Τελευταία Νέα

Η επιδημία της γαστρεντερίτιδας που ταλαιπώρησε τα Ανώγεια και δεκάδες κατοίκους τους την προηγούμενη βδομάδα, φαίνεται να είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε τόσο από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, όσο και από Νοσοκομεία του Ηρακλείου.Παρόλα αυτά καλό είναι, για ένα χρονικό διάστημα 2-3 βδομάδων, όσοι είχαν αρρωστήσει, να ρίχνουν χλωρίνη στην τουαλέτα μετά τη χρήση της. Αυτό συστήνεται μετά και τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των καλλιεργειών, που έγινε σήμερα το πρωί.

Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες οδηγίες του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ιδιαίτερα μετά: α) τη χρήση της τουαλέτας, β) την αλλαγή πάνας μωρού (το πλύσιμο των χεριών πρέπει να εφαρμόζεται το ίδιο σχολαστικά και στο παιδί), γ) την επαφή με κατοικίδια ζώα και πτηνά, δ) το χειρισμό κοπράνων ζώων και ε) την επίσκεψη σε ζωολογικούς κήπους/μαγαζιά πώλησης μικρών ζώων κ.α.

Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό πριν από την προετοιμασία του φαγητού και αμέσως μετά το χειρισμό ωμών πουλερικών ή άλλου κρέατος και πριν από την επαφή με οτιδήποτε άλλο στο χώρο της κουζίνας.

Αποφεύγουμε το μαγείρεμα όταν έχουμε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Αποφεύγουμε την κατανάλωση ατελώς μαγειρεμένου κρέατος, αυγών ή τροφίμων που περιέχουν ζωικά προϊόντα (π.χ. αυγά). Το κρέας θα πρέπει να μαγειρεύεται έως ότου τα υγρά του να είναι καθαρά και το χρώμα του στο κέντρο να μην είναι πλέον ρόδινο.

Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν πολύ γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και για αυτό θα πρέπει να τοποθετούμε στο ψυγείο τα υπολείμματα τροφίμων που δεν πρόκειται να καταναλωθούν μέσα στις επόμενες τέσσερις ώρες. Οι μεγάλες ποσότητες τροφίμων συντηρούνται καλύτερα στο ψυγείο όταν μοιράζονται και τοποθετούνται σε μικρότερες ποσότητες σε δοχεία αποθήκευσης.

Διατηρούμε όλα τα μαγειρεμένα φαγητά σε κατάλληλη θερμοκρασία (ιδανικά κάτω από 5°C) . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ψυγείου συστήνεται η κατανάλωση του μαγειρεμένου φαγητού σε λιγότερο από 2 ώρες από την προετοιμασία του.

Πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό τα ωμά φρούτα και λαχανικά και απομακρύνουμε τα εξωτερικά φύλλα από λαχανικά όπως τα μαρούλια και τα λάχανα.

Χρησιμοποιούμε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και αποφεύγουμε τη χρήση του ίδιου μαχαιριού για το κόψιμο του κρέατος και για την ετοιμασία της σαλάτας. Λόγω του ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν στις επιφάνειες κοπής των φρούτων και λαχανικών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν τα κόβουμε.

Τοποθετούμε τα μαγειρεμένα τρόφιμα σε καθαρά σκεύη και όχι σε αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία τους

Πλένουμε καλά με σαπούνι και ζεστό νερό τις επιφάνειες προετοιμασίας τροφίμων (επιφάνειες κοπής, πάγκοι) και τα μαγειρικά σκεύη που ήρθαν σε επαφή με ωμό κρέας πριν χρησιμοποιηθούν για τρόφιμα που είναι ήδη μαγειρεμένα ή καταναλώ­νονται ωμά

Προστατεύουμε τις τροφές από έντομα και τρωκτικά

Καταναλώνουμε μόνο παστεριωμένο γάλα (ή καλά βρασμένο) και χλωριωμένο νερό. Αποφεύγουμε την κατανάλωση τυριού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων εκτός ελεγ­χόμενου εμπορίου, καθώς και νερού που προέρχεται από πηγάδια, ρυάκια ή άλλες μη ασφαλείς πηγές.

