το Σχολείο με την παροχή ανθρωπιστικής παιδείας και με την αντικειμενική προσέγγιση της Ιστορίας, αγωνίζεται να εμφυσήσει στους νέους τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου και την αλληλένδετη σχέση ειρήνης και προόδου.

Αγαπητοί γονείς

Τα παιδιά θέλουν ειρήνη, οι μεγάλοι θέλουν ειρήνη, όλη η οικουμένη οραματίζεται μια παγκόσμια ειρήνη. Για αυτήν θα πρέπει κάθε μέρα να αγωνιζόμαστε, μικροί, μεγάλοι! Για οικογενειακή ειρήνη, κοινωνική ειρήνη, παγκόσμια ειρήνη.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!! Η γιορτή μας περιλαμβάνει χορευτικά και δρώμενα για την ειρήνη, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια και κλείνει με χορούς.

Η γιορτή της ειρήνης αφιερώνεται με αγάπη στους μαθητές της Έκτης τάξης που ανοίγουν τα φτερά τους για μια άλλη βαθμίδα, παίρνοντας μαζί τους πολλές γνώσεις αλλά και τα μηνύματα της ειρήνης, της αγάπης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών. Τους καλούμε κοντά μας για να τους αποχαιρετήσουμε μαζί με τους δασκάλους τους και να τους προσφέρουμε ένα αναμνηστικό δωράκι, καθώς και να προσφέρουμε το καθιερωμένο βραβείο των τριακοσίων (300,00) ευρώ στον καλύτερο μαθητή της Έκτης.

Αγαπητά μας παιδιά! Η αδιάλειπτη συνύπαρξή μας για έξι χρόνια μας έφερε πολύ κοντά. Μοιραστήκαμε δυσκολίες, χαρές, επιτυχίες και καμιά φορά απογοητεύσεις. Εμείς οι δάσκαλοι σας, σας βεβαιώνω, προσπαθούσαμε συνεχώς να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της παιδικής σας ψυχής. Σας αγκαλιάσαμε με αγάπη και σεβασμό από την πρώτη τάξη και αφουγκραζόμαστε τους χτύπους της καρδιάς σας! Νομίζω περάσατε καλά και θα έχετε να θυμάστε πολλές καλές στιγμές!

Όμως τα χρόνια της αθωότητας πέρασαν. Έφτασε πρόωρα η προεφηβεία με τις πολλές προκλήσεις! Οι φτερούγες ανοίγουν! Όμως προσέξτε! Το φτερούγισμά σας να μην είναι βιαστικό και απότομο! Να είναι ήρεμο, σταθερό και σίγουρο Έτσι θα ανέβετε σίγουρα ψηλά και θα πετύχετε όλους τους στόχους σας. Σιγά- σιγά θα πετάξετε και θα πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! Με δουλειά, συγκέντρωση, με τις αξίες και τις γνώσεις που πήρατε από το Δημοτικό, με την οικογένεια σας πάντα κοντά σας, τη σταθερή σας πυξίδα για ένα σίγουρο μέλλον. Προχωρήστε, βάλτε υψηλούς στόχους, αναζητείστε την αλήθεια τη δική σας και του κόσμου παντού και πάντοτε Μείνετε άγρυπνοι φρουροί των αξιών που πήρατε για ένα κόσμο δίκαιο, ειρηνικό, αδελφωμένο.

Σας κατευοδώνουμε στη νέα βαθμίδα, είμαστε αισιόδοξοι πως θα συνεχίσετε τις σπουδές σας με θέρμη, ζήλο και αγάπη γιατί μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι σπουδές είναι απόλυτη αξία και πάντα αναγνωρίσιμη έστω κι αν σας αποφέρει αμέσως εργασία ή όχι. Θα σας δώσει ταυτότητα, θα είστε ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο λογιστής, η νοσηλεύτρια. Αυτό θα σας δίνει αξία για πάντα έστω κι αν το ασκήσετε ή όχι. Αγωνιστείτε να αποκτήσετε την ταυτότητα που σας ταιριάζει! Είναι το μέλλον σας ,η ζωή σας.

