Θερμοκρασία 14.6°
Άνεμος 11.3 ΒΔ
Βαρόμετρο 1013.9
Υγρασία 99%
Βροχόπτωση Μήνα 35.4 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Τελευταία Νέα

 

Ο Δήμος Ανωγείων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την Λέσχη Lions ΚΝΩΣΟΣ θα πραγματοποιήσει  προληπτικούς ελέγχους της όρασης σε συνεργασία με εθελοντές οφθαλμιάτρους και οπτομέτρες, μέσω ενός αυτόματου διόφθαλμου διαθλασίμετρου χειρός – 2WIN. Παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών θα μπορούν να μετέχουν δωρεάν  στον προληπτικό έλεγχο, o οποίος δίνει τη δυνατότητα πρώιμης ανίχνευσης των διαθλαστικών σφαλμάτων ( μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό), παραμέτρους της κόρης, αλλά και τριών ακόμα δεικτών που μπορεί να βοηθήσουν και στην ανίχνευση της αμβλυωπίας. O προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή 03Iουνίου στις 4:00 μ. μ .Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να επικοινωνούν με την κα. Κουνάλη Χρυσούλα στο τηλ: 2834 32500.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Α. (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ) είναι ο νέος φορέας που συνεχίζει και επεκτείνει την λειτουργία του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ)  του ΟΓΑ.

Την Δευτέρα, 21 Μαίου 2018 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2018. Φέτος ,για πρώτη χρονιά πρόκειται να ξεκινήσει το  νέο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα για το 2018 υλοποιούνται έξι προγράμματα :

1)   Κοινωνικός τουρισμός 6ήμερων διακοπών για 55.000 δικαιούχους. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

2)   Ιαματικός τουρισμός για 4.000 συνταξιούχους, με 6ήμερες διακοπές και 5 απλές λούσεις. Διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 18/6/2018 έως 10-5-2019.

3)   Τετραήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

4)   Δωρεάν βιβλία για 150.000 δικαιούχους. Ειδικά για τα παιδιά το επιδοτούμενο ποσό αυξάνεται κατά 50% από πέρσι και φτάνει φέτος στα 30 ευρώ ανά παιδί. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

5)   Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 50.000 δικαιούχους για πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

6)   Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 1.000 παιδιά δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών. Θα φιλοξενηθούν μέχρι και 16 ημέρες. Διάρκεια ισχύος από 16-6-2018 έως 9-9-2018. Ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.opeka.gr) από τον οποίο οι δικαιούχοι του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος μπορούν να ενημερώνονται.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας, μέχρι και τηνΔευτέρα 11 Ιουνίου 2018. Κάθε δικαιούχος μπορεί να επιλέξει με οποιαδήποτε σειρά επιθυμεί ένα ή περισσότερα από τα προγράμματα του ΛΑΕ (από το 1 έως το 5).

Η υποβολή αιτήσεων μόνο για το Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα γίνεται απ ευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης μέσω ΚΕΠ.

α) Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α.(ατομικό και των προστατευόμενων μελών, που  θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του), τα οποία πρέπει να είναι ενήμερακατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς

γ) ΑΜΚΑ

Σε περίπτωση Ατόμου με αναπηρία απαιτείται και αντίγραφο γνωστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ

Σε περίπτωση υποβολής αιτήσεως από άλλο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση.

Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr)  καθώς και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων στα τηλ.2834031484 ,2834031411

 

Την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαίου θα βρίσκεται ξανά στα Ανώγεια και στο Κέντρο Υγείας η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Για προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2834 0 31208 και 2834 3 40200 (Κ.Υ. Ανωγείων). Για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου στο τηλέφωνο 28310 20799

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στο Νομό Ρεθύμνου

Η κινητή Μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής, η βάση της οποίας , μετατοπίζει το κέντρο βάρους της ψυχιατρικής περίθαλψης και φροντίδας από το ψυχιατρικό άσυλο στην κοινότητα και στις κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Στο νομό Ρεθύμνου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ληπτών υπηρεσιών  ψυχικής υγείας που προέρχεται από την επαρχία και από απομακρυσμένες περιοχές. Πολλές ανάγκες ως τώρα παρέμεναν αναπάντητες ή ικανοποιούνταν μερικώς λόγω δυσκολίας πρόσβασης στις υπηρεσίες. Το κενό αυτό στοχεύει να καλύψει η Κινητή Μονάδα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες όπως:

-διαγνωστική εκτίμηση
-ψυχολογική υποστήριξη
-συμβουλευτική
-φαρμακευτική αγωγή
-κατ’ οίκον επισκέψεις σε περιπτώσεις δυσκολίας μετακίνησης
-κοινωνική υπηρεσία

Ταυτότητα

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου λειτουργεί από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας παρέχει υπηρεσίες στα 4 Κέντρα Υγείας του νομού, το Κ.Υ. Σπήλιου, το Κ.Υ. Αγ. Φωτεινής, το Κ.Υ. Περάματος και το Κ.Υ. Ανωγείων.

Επιστημονικό Προσωπικό

Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου παρέχονται σε κάθε Κέντρο Υγείας από την Επιστημονική Ομάδα την οποία στελεχώνουν: ψυχίατρος, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, επισκέπτρια υγείας και νοσηλεύτρια.

 

Μια μικρή μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, η Ελένη Χαιρέτη, του Ευριπίδη και της Όλγας, εξέπληξε με τις.. δημοσιογραφικές της δεξιότητες και κέρδισε το βραβείο  μαθητικής συνέντευξης σε παγκρήτιο διαγωνισμό, για την εργασία της “Η ζωή παιδί μου θέλει αγώνα”. Η μικρή Ελένη, πήρε συνέντευξη από την 89χρόνη Ανωγειανή Ελευθερία Χαιρέτη, που της μίλησε για τον πόλεμο, τα παλιά Ανώγεια και τα παιχνίδια τους, και κέρδισε το βραβείο στον τέταρτο παγκρήτιο  διαγωνισμό δημοσιογραφικών δεξιοτήτων που διοργάνωσε και φέτος ο σύλλογος Νεανικής δημοσιογραφίας “Τύπος και Ουσία”. Παράλληλα κέρδισε τα δικά μας συγχαρητήρια, αλλά και ολόκληρου του χωριού για την αξιέπαινη προσπάθεια της.

Η ΑΝΩΓΗ δημοσιεύει σήμερα την εργασία της μαθήτριας  Ελένης Χαιρέτη και τη συνέντευξη που της έδωσε η 89 χρόνη Ελευθερία Χαιρέτη. Απολαύστε την!

Η ΖΩΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΜΙΑ 89ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΓΙΑ

Πώς σας λένε ; Πόσων χρονών είστε;

Με λένε Ελευθερία Χαιρέτη και είμαι 89 χρονών. Γεννήθηκα το 1929 στ Ανώγεια Ρεθύμνου Κρήτης

Πώς ήταν η ζωή στα παλιά χρόνια?

Η ζωή παλιά ήταν σκληρή και δύσκολη. Όλοι γυναίκες κι άντρες δουλεύαμε σκληρά όλη μέρα, άλλοι στα χωράφια, άλλοι στα πρόβατα. Οι γυναίκες βοηθούσαν τους άντρες στις εξωτερικές εργασίες, αλλά και οι δουλειές του σπιτιού δεν ήταν τόσο εύκολες, γιατί δεν υπήρχε η εξέλιξη της τεχνολογίας. ¨Έπρεπε να ζυμώσουμε το ψωμί του σπιτιού κάθε μέρα να πλύνουμε τα ρούχα στην σκάφη να μαζεύουμε ξύλα για τν φωτιά. Η ζωή μας κάθε μέρα ήταν ένας αγώνας επιβίωσης αλλά ήμασταν πολύ αγαπημένοι και δεμένοι. Καθόμασταν τα βράδια όλοι μαζί και λέγαμε ιστορίες, συζητούσαμε τα προβλήματα μας. Υπήρχε επικοινωνία. Όχι όπως σήμερα που όλοι κάθεστε στην τηλεόραση και στους υπολογιστές και ξεχάσατε να επικοινωνείτε μεταξύ σας. Οι άνθρωποι τα χρόνια μου ήταν απλοί μαζεύονταν στις πλατείες και κάνανε παρέες ,χόρευαν ,διασκέδαζαν κι έλεγαν ανέκδοτα, θέλαμε λιγότερα πράγματα για να είμαστε ευχαριστημένοι.

