Θερμοκρασία 9.3°C
Άνεμος 0.0 ΝΔ
Βαρόμετρο 1011.1
Υγρασία 90%
Βροχόπτωση Μήνα 43.2 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Τελευταία Νέα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σεισάρχων προσκάλεσε τον σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα στα Σείσαρχα. Ο σκηνοθέτης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου και θα βρίσκεται στα Σείσαρχα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου όπου στις οκτώ το βράδυ θα προβληθεί η ταινία του «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ».Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σεισάρχων. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Σκηνοθέτη.

 

Η ταινία είναι μια κωμωδία χαμηλών τόνων που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις και στη διαδικασία αλλοτρίωσης  των στελεχών. Παρακολουθεί έναν νέο χημικό ο οποίος ξεκινάει την καριέρα του σε μια μικρή φαρμακευτική εταιρεία οικογενειακού τύπου και στη συνέχεια προσλαμβάνεται σε μια θυγατρική πολυεθνικής. Πέρα από τις διαφορές στον τρόπο οργάνωσης των δύο εταιρειών,  και στις δύο περιπτώσεις ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος  με τον καθημερινό παραλογισμό των μηχανισμών εξουσίας, μέχρι που γίνεται  και ο ίδιος μέρος αυτών των μηχανισμών και φορέας του παραλογισμού.

 

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας.

Φωτογραφία: Γιώργος Καβάγιας.

Παίζουν: Μηνάς Χατζησάββας, Νέλλη Αγγελίδου, Γιάννης Γκούμας, Αντώνης Αντωνίου, Λευτέρης Βογιατζής, Τάσος Υφαντής, Μάγια Λυμπεροπούλου, Δημήτρης Καταλειφός, Θάνος Καληώρας, Τάσος Χαλκιάς, Λάμπρος Τσάγκας, Μαρία Φωκά, Αγγελική Κυριαζάκη, Σάντρα Λαμπρίδη, Νίτα Παγώνη, Μαριτίνα Πάσσαρη, Δημήτρης Πετράτος, Λήδα Πρωτοψάλτη, Χριστίνα Σιμοπούλου, Κώστας Σφήκας.

Διάρκεια: 77

 

Βραβεία-Διακρίσεις:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
1979
ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΠΕΚΚ)
ΕΛΛΑΔΑ 1979
ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1979
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (20ο)
ΕΛΛΑΔΑ 1979
ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Συμμετοχές:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ
ΤΣΕΧΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 1980

 

 

Ένα προσωπικό του  ανέκδοτο ποίημα στέλνει ο Βασίλης Σμπώκος (Λουκάς του Ατζαρομάνωλα) για τους αναγνώστες της “Α”. Τίτλος του είναι “Απαθής και στόχος του η αφύπνιση συνειδήσεων ώστε να κοιτάμε τον συνάνθρωπο μας που χρειάζεται βοήθεια. Τον ευχαριστούμε θερμά και σας το παραθέτουμε παρακάτω:

 

Είδα τη σπίθα της φωτιάς να απλώνεται στο δάσος,

και άκουσα τους άλλους να μου λένε:”άστο να καεί”.

Είδα την πείνα και το φόβο για το αύριο,

και μου είπαν:”τι σε νοιάζει εσένα ;”.

Είδα την αξιοπρέπεια του ανθρώπου να χάνεται στους κάδους των σκουπιδιών.

Και μου είπαν:”δεν πειράζει..”.

Είδα να παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα.

Και μου είπαν:”έτσι πρέπει..”.

Είδα τα παιδιά να λιποθυμούν γιατί δεν είχαν να φάνε.

Και μου είπαν:”εσύ κοίτα τα δικά σου..”.

Εγώ τους κοίταζα απαθής.

Και τώρα που και εγώ πεινώ, διψώ, φοβάμαι,

και το φως του ήλιου να έχει χαθεί από τα μάτια μου.

“δεν μου λένε τίποτα..”.

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού (Κοινωνική Υπηρεσία) του Δήμου Ανωγείων ,στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας συνεχίζει την συνεργασία του με την οδοντίατρο κ.Χατζογιάννη και τους συνεργάτες της. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας προγραμματίζεται ενημερωτική ομιλία για ενήλικες και παιδιά με θέμα «Υγιές Στόμα για λαμπερό χαμόγελο » από την οδοντίατρο κ.Αλίκη Χατζογιάννη,τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ,στις 11.30 -12.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων.

Η ενημέρωση των ενηλίκων για την καλή στοματική υγιεινή ,τη μορφολογία και ανατομία του στόματος και των ούλων,  τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους συμβάλει στην πρόληψη οδοντιατρικών προβλημάτων και στη διατήρηση μίας καλής στοματικής υγείας.