Μαγειρεύουμε τα οστρακοειδή στον ατμό για τουλάχιστον 90 δευτερόλεπτα ή τα βράζουμε στους 85-90 βαθμούς Κελσίου για 4 λεπτά πριν την κατανάλωση.

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής κατά τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων (σχολαστικό πλύσιμο των χεριών μετά από επαφή με τα κατοικίδια και τα αντικείμενα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή, σχολαστικός καθαρισμός ενυδρείων κ.α.)

Απομακρύνουμε τα κατοικίδια ζώα από τους χώρους παρασκευής τροφίμων

Σε περίπτωση που ασχολούμαστε με αγροτικές εργασίες, περιορίζουμε την χρήση κοπριάς σε λαχανικά που καταναλώνονται ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα.

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής όσον αφορά το χειρισμό του πόσιμου νερού, την αποχέτευση και την καταπολέμηση των εντόμων.

Οι ταξιδιώτες σε χώρες όπου οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι καλές πρέπει να τηρούν αυστηρά τα παραπάνω μέτρα και, επιπλέον, να αποφεύγουν την κατανάλωση παγοκύβων και ακαθάριστων φρούτων. Σε περίπτωση που κάποιος πρόκειται να ταξιδέψει ή να εργαστεί σε περιοχή υψηλής ή ενδιάμεσης ενδημικότητας για την ηπατίτιδα Α και δεν έχει ιστορικό προηγούμενης νόσησης ή εμβολιασμού έναντι του νοσήματος συστήνεται ο εμβολιασμός του.

Στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει πρέπει να τηρεί τα μέτρα ατομικής υγιεινής και, ιδιαίτερα όσον αφορά στα παιδιά, πρέπει να διασφαλίζεται ότι πλένουν τα χέρια τους προσεκτικά με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση της τουαλέτας για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της λοίμωξης.

 

Επειδή κατά καιρούς ακούγονται φήμες και ψίθυροι για μηδενική μου προσφορά κατά την παραμονή μου στ’ Ανώγεια, είτε σαν επιστήμων είτε σαν ενεργός πολίτης για 12 χρόνια (1974-1985), αναγκάζομαι έστω ετεροχρονισμένα να ακολουθήσω τον δρόμο της “Ανοιχτής Επιστολής” σε σας για να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Μόλις τελείωσα το Πανεπιστήμιο το 1974 εγκαταστάθηκα στα Ανώγεια με μοναδικό μου σκοπό την προσφορά μου σας επιστήμων αλλά και σαν ενεργός πολίτης.Παράλληλα με την άσκηση της επιστήμης μου, εντάσσομαι στον Πολιτιστικό σύλλογο Ανωγείων. Ειλικρινά πιστεύω τα χρόνια που ακολούθησαν όχι μόνο ενεργοποιήθηκε ο Σύλλογος, αλλά θα τολμήσω να πω ότι μεσουράνησε. Παρακάτω θα αναφέρω αρκετές δράσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου.

Εδώ πρέπει να τονίσω με έμφαση ότι αυτά δεν έγιναν μόνο από μένα αλλά ομαδικά, με εκλεκτούς συνεργάτες που είχαν το ίδιο όραμα με μένα. Αναφέρω ενδεικτικά αρκετούς:

Παπά Ανδρέας Δραμουντάνης, Βρέντζος Οδυσσέας (δάσκαλος), Δακανάλης Λάμπης (δάσκαλος), Δραμουντάνης Νίκος (Μαθητική Εστία), Ανδρεαδάκης Μανόλης (Σαουνάτσος), Κουνάλης Γιώργης, Καλλέργης Λυκούργος, Καλομοίρης Γιάννης (Τσικ), Μητσοφλάς, Καλομοίρης Αντώνης, Σταυρακάκης Στελής, και άλλοι,Συγνώμη γιατί δεν μπορώ να τους αναφέρω όλους. Ιδιαίτερη όμως αναφορά θα κάνω στον Γιάννη Πασπαράκη (Λυραρογιάννη), γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν το δεξί μου χέρι. Είναι ο άνθρωπος  πέρα από κάθε αμφιβολία που σήκωσε μεγάλο βάρος των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αποφασιστικός και ουσιαστικός στο δεύτερο, ο Αετός πήρε μια αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη στα Ανώγεια (4-1) με αντίπαλο την Παλιανή για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έτσι οι Ανωγειανοί πηγαίνουν με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής  με την πρωτοπόρο Τύλισσο ώστε να μπουν με ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί για τα καλά σε τροχιά ανόδου!

Τρία γκολ πέτυχε ο εξαιρετικός και σήμερα Γιάννης Βιτώρος σε ένα σπουδαίο δεύτερο μέρος όπου υπήρξαν εξαιρετικές συνεργασίες με τον Σπαχή και τον Παγκαλάκη. Καλύτερη η Παλιανή στο πρώτο ημίχρονο, δεν άντεξε στο δεύτερο και υπέκυψε στην ανωτερότητα και την ποιότητα των γηπεδούχων.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ

-Στο 4′ σουτ του Καμπουράκη έξω από την περιοχή άουτ.

-Κάθετο δοκάρι για την Παλιανή στο 5′ με ωραίο σουτ του καλύτερου παίχτη της Βιτσαρά.

-Στο 8′ νέο σουτ του Καμπουράκη απέκρουσε ο Τσαχάκης.

-Στο 9′ γκολ του Σπαχή ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

-Στο 16′ πρώτη τελική του Αετού με το σουτ του Παγκαλάκη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

-Στο 19′ σουτ του Δραμουντάνη μπλόκαρε ο Ζαιμάκης.

-Στο 23′ σουτ του Παγκαλάκη εκτός περιοχής πέρασε άουτ.

-Στο 37′ σουτ του Σπινθουράκη πέρασε άουτ.

-Στο 44′ η καλύτερη ευκαιρία του Αετού στο πρώτο ημίχρονο με τον Σπαχή στη μεγάλη περιοχή να σουτάρει αλλά τη μπάλα να κοντράρει σε αμυντικούς τελευταία στιγμή.

-Στο 52′ η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο με την εκτέλεση φάουλ του Βιτώρου να σταματάει στον Ζαιμάκη.

-Στο 57′ ο Αετός “ξεκλείδωσε” την άμυνα της Παλιανής με την εξαιρετική κίνηση του Σπαχή που “άδειασε” δυο παίχτες και σέρβιρε ασίστ στον Βιτώρο που έγραψε με άψογο πλασέ το 1-0!

-Στο 59′ φάουλ του Παγκαλάκη απέκρουσε ο Ζαιμάκης.

-Στο 60′ ασίστ του Βιτώρου στον Σπαχή απέκρουσε ξανά ο Ζαιμάκης.

-2-0 για τον Αετό στο 62′ με υπέροχη κεφαλιά του Βιτώρου μετά από εκτέλεση φάουλ του Παγκαλάκη.

-Στο 64′ Highlight για τον τερματοφύλακα του Αετού Τσαχάκη η διπλή απόκρουση σε τετ α τετ των Βιτσαρά και Κοσμαδάκη.

-Στο 70′ σουτ του Οικονομάκη απέκρουσε ο Τσαχάκης.

-Στο 71′ η Παλιανή ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με το εξαιρετικό τελείωμα του Βιτσαρά έξω από την περιοχή για το 2-1.

-Στο 72′  ο Τσαχάκης αποσόβησε  το 2-2  στο ωραίο σουτ του Μανιουδάκη.

-Στο 78′ το σουτ του Παγκαλάκη μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Ζαιμάκης.

-Στο 84′ νέο υπέροχο γκολ για τον Αετό με τον Βιτώρο να κάνει χατ τρικ μετά την εξαιρετική ασίστ του Χρίστου Μαρή από δεξιά.