Τα παιδιά τι παιχνίδια έπαιζαν?

Εμείς παιδί μου παλιά δεν είχαμε παιχνίδια, δεν είχαμε τέτοιες πολυτέλειες. Αν θέλαμε να παίξουμε  έπρεπε να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Δημιουργούσαμε παιχνίδια απ το τίποτα, με χαλικάκια και ξυλαράκια όπως για παράδειγμα τα Κισκιντάκια, τον Καλόγερο, τις Σβούρες  κα. Αν θέλαμε να φτιάξουμε κούκλες παίρναμε παλιά πάνινα κουρέλια και τις φτιάχναμε μόνες μας. Όχι σαν σήμερα που όλα τα βρίσκετε έτοιμα. Σας προσφέρουμε τα καλύτερα και πάλι δεν είστε ευχαριστημένοι.

Τι θυμάστε  απ τον πόλεμο?

Έχω πολλές δυσάρεστες αναμνήσεις από τον πόλεμο. Ήμουν 9 χρονών παιδί όταν έγινε ο πόλεμος. Θυμάμαι σαν σήμερα τους Γερμανούς που έπεφταν σαν τα μανιτάρια από τα αεροπλάνα. Τη μέρα που μας μάζεψαν όλα τα γυναικόπαιδα στο σχολείο να μας εκτελέσουν αλλά τελευταία στιγμή η απόφαση άλλαξε και μας έδιωξαν από το χωριό. Πήγαμε στα διπλανά χωριά για να σωθούμε, αλλού οι μαμάδες ,αλλού τα παιδιά. Ήταν δύσκολα, μετά έκαψαν το χωριό μας έκαψαν τα πάντα στα σπίτια μας. Μας φιλοξένησαν για πολύ καιρό οι άνθρωποι στ άλλα χωριά. ¨Ήταν οδυνηρά χρόνια με πείνα, ανέχεια, φόβο, κακουχία…. Αλλά καταφέραμε και ξαναχτίσαμε τα σπίτια μας από την αρχή . Η ζωή παιδί μου θέλει αγώνα

Τι έχετε να πείτε στους νέους?

Αυτό που έχω να πω σα συμβουλή είναι να εκτιμήσετε την εποχή που ζείτε. Να μην έχετε άγχος και να ζείτε την κάθε μέρα σας καλά ,με αγάπη, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εμείς ζήσαμε τον πόλεμο των όπλων εσείς ζείτε τον πόλεμο της τεχνολογίας. Και αυτό είναι χειρότερο, γιατί έτσι αρχίζει ο άνθρωπος να χάνεται. Προφυλάξτε τον άνθρωπο, μη χάνετε την επαφή μεταξύ σας, γιατί έτσι μόνο θα επιβιώσετε.

 ΕΛΕΝΗ ΧΑΙΡΕΤΗ

Μαθήτρια ΣΤ τάξης  1ου Δημ. Σχ. Ανωγείων

 

Από μικροί μαθητές Του δημοτικού.

Πίσω από το κλεμμένο σεντόνι  της μάνας και τη λάμπα  του πετρελαίου,ο καραγκιόζης. Αυτή Ήταν η δική μας κινηματογραφική εμπειρία. Αυτοσχέδιες  παραστάσεις με χωριανούς ήρωες.Το εισιτήριο ήταν ένα αυγό η μια πατάτα.

Τα Ανώγεια από πάντα είχαν γιορτές όπως οι περίφημοι γάμοι. Καντάδες γιορτές των βοσκών.  Γλέντια.Το χωριό είχε και έχει πολλούς οργανοπαίχτες, Μουσικούς,Μαντιναδολόγους. Ωστόσο το σινεμά ήταν μια εμπειρία πέρα από τα δεδομένα και τη φαντασία.  Ήρθε όμως  και έδεσε.

