Τελευταία Νέα

Παραμένουν για μια εβδομάδα ακόμα τα Ανώγεια στο επίπεδο “Βαθύ κόκκινο” στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, για τις εξελίξεις με την πανδημία στην Ελλάδα. Στην Κρήτη στο βαθύ κόκκινο παραμένει ο Δήμος Χανίων, ενώ από σήμερα μπαίνουν ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Φαιστού.

Στο επίπεδο βαθύ κόκκινο τα Ανώγεια παραμένουν από τις 6 Μαρτίου, δηλαδή για 40 πλέον ημέρες, με την κατάσταση πάντως την τελευταία εβδομάδα να παρουσιάζει βελτίωση.

Απαντήσεις στο ερώτημα για το πως θα πρέπει να δομηθεί και να λειτουργεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με δεδομένη την οδυνηρή εμπειρία της πανδημίας, θα επιχειρήσει να δώσει η περιφερειακή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Απρίλη, και θα μεταδοθεί ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο διοργάνωσης των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος στην Κρήτη.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) συνιστά ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεισφέρει σημαντικά στη στήριξη της ελληνικής γεωργίας, την ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των rapid test από το κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου . Χαμηλή ήταν η προσέλευση καθώς έγιναν συνολικά 67 τεστ. Κανένα δείγμα δεν βρέθηκε θετικό. 

Είναι πάντως και αυτό ένα δείγμα της πτωτικής πορείας των κρουσμάτων στα Ανώγεια. Ίσως είναι και η αρχή ώστε τα Ανώγεια να φύγουν από το βαθύ κόκκινο στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας. Θα περιμένουμε τις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών.

Αύριο Παρασκευή θα γίνει απολύμανση στον χώρο του Δημοτικού σχολείου όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

 

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου, το Δ.Σ της ΚΕΔΕ, με θέμα συζήτησης την υλοποίηση του αναπτυξιακού  προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Η συζήτηση έγινε κατόπιν της έκδοσης της υπ’ αριθμ. 6302/8.4.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Προστασίας του Πολίτη – Υγείας –Εσωτερικών – Επικρατείας με τίτλο: «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 22766/9.4.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομιών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εσωτερικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών – «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ο.Τ.Α. α ́ και β ́ βαθμού, συνδέσμων Δήμων και Νομικών Προσώπων Ο.Τ.Α.: Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”».

Ο Δήμαρχος Ανωγείων, πρόεδρος της επιτροπής ορεινών περιοχών της ΚΕΔΕ Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στην παρέμβαση του έκανε αναφορά στη σημασία του προγράμματος, αναφέροντας τα κάτωθι:

Διαβάστε την συνέχεια... »

Το κινητό συνεργείο διενέργειας Rapid Test, θα βρίσκεται το πρωινό της Πέμπτης 15 Απριλίου στα Ανώγεια, στον χώρο του Δημοτικού σχολείου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ και θα ολοκληρωθεί 2 μ.μ Τα τεστ είναι δωρεάν και αφορούν όλο τον πληθυσμό.

Στον χώρο του Δημοτικού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Παρακαλείσθε να φτάνετε εκεί φορώντας τη μάσκα και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τα rapid test προγραμματίστηκαν από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων, και είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιούνται στα Ανώγεια στο τελευταίο δίμηνο.

-->