-Στο 86′ ο Παγκαλάκης έσβησε οριστικά τι ελπίδες της Παλιανής καθώς έκανε με ωραίο σουτ το 4-1 μετά τη δεύτερη εξαιρετική ασίστ του Μαρή από δεξιά.

-Στο 89′ τελευταία φάση του αγώνα και νέα μεγάλη απόκρουση του Τσαχάκη στο τετ α τετ του Τζερεμάκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αετός:Τσαχάκης-Ιωαννίδης-Μέμος-Παπαδομιχελάκης-Ανδρικάκης-Βασσάλος(46’Κεφαλογιάννης)-Κρητικός

-Δραμουντάνης (74’Μαρής)-Σπαχής(86′ Απ.Ξυλούρης)-Βιτώρος(88’Πιντιλί)-Παγκαλάκης.

Παλιανή: Ζαιμάκης-Οικονομάκης Κ.-Φουντουλάκης(85’Καπνιστός)-Τζερεμάκης Ν.-Οικονομάκης Γ.-Κοσμαδάκης Ε.-

Σπινθουράκης Ε.(46’Μανιουδάκης)-Καμπουράκης(86’Αλεξάκης)-Βιτσαράς(87’Τζερεμάκης Δ.)-Κοσμαδάκης Ι.-Σπινθουράκης Σ.

 

Ρεπορτάζ: Γιώργης Μπαγκέρης

Παρουσία του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη , ξεκίνησε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η γεώτρηση στο Μελισσουργάκι, και την περιοχή “Σπαθαριά” δίπλα στον ποταμό “Αχλαδιά”, ένα μεγάλο στοίχημα του Δήμου για την επάρκεια σε νερό για τα επόμενα χρόνια ανεξάρτητα από την κατάσταση της λιμνοδεξαμενής του Γωνομιού. Η γεώτρηση στο Μελισσουργάκι προχωράει 100 μέτρα ανά ημέρα, με στόχο τα 500 μέτρα, οπότε αναμένεται μέχρι την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ελπίζοντας σε θετικό αποτέλεσμα και ύπαρξη νερού, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει το έργο και να δημιουργηθούν οι υποδομές για την άντληση του  και τη μεταφορά του στα Ανώγεια. Είναι προϋπολογισμού 50 χιλιάδων ευρώ, ποσό ενώ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα χρειαστεί μεγαλύτερα κονδύλια για την άντληση και μεταφορά του νερού στα Ανώγεια.

Η επάρκεια σε νερό τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση υπήρξε για πολλά χρόνια ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Ανωγείων που είχε διογκωθεί περισσότερο με τα προβλήματα παλαιότερων ετών στη λιμνοδεξαμενή του Γωνομιού και την απώλεια χιλιάδων κυβικών. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα αυτά να αποκαταστάθηκαν και με τις αυξημένες βροχές στους τελευταίους δυο χειμώνες, τα Ανώγεια να έχουν επάρκεια στο νερό τουλάχιστον για τα δυο επόμενα έτη, αλλά ο Δήμος προσέχει για να έχει ώστε να λυθεί οριστικά αυτό το άγχος για τις επόμενες δεκαετίες.Παράλληλα με μεγάλη επάρκεια νερού τα επόμενα χρόνια καθίσταται και πιο δυνατή και εφικτή η μείωση των τελών στο νερό για τους δημότες των Ανωγείων.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης μιλώντας στην ΑΝΩΓΗ μετά την πρώτη ημέρα εργασιών στο “Μελισσουργάκι” τονίζει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το χωριό να μην αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα με το νερό. Αναφέρει ότι εκτός της γεώτρησης αυτής θα υπάρξει και άλλη μια στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας ενώ ο μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία μιας συνολικής υδρογεωλογικής μελέτης που θα ερευνήσει όλες τις πιθανότητες ύπαρξης νερού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και κυρίως στο βουνό και την περιοχή “Πετραδολάκια”.Τέλος ο Δήμαρχος Ανωγείων αναφέρεται στην παλαιότητα του δικτύου στο Δοξαρό, αλλά και στις προσπάθειες να οριστούν οι όροι της μελέτης για τη δημιουργία του φράγματος στο “Βαρσαμά” ένα μεγάλο έργο σε σύμπραξη με το Δήμο Μαλεβιζίου.