  1. Ζαφειρογιώργης ένας  νέος άνδρας των Ανωγείων με επιχειρηματικό δαιμόνιο και αγάπη για το χωριό, μαζί με το φίλο του Σωκράτη Σαλούστρο έφεραν το πρώτο σινεμά στα Ανώγεια. Σήμερα στα 98 του χρόνια αφηγείται: “Το 1946 ανέβηκα πρώτη φορά στην Αθήνα σαν Στρατιώτης Ήταν η εποχή του εμφυλίου. Πήγαμε σε μια σχολή βαθμοφόρων. Διοικητής μας  ήταν ένας ωραίος Έλληνας μας είπε “δεν είναι Αντρεία να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, ανδρεία είναι να σώσεις έναν άνθρωπο” αυτά τα λόγια Δεν τα ξέχασα ποτέ …

Ένας καλός μου φίλος με την αρραβωνιαστικιά του με πήγαν στο Σινεμά. Το ίδιο βράδυ που έφτασα με το καράβι Από την Κρήτη. Κατεβήκαμε από την Ιπποκράτους στην Πανεπιστημίου,  στρίψαμε δεξιά.Τι ήταν αυτό! Μια μαρκίζα που έγραφε με επίσημα γράμματα:

Σινέ Ρεξ 

Μαγεύτηκα! Από τις φωτογραφίες, τα φώτα,  Τους ανθρώπους. Πρώτη φορά έβλεπα σινεμά. Τι θαύμα ήταν αυτό; Είπα μέσα μου θεέ μου να μπορέσω κάποτε να φτιάξω αυτό το σινεμά στο χωριό μου”.

Δραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά έκανα ελαιοτριβείο τυροκομείο και είχα ένα φορτηγό που μετέφερα εμπορεύματα από τον Ηράκλειο. Όλα Πήγαν καλά. Ήρθε η ώρα του σινεμά η υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου . Άρχισαν οι εργασίες,  το 1957 Έφερα μηχανικό με μια μεταχειρισμένη μηχανή. Έγιναν οι πρόβες όλα καλά ετοιμαστήκαμε να αρχίσουμε. Εγώ σαν παιδί μου έμεινε Η εικόνα του θείου του Μαρκογιάννη του επιγραφοποιού. Να στέκεται πάνω στην σκάλα μια ολόκληρη μέρα και να γράφει στον τοίχο  με μπλε μπογιά,  αφού Μέτρησε με ακρίβεια ξανά και ξανά Χρησιμοποιώντας μολύβι και χάρακα: “ΣΙΝΕ  ΡΕΞ”. Τι θα πει Ρεξ ; Κανένας δεν ήξερε..

Όλα έτοιμα. Για τη διαφήμιση φωτογραφίες της ταινίας καρφιτσωμένες σ ‘ένα χαρτόνι μας έστειλε να τις κρεμάσουμε στα καφενεία με αντάλλαγμα να δούμε το έργο δωρεάν. Ο τελάλης ήταν ένας βροντόφωνος φουρνελατζής,  ο Κατερνομανώλης με σωστή άρθρωση και εμπειρία από το “βάρδα Φουρνελοοοο” που φώναζε όταν επρόκειτο να πυροδοτήσει την έκρηξη στο νταμάρι οπού δούλευε. Πήγαινε στα ψηλά σημεία που ακουγόταν καθαρά και φώναζε στην διάλεκτο του χωριού: Απόψε ο κινηματόγραφος θα παίξει ελληνικό έργο. Κατάλληλο.

Η “Αγιουπα” ήταν η πρώτη ταινία. Μια νεαρή αγρότισσα. Με μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Ένα πανέμορφο κορίτσι μέσα στα στάχυα θυμάμαι. Η πρώτη μέρα. Μαζεύτηκε όλο το χωριό. Ήταν μια γιορτή. Συνέβησαν διάφορα ευτράπελα. Μια γυναίκα βλέποντας στο πανί τους Ηθοποιούς είπε στο Ζαφειρογιωργη: Και που θα κοιμήσεις τόσο κόσμο απόψε Γιώργη;

Στο Διάλειμμα έπαιζε το πικάπ λαϊκά τραγούδια του Πάνου Γαβαλά του Καζαντζίδη της Γιώτας Λύδια κ α  Το σινεμά γέμιζε κόσμο Κάθε βράδυ και εμείς τα παιδιά καθόμαστε μπροστά κάτω στο πάτωμα . Μας Άρεσαν πολύ οι ταινίες από την Ινδία με την πανέμορφη Ναργκίς. Ο Νίκος Ξανθόπουλος αργότερα, ένας λαϊκός ήρωας αγαπήθηκε πολύ. Γιατί ταυτίστηκε με τους φτωχούς ανθρώπους. Η Μάρθα Βούρτση Έκανε  τον κόσμο να ευχαριστιέται τα δάκρυα !