Αγαπητοί γονείς σταθείτε κοντά στους νέους έφηβους, μην τους αφήνετε να φτερουγίζουν μόνοι τους. Διδάξτε τους αυτά που μας δίδαξε η πείρα και η ζωή. Δώστε τους ενισχύσεις στα αδύνατα σημεία τους. Μην τους αφήσετε μόνους! Δεν είναι ενήλικες, είναι έφηβοι με χίλιες δύο αγωνίες, Αφουγκραστείτε την ψυχή τους, κάθε μέρα. Στο Γυμνάσιο να είστε πολύ κοντά τους γιατί είναι η πιο κρίσιμη φάση για το μέλλον τους..Αυτά τα τρία χρόνια κερδίζεται το μέλλον! Αν δρομολογήσουν καλά στο Γυμνάσιο θα έχουν ομαλή συνέχεια στο Λύκειο και τις περαιτέρω σπουδές τους. Αναθέστε τους εργασίες, ζητείστε τη βοήθειά τους, δώστε τους ευκαιρίες για το καλοκαίρι, πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα σας ! Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο ρόλο του γονέα εφήβου.

Αγαπητοί μας απόφοιτοι

Θα σας προσφέρουμε ένα ωραίο αναμνηστικό δωράκι, μια πλακέτα που έχει γραμμένα τα ονόματα όλων των συμμαθητών σας για να μην ξεχαστείτε ποτέ και να είστε πάντα αγαπημένοι και να συνεχίσετε χέρι- χέρι όλοι, μέχρι το Λύκειο. Κανείς να μην αποχωρήσει από την πλακέτα, μέχρι τέλος μαζί και μετά.. στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης ένα καπελάκι για τις εξόδους του καλοκαιριού να προστατεύσουμε αυτά που με πολύ κόπο έξι χρόνων, βάλατε στο ωραίο κεφάλι σας.

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έχει επίσης να σας προσφέρει με τις καλύτερες ευχές του για υγεία και πρόοδο ένα υπέροχο άλμπουμ για την αποφοίτησή σας.

Τελειώνοντας, να προχωρήσουμε στην απονομή που χρηματικού βραβείου των τριακοσίων ευρώ, που αδιαλείπτως για 21η χρονιά προσφέρεται στον καλύτερο μαθητή της Έκτης τάξης από την οικογένειαΑλέξανδρου Γεωργίου Καλλέργη

Το βραβείο των τριακοσίων (300€), ευρώ καθιερώθηκε το 1999 από τον πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Ελευθέριο Σκουλά, στη μνήμη της συζύγου του Αργυρής Κακουδάκη, η οποία διετέλεσε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για 35 χρόνια. Και τους δύο διέκρινε ιδιαίτερη αγάπη για τα Ανώγεια.

Μετά το θάνατο του Ελευθερίου Σκουλά το βραβείο συνέχισε να το προσφέρει η οικογένεια των παιδιών τους Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη στη μνήμη των γονέων τους.

Τα τελευταία χρόνια το βραβείο συνεχίζει να προσφέρει η οικογένεια του εγγονού τους, Αλέξανδρου Γ. Καλλέργη.

Το Σχολείο τους ευχαριστεί θερμά και τους εύχεται υγεία και μακροζωία.

Εφέτος, καλύτερος μαθητής της Έκτης αναδείχτηκε ο Γεώργιος Κονιός του Εμμανουήλ και της Ειρήνης. Συγχαρητήρια θερμά στο μαθητή, στους δασκάλους του και τους γονείς του.

Επίσης με άριστα δέκα απολύονται και οι μαθητές αλλά με κάποια εννιάρια στα τρίμηνα οι :Σκουλά Μαρίνα, Μαυρόκωστα Χριστίνα, Ξυλούρη Άννα, Σκανδάλη Ιφιγένεια, Σταυρακάκη Μαριάνθη και Φασουλάς Βασίλειος.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε φορείς και ιδιώτες που στήριξαν το Σχολείο με θέρμη και αγάπη και να τους αφιερώσουμε μαζί με τους αποφοίτους μας τη γιορτή της ειρήνης. Γιατί η προσφορά είναι ειρήνη, η δωρεά είναι ειρήνη, η αγάπη προς το Σχολείο και τα γράμματα είναι ειρήνη.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ανωγείων που στάθηκε στο πλευρό μας αρωγός και συμπαραστάτης, τη Σχολική Επιτροπή, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, το Σκακιστικό Σύλλογο Ανωγείων που εφέτος με πολύ κόπο οδήγησε τους μαθητές των Σχολείων μας στην κατάκτηση του Παγκρήτιου πρωταθλήματος

Τον κ. Γιώργο Καλομοίρη που ακολούθησε κα ξενάγησε τους μαθητές στο Ιδαίο ΄Αντρο , την Ζώμινθο,στο σπήλαιο «Σφενδόνη» των Ζωνιανών, στις πτυχές του Βωσάκου ,με προθυμία και αγάπη καθώς και την ξεναγό της Κνωσού κ. Ρούλα.

