Τελευταία Νέα

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα, τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στα Σίσαρχα, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 135 χιλιάδων ευρώ, που εδώ και λίγες μέρες έχει τεθεί σε λειτουργία. 

Δίπλα στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στα Σίσαρχα βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ανωγείων Γιάννης Σαλούστρος και Μανώλης Βρέντζος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Δραμουντάνης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σισάρχων Λευτέρης Χαρωνίτης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ηγούμενος της Μονής Βωσάκου Πανοσιολογιότατος Τιμόθεος και οι ιερωμένοι του χωριού, π.Γιώργης Ανδρεαδάκης και π.Ανδρέας Δραμουντάνης.

Στη συνέχεια ο εργολάβος του έργου κ.Διαλυνάς, ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τον τρόπο που δουλεύει η Μονάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους  να χρησιμοποιούν της εκροή της μονάδας για αρδευτικούς σκοπούς αφού υπάρχει ήδη δεξαμενή άρδευσης και δύο κολεκτέρ στα οποία μπορούν να συνδεθούν και να πάρουν το νερό.

Για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή των Σισάρχων μίλησε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί και η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού και στα Ανώγεια, όπως ανέφερε πρόσφατα και σε δημόσια τοποθέτηση του ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Μετά τα εγκαίνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σισάρχων πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής στον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη Χαράλαμπο Γαργανουράκη, όπου θα βρεθούν και όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι των εγκαινίων της Μονάδας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Νταγιαντάς

 

Το Σάββατο 2 Ιουλίου στις  8 το βράδυ, θα τελεστεί η λειτουργία του Αγίου Υακίνθου…
Υπό το φως των κεριών και των αστεριών… στον πέτρινο ναό του Αγίου μέσα στο δάσος του Ψηλορείτη…μια βραδιά μυσταγωγική που δεν πρέπει να χάσετε..
Η κατανυκτική λειτουργία θα ψαλεί χοροστατούντος του ιερέα Ανδρέα Κεφαλογιάννη και της πρωτοψάλτισσας, Αργυρώς Ρέππα, καθηγήτριας βυζαντινής μουσικής, με τη χορωδιακή υποστήριξη των μαθητών της σχολής «ΕΝΔΟΦΩΝΟ».
Μετά το πέρας της λειτουργίας στο μαγευτικό θεατράκι του Αγίου Υακίνθου θα ακολουθήσει συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια από το γνωστό γυναικείο φωνητικό σύνολο «ΘΥΡΑΘΕΝ»
Και εκκλησιαστικοί ύμνοι της αγάπης από το «ΕΝΔΟΦΩΝΟ»
Μια βραδιά κάτω από τ΄ αστέρια που θα σας μείνει αξέχαστη…
Να είστε όλοι εκεί…

 

 

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και το ΚΠΕ(ΚΕΠΕΑ) Ανωγείων διοργανώνουν επιμορφωτική Εσπερίδα-Εργαστήριο για νέους( αγρότες, κτηνοτρόφους, γεωργούς, κ.α. ομάδες ) με θέμα: «Βιώσιμη ανάπτυξη στην ορεινή Κρήτη» την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 6.00 το απόγευμα στον «Τόπο του Βοσκού».

Η εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MOVING (Mοuntain Valorisation through Interconnectedness and Green growth Horizon 2020 project) και συγκεκριμένα της δράσης “δημιουργίας μιας κοινότητας πρακτικής”. Οι κοινότητες πρακτικής ενισχύουν την ανταλλαγή γνώσεων, ενδυναμώνουν τους ανθρώπους στην εργασία τους και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους στα δρώμενα της κοινότητας. Έχουν ένα κοινό όραμα, συμβάλλοντας στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών, αξιοποιώντας τοπικούς πόρους και παρέχοντας ιδιωτικά και δημόσια αγαθά.

Θέματα που θα αναπτυχθούν:

-Τα κλειδιά της βιώσιμης ανάπτυξης: πλανήτης, άνθρωποι, κέρδος.

-Βιωσιμότητα και σύγχρονες προκλήσεις: κοινωνία, περιβάλλον, κλιματική αλλαγή.

-Νέοι και Επιχειρηματικότητα σήμερα στην ορεινή Κρήτη

-Μελέτη περιπτώσεων: χαρούπι, ελαιόλαδο, κτηνοτροφία

Βιωματική άσκηση:

-Οραματίζομαι το μέλλον μου στα Ανώγεια μου

 

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ο Γεώργιος Παρασύρης ή “Μπαλαέρας”, γαμπρός του Χαράλαμπου Δραμουντάνη (Νταβέλη). Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 12 μ.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στον Άγιο Βλάσση Ηρακλείου. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

 

Το  Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει, με 16 πολύ ενδιαφέροντα και ποικίλα  θέματα,  την ερχόμενη Πέμπτη 30/6/2022 στις 7μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο, ενώ όπως αναφέρεται από τον δήμο Ανωγείων “είναι βασική επιδίωξη η συμμετοχή των δημοτών, στα πλαίσια ενός ανοιχτού και δημοκρατικού διαλόγου.”  Στην έναρξη του συμβουλίου, θα μιλήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Σκουλάς που θα αναλύσει το που βρισκόμαστε σε σχέση με τα έργα που αφορούν τα Ανώγεια.

Αναλυτικά:

«Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανωγείων»

Παρακαλώ όπως προσέλθετε, στην δημόσια  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, την 30η του μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ,  του έτους 2022, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 7:00 μ.μ.,  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Όπως αναφέρεται από την Τοπική Οργάνωση Ρεθύμνου του Κ.Κ.Ε:

“Πολιτική Δραστηριότητα της ΤΟ Ρεθυμνου για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους Αυτή την περίοδο οι ΚΟ Κρήτης οργανώνουν πλούσια δραστηριότητα που περιλαμβάνει συσκέψεις, περιοδείες και εκδηλώσεις στην ύπαιθρο του νησιού. Αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κρήτη για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους αλλά και στο σύνολο της καθημερινότητάς τους ενώ μέσα από την δραστηριότητα οι ΚΟ πραγματοποιούν κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και αναδεικνύουν την πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

Η δραστηριότητα αυτή θα κορυφωθεί με πολιτικές εκδηλώσεις με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στην Πλατεία Αρμί στα Ανώγεια, στις 9:00μμ, πολιτική εκδήλωση με τίτλο: «Οι εξελίξεις και οι Θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή».

Στις 12μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον σύλλογο επαγγελματιών κτηνοτρόφων Ρεθύμνης.

-Στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κτηνοτροφικό σύλλογο Ανωγείων.”

 

-->