Αναλυτικά η δήλωση στην ΑΝΩΓΗ του Σωκράτη Κεφαλογιάννη:

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ήθελα να γίνει αυτό, καθώς επιθυμία μας είναι να έχουμε όλες τις δυνατότητες που έχει η περιοχή σε νερό διαθέσιμες ώστε να μην έχουμε θέμα αν προκύψει πρόβλημα με τη λιμνοδεξαμενή. Η γεώτρηση στο μελισσουργάκι είχε προβλήματα και δεν προχωρούσε τα τελευταία χρόνια. Είδαμε που καθυστερούσε η διαδικασία, ξεπεράσαμε άμεσα αυτό το πρόβλημα μέσα σε δυο μήνες, ήρθαμε σε συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου και δόξα τω Θεό ξεκινήσαμε απόψε.

Αρχικός στόχος της γεώτρησης φυσικά είναι να βρει νερό.Καιρού επιτρέποντος θεωρώ ότι μέχρι την Τετάρτη ίσως έχουμε αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στα 500 μέτρα βάθος.

Ευχόμαστε να πάει καλά η γεώτρηση. Να πετύχει πολύ νερό σε μικρό βάθος, ώστε να είναι και αξιοποιήσιμο. Αν συμβεί αυτό αμέσως μετά να βρούμε τα κονδύλια για την γεώτρηση. Τώρα κάνουμε τη διάνοιξη ουσιαστικά για να δούμε αν υπάρχει νερό. Είναι προυπολογισμού 50 χιλιάδων ευρώ, Θα χρειαστεί πολλαπλάσιο ποσό γύρω στις 120 χιλιάδες ευρώ για να γίνει μετά η εγκατάσταση της γεώτρησης, η σωλήνωση, να μπουν οι δεξαμενές κτλ για την άντληση του νερού και πολλαπλάσιο ποσό για να δημιουργηθούν τα δίκτυα  που θα μεταφέρουν το νερό πάνω στο χωριό.Στόχος μας επίσης είναι τα επόμενα τέσσερα χρόνια να κάνουμε μια επιπλέον γεώτρηση ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ορίσουμε τους όρους της Διακήρυξης για να κάνουμε τις προμελέτες για το φράγμα του Βαρσαμά.

Υπάρχει η γεώτρηση στο Δοξαρό αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, η γεώτρηση και το δίκτυο εκεί είναι 30 ετών, υπάρχει παλαιότητα που δεν μας δίνει το δικαίωμα εφησυχασμού.

Παράλληλα με όλα αυτά, επεξεργάζομαι με τους συνεργάτες μου στο Δήμο, τη δημιουργία μιας συνολικής υδρογεωλογικής μελέτης του Δήμου Ανωγείων η οποία θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες γεωτρήσεων και κυρίως να δούμε τις πιθανότητες και τις προοπτικές μας στην περιοχή “Πετραδολάκια”. Είναι κάτι το οποίο για πολλά χρόνια συζητιέται, ακούγεται, ότι το νερό εκεί είναι αξιοποιήσιμο και μπορεί να αλλάξει και τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Πρέπει λοιπόν να το διερευνήσουμε και να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια και πιθανότητες για ένα τόσο μεγάλο έργο…”

 

Άψογη παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, είχε το Σάββατο η ομάδα της Ακαδημίας του Αετού στο γήπεδο του ΕΓΟΗ στο Ηράκλειο όπου διεξήχθη η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος για τον όμιλο Γ2 του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ και της Περιφέρειας Κρήτης. Οι “μικροί Αετοί” σαν έτοιμοι από καιρό, επικράτησαν μάλιστα με 4-3 του Π.Ο.Α ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθεια τους, σκορπώντας χαμόγελα στον προπονητή τους Κώστα Κονιό, αλλά και σε όλο το Δ.Σ του Αετού Ανωγείων που δίνει αγώνα για την λειτουργία των Ακαδημιών στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 παιδιά όλων των ηλικιών.