Το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου για τις δωρεάν χορηγίες εντός χωριού και τον κ. Κώστα Κοντόκαλο που έκανε τις μετακινήσεις προς το Ιδαίο Άντρο και προς τη Στεφάνα, αρκετές φορές για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, αφιλοκερδώς, αλλά και στα γειτονικά χωριά.

Το ΚΠΕ Ανωγείων για τη συνεργασία μας σε περιβαλλοντικά θέματα και που ήλθαν αφιλοκερδώς στο Σχολείο για να εμπνεύσουν στους μαθητές μας στην κυκλοφοριακή αγωγή. Επίσης θερμά ευχαριστούμε το ΚΑΠΗ Ανωγείων, το ΚΗΦΗ Ανωγείων ,το Κέντρο Υγείας Ανωγείων ,το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης Ανωγείων και το κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου για την πολύπλευρη προσφορά της σε θέματα ασφάλειας και προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές χρηματικών ποσών, βιβλίων, φαρμακευτικού υλικού καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΝΩΓΗ και τη Φωνή των Ανωγείων για τις καταχωρήσεις δωρεών και άλλων εκπαιδευτικών θεμάτων και δε θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε,τους αφανείς ήρωες, την κ. ‘Ελλη Μανουρά και την κ. Μαρία Χαιρέτη καθώς και την κυλικειάρχη Ζουμπουλιά Σαλούστρου για την πολύτιμη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι!

Ξυλούρης Νίκος – Τη μέρα της Πεντηκοστής

Ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και αναβιώνει μόνο στα Ανώγεια, συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή της Πεντηκοστής στις εκκλησίες του χωριού, όπου οι γυναίκες τιμούν τους νεκρούς τους που έχουν φύγει. Ένα στολισμένο πανέρι κρατάει η κάθε γυναίκα  με τρία γλυκά κουλούρια, έναν ανθότυρο στη μέση ή ένα τυρί, στολισμένα με φύλλα καρυδιάς και τα τοποθετούν μέσα στην εκκλησία. Αργότερα με φύλλα καρυδιάς θα στολίσουν τους τάφους των δικών τους ανθρώπων και θα τους πλύνουν με αυτά. Οι γυναίκες στα Ανώγεια γονατίζουν μέσα στην εκκλησία πάνω στα φύλλα της καρυδιάς. Το τυρί βρίσκεται εκεί καθώς τα Ανώγεια είναι Κτηνοτροφικό χωριό ενώ τα φύλλα της καρυδιάς συμβολίζουν την πικρή και στυφή γεύση που έχουν την ημέρα αυτή οι Ψυχές, τη μέρα που οι νεκροί επιστρέφουν στον Άδη. Τα τρία κουλούρια συμβολίζουν την Αγία Τριάδα..Μετά την λειτουργία οι προσφορές κόβονται και μοιράζονται στους πιστούς στην μνήμη των νεκρών.

Όπως αναφέρει ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης:”Σύμφωνα με τη λαϊκή θρησκευτική παράδοση, οι ψυχές των νεκρών ανεβαίνουν στον επάνω κόσμο κάθε ανάσταση για πενήντα μέρες. Πεντηκοστή δηλαδή είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού των νεκρών, η μέρα που γυρίζουν πίσω. Την ώρα του γονατίσματος στην λειτουργία της εκκλησίας οι ψυχές των νεκρών γυρίζουν στον κάτω κόσμο, οι ζωντανοί κλείνουν τα μάτια τους ώστε να μη δουν τις ψυχές που λυπημένες γυρνούν στον Άδη.

Εδώ στ’ Ανώγεια οι γυναίκες γονατίζουν πάνω σε φύλλα καρυδιάς γιατί συμβολίζουν την πικρία που κατέχει τις ψυχές των νεκρών την ημέρα αυτή, μιας και τα φύλλα είναι πικρά.

Στην Αρχαία Ελλάδα πίστευαν, ότι η καρυδιά με το βαθύ πράσινο (μαυροπράσινο) χρώμα ήταν το δέντρο του θεού Πλούτωνα, και ότι μόνο αυτό υπήρχε στον Άδη, και πως στη σκιά του ξάπλωναν και αναπαύονταν οι ψυχές τους.

Άρα είναι απόλυτα συναφές με τα έθιμα για τις ψυχές των νεκρών…” ολοκληρώνει.