Ο Κινηματογράφος ήταν η επίσημη έξοδος των αρραβωνιασμένων και των κοριτσιών με συνοδεία πάντα τον πατέρα η τους αδελφούς. Άρεσαν πολύ και οι ταινίες οι με τον Αυλωνίτη τη  Βασιλειάδου τον Φωτοπουλο τον Σταυρίδη κ α

Κάποια έργα Λογοκρίνονταν βέβαια. Από τον Θεολόγο καθηγητή του γυμνασίου όταν επρόκειτο να πάμε σαν Σχολείο. Καθόταν πάνω στη μηχανή και έβαζε την παλάμη μπροστά σε φιλιά και κάποια γυμνά…

Η φαντασία μας μεγάλωσε αγαπήσαμε τους ήρωες των ταινιών.Οι κοπέλες κολλούσαν  φωτογραφίες των ηθοποιών,  Μπαρκουλη,  Κακαβά,  Γεωργίτση  πάνω στα  αργαστήρια τους που ψαλίδιζαν από το περιοδικό “Ρομάντζο”. Άλλαξε το χωριό,  η πλούσια φαντασία του κόσμου βρήκε διέξοδο Και ταύτιση.

Από Παντού μας “πυροβολεί” ένας παράδεισος! Η ομορφιά μας χρεώνει την ανακάλυψη της και καμιά φορά κρύβεται  μέσα στο άσχημο, μου έλεγε ένας φίλος μου γέρος αλλά  θέλει μάθια να την δεις…

Η φωτογραφία είναι ένα φιλοδώρημα του χρόνου στην Μνήμη.  Ώστε εκείνη όποτε το έχει ανάγκη με ευκολία να ανακαλεί την ευχαρίστηση .Όπως εγώ τώρα που άπειρες σκηνές έρχονται μπροστά μου χωρίς απώλειες. Ένας πολιτισμός γεννήθηκε από το σινέ Ρεξ όλες οι γενιές στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχουν να διηγηθούν.

“ΣΙΝΕ ΡΕΞ”

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ

Κύριε Γιωργο σ’ ευχαριστούμε.

 

 

Η Μαρία Χρονιάρη και οι Εκδόσεις Σοκόλη, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής «Αγέννητη γη», σας προσκαλούν  το Σάββατο 19 Μαΐου στις 21.30, στο Βαλκανιζατέρ Rock Café&Bar (Αγ. Γλυκερίας 12, Γαλάτσι) σε μια γιορτή του βιβλίου.

Με οδηγό τα ποιήματα της συλλογής, η Μαρία Χρονιάρη και ο μουσικός Πάνος Πιλάτος ενώνουν τις φωνές τους, ως alter ego ο ένας του άλλου, διανύοντας μια εσωτερική διαδρομή σε μια διαφορετική ανάγνωση.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με Dj set μουσικής από τους ίδιους.

Δείγμα Γραφής

 Όνομα

 Σε ανακαλύπτω

σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

ξηλωμένη από θάνατο

 

Ζωγραφισμένη με τη νύχτα της ζάλης

 που ποτέ δεν αρνήθηκε να σηκώσει το βάρος

 του να αντέχω σαν μάρμαρο

 με λαθραίες σημαίες

 

φτάνει να σε μιλώ

 

Ως τον αθάνατο θάνατο εκείνων

που πάντα ζουν στο σκοτάδι

 μακριά από ανάρμοστα βλέμματα

 

Mε το ουρλιαχτό ενός λύκου

που πάντα κλαίει

γιατί ξέρει πόσο πονάει η ορφάνια

 

να κρύβεις μέσα σου όλου του κόσμου

 

τη θλίψη

 

-->