Στον όμιλο μας, εκτός του Π.Ο.Α συμμετέχει και ο Ηρόδοτος,ο Γιούχτας, ο Γόρτυς και τα Δειλινά. Θα γίνουν συνολικά 10 αγωνιστικές με διπλά παιχνίδια για όλους, αλλά πάντα στο Ηράκλειο και το γήπεδο του ΕΓΟΗ για την ανάδειξη του πρωταθλητή του ομίλου.Με την συμμετοχή τους στις αποστολές στο Ηράκλειο, τα 12 χρόνα παιδιά του Αετού δεν μαθαίνουν απλώς ποδόσφαιρο, αλλά και τρόπους συμπεριφοράς, τους κανόνες του αθλήματος εκτός των τεσσάρων γραμμών και το καθήκον τους να σέβονται πρωτίστως τους αντιπάλους τους ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι αρχικά και μετά ποδοσφαιριστές. Τα παιδιά σήμερα συμπεριφέρθηκαν ως ενήλικες και ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια, για την οποία είμαστε βέβαιοι.

Π.Ο.Α -Αετός Ανωγείων 3-4

Ο Αετός ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι και πήρε μια δίκαιη νίκη παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με τη λήξη του ημιχρόνου με 1-0 και κόντρα στη ροή του ματς, καθώς είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες με κυριότερη το δοκάρι του Βασίλη Κεφαλογιάννη. Η ομάδα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο για την ανατροπή, κυριάρχησε στο ματς, πέτυχε τέσσερα γκολ, άλλο ένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ υπήρξαν και άλλες χαμένες ευκαιρίες.

-Το 1-1 πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αντρέας Κεφαλογιάννης, μετά από ωραίο “τριγωνάκι” με Σμπώκο και Σωπασή.

-Το 1-2 στη συνέχεια με ωραίο κλέψιμο στο χώρο του κέντρου του Σοφοκλή Σωπασή και ωραία ασίστ στον σκόρερ Βασίλη Κεφαλογιάννη.

-Το 1-3 πέτυχε ο Στέλιος Χαιρέτης με υπέροχο σουτ από τα 25 μέτρα, σε ένα γκολ που χειροκρότησε θερμά όλο το γήπεδο!

-Δέκα λεπτά πριν το τέλος σε πανομοιότυπη φάση με το δεύτερο γκολ, ο Σοφοκλής Σωπάσής έδωσε νέα ασίστ για το γκολ του Μανόλη  Μανουρά και το 1-4!

-Ο Π.Ο.Α προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, με δυο γκολ, ένα από λάθος της άμυνας και το δεύτερο αμφισβητούμενο καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και μετά στη γραμμή. Ο διαιτητής έδειξε γκολ για να γίνει έτσι το 3-4.

-Πριν το τελευταίο γκολ είχε ακυρωθεί γκολ του Μανώλη Μανουρά μετά από γύρισμα στη ίδια ευθεία του Βασίλη Κεφαλογιάννη, μια υπόδειξη που έφερε άγχος στον Αετό, με την ομάδα όμως να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα και να φτάνει στην τελική νίκη!

-Μετά το σφύριγμα της λήξης οι δυο ομάδες έδωσαν τα χέρια μεταξύ τους και με τους διαιτητές και προπονητές  και χειροκρότησαν τον κόσμο σε μια υπέροχη σκηνή στο γήπεδο του ΕΓΟΗ.

-Το επόμενο Σάββατο στις 12 μ.μ στο γήπεδο του ΕΓΟΗ ο Αετός θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Γόρτυνας.