Με μοναδικό τρόπο είχε τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης το τραγούδι “Τη μέρα της Πεντηκοστής” σε στίχους του Κ.Χ Μύρη και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου στον δίσκο “Ιθαγένεια”:

Τη μέρα της Πεντηκοστής, τη νύχτα της γονατιστής

πάν’ οι ψυχές και κάθονται βουβές στα περιβόλια

Τρυπώνουν στις κρυφές γωνιές μαζί με τις αράχνες

και μας κοιτούν αμίλητες αθώρητες και μόνες

Τη μέρα της Πεντηκοστής, τη νύχτα της γονατιστής

πάν’ οι ψυχές και κρέμονται στα ρούχα και στο φράχτη

Φωλιάζουν στο καλό κρασί και στο παλιό πιθάρι

Γεμίζουν τις ραγισματιές κι ανοίγουν τους φεγγίτες

 

Τη μέρα της Πεντηκοστής, τη νύχτα της γονατιστής

μη κόψετε ξερό κλαρί, ούτε χλωρό βλαστάρι

Μη μάσετε τ’ ασπρόρουχα, και διώξετε τσ’ αράχνες

Μην πίνετε γλυκό κρασί και φοβηθούν και φύγουν.

 

 

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019.

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου μας να μετέχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Βελεστίνου αρ. 18, Αμπελόκηποι), με σκοπό τον απολογισμό για τα πεπραγμένα της διετίας του απερχόμενου Δ.Σ., αλλά και την εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας εξελεγκτικής επιτροπής.

Στη σχεδόν βέβαιη περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία των μελών το πρωί της 16ης Ιουνίου, τότε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, βάσει και του καταστατικού του, θα αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, στις 23 Ιουνίου 2019, ώρα 08:00 π.μ., οπότε και μετά τις νόμιμες διαδικασίες, θα ακολουθήσει η ψηφοφορία με σκοπό την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αλλά και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, η προσέλευση για ψηφοφορία επιτρέπεται μέχρι ώρα 19:00 το βράδυ, οπότε και θα κλείσει η κάλπη.

Με την προσδοκία, αυτοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, θέτοντας την υποψηφιότητά τους για την εκλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι, τους παρακαλούμε να δηλώσουν τις υποψηφιότητές τους το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019.
Μπορείτε να δηλώσετε τις υποψηφιότητές σας στο e-mail του συλλόγου μας ([email protected]) ή στο 6932120494.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού του Συλλόγου δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Συλλόγου, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές υποχρεώσεις τους προς το Σύλλογο, καταγόμενοι εξ Ανωγείων, καθώς και τέκνα των καταγομένων και οι σύζυγοι αυτών.

Προσδοκούμε στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μελών και υποψηφίων στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία του Συλλόγου μας, ώστε πιο δυνατοί και ανανεωμένοι να δουλέψουμε ακόμη πιο δυναμικά την ερχόμενη διετία για την προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού του ιστορικού τόπου μας, των Ανωγείων.

Σας περιμένουμε όλους.

Για το ΔΣ
Με τιμή

Η πρόεδρος
Ζαχαρένια Ν. Ανδρεαδάκη

Ο γεν.γραμματέας
Ιωάννης Σ. Σπιθούρης

 

Ενθουσιασμός και χαρά για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ανωγείων, που ενωμένα με αυτά της Πρώτης Δημοτικού παρακολούθησαν ένα μοναδικό θέαμα από τον μάγο “ROCCO”, σε μια εκδήλωση προσφορά του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων! Τα παιδιά γέλασαν, ξαφνιάστηκαν, ενθουσιάστηκαν και εν τέλει αποθέωσαν τον “μάγο” συζητώντας αργότερα με τους γονείς τους για το πως έγιναν τα μαγικά, ζητώντας και στο μέλλον παρόμοιες παραστάσεις.

Την αποθέωση γνώρισε ο ..μάγος ROCCO από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της πρώτης δημοτικού σε μια παράσταση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων!Στην ανακοίνωση του του πρώτο και δεύτερο Νηπιαγωγείο Ανωγείων, αναφέρει:

Την Τετάρτη 5/6/19, με χαρά υποδεχθήκαμε στο Νηπιαγωγείο μας την Ά τάξη δημοτικού, όπου μαζί απολαύσαμε ένα ´´μαγικό´´ θέαμα που μας χάρισε ο μάγος RΟCCO! Τα παιδιά κ οι εκπαιδευτικοί του 1ου κ 2ου νηπιαγωγείου Ανωγείων, καθώς κ οι δάσκαλοι,ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο γονέων κ κηδεμόνων, δημοτικού κ νηπιαγωγείου, για την παράσταση που δωρεάν προσέφεραν στα παιδιά μας! 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Ανωγείων!

-->