Παιδεία

Φωτογραφίες:Αγγέλα Σκουλά

Με παιδικά και εφηβικά χαμόγελα, με ενθουσιασμό αλλά και άγχος για τα “πρωτάκια” και πολλές προσδοκίες από καθηγητές και γονείς, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός και η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στα Ανώγεια. 450 μαθητές πήραν τις θέσεις τους και άκουσαν το πρώτο κουδούνι για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο μετά τον Αγιασμό που πραγματοποίησε ο π.Γεώργιος Ανδρεαδάκης και ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Ο Αγιασμός έγινε παρουσία του Δήμαρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Λευκοθέας Κουνάλη και του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Δραμουντάνη, ενώ τις πρώτες συμβουλές και νουθεσίες προς τα παιδιά έκαναν οι τρεις διευθύντριες των σχολείων μας, Έφη Χατζάκη για το Δημοτικό, Δήμητρα Στασινού του Γυμνασίου και Μαίρη Μπαγκέρη του Λυκείου.Στο νέο του πόστο και ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης που ξεκινάει και πάλι την εκπαιδευτική δράση του ως Μαθηματικός του Γυμνασίου!Θετικά τα μηνύματα και από την παρουσία των δασκάλων και καθηγητών καθώς φαίνεται ότι η χρονιά ξεκινάει με μικρές ελλείψεις που αναμένεται και αυτές άμεσα να καλυφθούν!

Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήμαρχος Ανωγείων

“Εύχομαι σε όλους σας, μαθητές, καθηγητές και γονείς, υγεία και δύναμη με την έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς.Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια αναφορά στη μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά του Λυκείου μας στις πρόσφατες εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.Επειδή αυτά τα παιδιά απουσιάζουν τώρα και θα ανοίξουν τα φτερά τους για μεγαλύτερη γνώση, θα ήθελα να απευθυνθώ στους καθηγητές και να τους πω μπράβο, να τους συγχαρώ για αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελούν και όχι μόνο το εκπαιδευτικό.Εδώ οι καθηγητές παίζουν και το ρόλο του γονέα και το καταφέρνουν σε απόλυτο βαθμό, αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες τους. Το λειτούργημα που γίνεται στα σχολεία των Ανωγείων από τους εκπαιδευτικούς όλα αυτά τα χρόνια είναι άξιο συγχαρητηρίων.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Πρώτο κουδούνι αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου  για τα σχολεία των Ανωγείων και για περίπου 450 μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στο ξεκίνημα μιας ακόμα σχολικής χρονιάς! Ο Αγιασμός στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο θα γίνει στις 9 π.μ ενώ στο Γυμνάσιο και Λύκειο θα γίνει στις 9.30 π.μ! Να αναφέρουμε ότι τα λεωφορεία για τους μαθητές από τα κοντινά χωριά (Λιβάδια, Αξό, Ζωνιανά, Κράνα κ.τ.λ) θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο τα δρομολόγια τους για την ασφαλή μεταφορά όλων στις μαθητικές αίθουσες.

Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στα Ανώγεια, είτε από παιδιά εντός του χωριού είτε από μαθητές άλλων χωριών που εγγράφονται εδώ, σε ένα στοιχείο ασφαλώς ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον και τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου του Μυλοποτάμου. Έτσι φέτος θα έχουμε 200 περίπου παιδιά για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο, 130 παιδιά στο Γυμνάσιο και 110 στο Λύκειο με τις εγγραφές να συνεχίζονται μέχρι και την τελευταία ώρα.Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να ανοίξει και ο Παιδικός σταθμός που θα φιλοξενήσει και φέτος περίπου 35 παιδιά των Ανωγείων.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα είναι πανέτοιμα για χρήση τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στους χώρους άθλησης Γυμνασίου και Λυκείου. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και αίθουσες που παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες και αναβαθμίζονται, επισκευάζονται και ανακαινίζονται εδώ και καιρό, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Καλή μαθητική χρονιά, με υγεία και δύναμη, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς!

 

 

 

 

 

 

 

Τα έργα που γίνονται στον Παιδικό σταθμό Ανωγείων, έχουν καθυστερήσει ήδη την έναρξη του για τρεις ημέρες, χρονικό διάστημα που όπως φαίνεται θα παραταθεί και θα διαρκέσει και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Στον χώρο γίνεται ανακαίνιση της κουζίνας, αντικατάσταση εισόδων και σε εσωτερικές πόρτες και παράθυρα, όπως και σε καλοριφέρ.. Τα έργα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με την παράλληλη λειτουργία του σταθμού και για λόγους ασφαλείας.

Ο Δήμος Ανωγείων επιβλέπει τον εργολάβο του έργου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Παιδικός σταθμός αναμένεται να ανοίξει με πιθανότερη ημερομηνία την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Οπότε και οι γονείς θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα ώστε ο χώρος να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τα μικρά παιδιά.

“Το Σταυράκειο Λύκειο Ανωγείων, πέτυχε ένα εντυπωσιακό ποσοστό εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Το νέο ΔΣ του συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου, συγχαίρει τους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις μα και όσους δεν πέτυχαν. Ευχαριστούμε όλους τους νέους αποφοίτους του σχολείου μας και τους καθηγητές τους, που έδωσαν ότι θετικό είχαν μέσα τους, ώστε να πετύχουν αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους μας, ότι στο επόμενο κοντινό διάστημα, θα παρουσιάσουμε τις πρώτες κινήσεις και στοχεύσεις του νέου συλλόγου, που θα αφορούν κυρίως στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και σε εκδηλώσεις που θα απασχολήσουν δημιουργικά την κοινωνία των Ανωγείων και την ευρύτερη περιοχή”.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο πρόεδρος: Βασίλης Ν. Δραμουντάνης

 

-->