 

 

Ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης
Φώτο:Βασίλης Σμπώκος

Τρία σημαντικά έργα που αφορούν στο Δήμο Ανωγείων, φτάνουν στην τελική ευθεία της υλοποίησης τους, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σμπώκος παρέλαβε πριν μερικές μέρες τα τεχνικά δελτία τους, υπογεγραμμένα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Πλέον αναμένεται μέχρι την Άνοιξη του 2018 που θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες διαδικασίες και θα ανατεθούν τα έργα στους εργολάβους, να ξεκινήσουν οι εργασίες και αυτά να υλοποιηθούν άμεσα. Τα τεχνικά δελτία παρέδωσε στον Βασίλη Σμπώκο η Διευθύντρια Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης Χρυσούλα Δασκαλάκη και η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Καίτη Ιερωνυμάκη. Πρόκειται για τρία σημαντικά αναπτυξιακά έργα πνοής για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό της περιοχής και είναι τα εξής:

 

-“Ο Τόπος του Βοσκού”, ένα θεματικό πάρκο για την ανάδειξη της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, στον χώρο της παλιάς ανεμογεννήτριας που θα περιλαμβάνει Εκθετήριο, Αλώνι με κερκίδες σε μορφή μικρού θεάτρου , Δίδυμο Μιτάτο (Υφαντικής και Βοσκού) , Τυρόσπιτο ή Κλειδόσπιτο και Μιτάτο Βοσκού με κούμο , μάντρα εριφίων και χώρο τυροκόμησης. Το τεχνικό δελτίο που παρελήφθη είναι προϋπολογισμού 175.000 ευρώ και αφορά στην δημιουργία δρόμου προσπέλασης για τον τόπο του βοσκού.

 

-Ο Βιολογικός καθαρισμός των Σεισάρχων. Ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή προϋπολογισμού 135.000 ευρώ και αφορά εγκατάσταση και επεξεργασία λυμάτων του οικισμού των Σεισάρχων.

 

-Επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Αφορά σημαντικές παρεμβάσεις στα κτίρια, το ταρτάν, τον αγωνιστικό χώρο και τον εξοπλισμό του Σταδίου που χρησιμοποιείτε καθημερινά από δεκάδες Ανωγειανούς που αθλούνται εκεί αλλά και από την τοπική ομάδα του Αετού Ανωγείων.

 

Ο Δημοτικός σύμβουλος και π.Αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος τονίζει στην “Α” τα εξής μετά την παραλαβή των τεχνικών δελτίων από την Περιφέρεια Κρήτης:

 

“Παρέλαβα τα τεχνικά δελτία από την Περιφέρεια Κρήτης, για τρία σημαντικά έργα που αφορούν τον Δήμο μας, συνολικού προϋπολογισμού 410.000 ευρώ. Μια σημαντική εξέλιξη που μας κάνει χαρούμενους καθώς τα έργα αυτά μπαίνουν σε τελική φάση υλοποίησης προσφέροντας πνοή ανάπτυξης στην περιοχή μας. Σε συνεννόηση με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης στην διεύθυνση προγραμματισμού και τεχνικών έργων πιστεύουμε οτι την άνοιξη του νέου έτους,

θα είναι όλα έτοιμα ώστε,οι μηχανικοί-εργολάβοι που θα αναλάβουν την εκτέλεση των παραπάνω παρεμβάσεων,να προχωρήσουν στις εργασίες υλοποίησης τους.

 

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανωγείων, Ζαχαρένια Σκουλά, Ειρήνη Κονιού, Πόπη Σφακιανάκη και Μάνο Πεδιαδιτάκη, για την μεθοδικότητα και εργατικότητα τους που μας επέτρεψε να φτάσουμε στο θετικό αυτό αποτέλεσμα, όπως φυσικά να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις διευθύντριες της Περιφέρειας Χρυσούλα Δασκαλάκη και Καίτη Ιερωνυμάκη που αντιλαμβανόμενοι τη σημασία των έργων για την ευρύτερη περιοχή έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την υλοποίηση τους..”

 

 

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Μιχάλης Μανουράς (Βαρδαβάς)
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 14-11-2017 1μμ
στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

 

Η ΑνωΓη εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

Από τον Γιώργο Σταρά και το rethymnosports.gr

 

Σε οικογενειακό κλίμα έγινε το παιχνίδι στα Ανώγεια μεταξύ του Αετού και του ΟΦ Αρμένων την Κυριακή το μεσημέρι, στα πλαίσια της 8ηςαγωνιστικής της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου.Κεντρικό πρόσωπο μετά από αρκετά χρόνια και πάλι ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο οποίος δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον Αετό Ανωγείων, αλλά την Κυριακή είχε παραπάνω από ένα λόγο για να βρεθεί και να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον ΟΦΑ. Ο πρώην πρόεδρος του Αετού Ανωγείων βρέθηκε στο γήπεδο να παρακολουθήσει από κοντά τα ανίψια του Νίκο Κολυβάκη και Βασίλη Τσόλα, να αγωνίζονται με την φανέλα του ΟΦ Αρμένων, αλλά και τον βαφτισιμιό του γιου του Μπάμπη, τον Παναγιώτη Θεοδωράκη, παίκτη επίσης του ΟΦ Αρμένων.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο παπά-Ανδρέας άνοιξε την αγκαλιά του για τα «παιδιά» του, αλλά και τον σύντεκνο του Κώστα Θεοδωράκη, γενικό αρχηγό του ΟΦ Αρμένων και πατέρα του Παναγιώτη.

-->