Η αποστολή του Αετού με προπονητή τον Κώστα Κονιό:

Γιώργος Ανδρεαδάκης, Άρης Μανουράς, Μανόλης Σπιθούρης, Άγγελος Σμπώκος, Βαγγέλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Χαιρέτης, Μπάμπης Ξυλούρης, Μανόλης Μανουράς, Βασίλης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Σοφοκλής Σωπασής, Βασίλης Βουιδάσκης, Κριτόλαος Τζαγκαράκης, Γιώργος Κονιός, Γιώργος Κεφαλογιάννης, Νεκτάριος Κεφαλογιάννης, Νίκος Δακανάλης, Μάνος Σαλούστρος,Αλέξης Σαλούστρος, Ανδρέας Δραμουντάνης, Νίκος Πασπαράκης, Μιχάλης Σκουλάς, Σάββας Κεφαλογιάννης και Μιχάλης Φλουρής.

Φωτογραφία: Γιώργος Σαλούστρος

 

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 9 μ.μ στον Αγροτικό δισκοπωλείο στα Σίσαρχα, το Cretan Jazz Project για μία και μόνο βραδιά. Μία συνεργασία εμπνευσμένη από τρεις σπουδαίους μουσικούς που προέρχονται από τρεις διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, παρουσιάζοντας αυθεντικές εκτελέσεις και διασκευές από κομμάτια Κρητικά με μία μίξη από Μέση Ανατολή και World Jazz αισθητική προσέγγιση.Το σχήμα λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές σε κάθε εμφάνισή του!

Βιολί: Μαρία Μανουσάκη
Λαούτο: Νεκτάριος Κωστάκης
Κιθάρα: Σπύρος Κουτσορινάκης

*Τιμή εισόδου 10 ευρώ με ποτό και κρύο πιάτο

Το Cretan Jazz Project είναι ένα μουσικό τρίο που αποτελείται από τους Μαρία Μανουσάκη βιολί, Νεκτάριο Κωστάκη λαούτο, Σπύρο Κουτσορινάκη κιθάρα. Τρεις μουσικοί που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά στιλ συμπράττουν στη σκηνή και μας παρουσιάζουν παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα με στοιχεία Αμερικάνικης Jazz , κομμάτια από το διεθνή ρεπερτόριο καθώς & δικές τους συνθέσεις. Το Cretan Jazz Project συχνά πλαισιώνεται στις ζωντανές εμφανίσεις του από κορυφαίους μουσικούς από τη διεθνή world jazz σκηνή. Γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη, η βιολίστρια Μαρία Mανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της τζαζ και world μουσικής. Σπούδασε με υποτροφία στο Βerklee College of Music της Βοστώνης. ‘Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι το Perth Concert Hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of The Arts στη Νέα Υόρκη, στην τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Θέατρο Badminton, επίσης έχει εμφανιστεί στο Jazz at the Lincoln centre καθώς και στο Ντουμπάι sτο Burj Al Arab, στο παλάτι του Βασιλιά στο Abu Dhabi όπου βρισκόταν για ένα χρόνο και παρουσίασε τη μουσική της στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του 2005 και 2006..Η Μαρία εμπνέεται από τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες συνθέσεις της, το άλμπουμ της Sole voyage πωλείται online στο cdbaby και στο amazon. Είναι η διοργανώτρια του φεστιβάλ “Cretan World Music Festival” που γίνεται στην Κρήτη στον Αλικιανό στα Χανιά. ​Νεκτάριος Κωστάκης Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική στην Εκκλησιαστική σχολή Κρήτης και επίσης θεωρία & αρμονία κλασσικής μουσικής στο Βενιζέλειο ωδείο Χανίων.Παίζει λαούτο & αρκετά άλλα όργανα. Από την ηλικία των 18 ετών μέχρι σήμερα έχει πλαισιώσει δεκάδες καλλιτέχνες της δημοτικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και της ευρύτερης Ελληνικής μουσικής σκηνής σε ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα , Αμερική & σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη αλλά και στη δισκογραφία. Μεταξύ αυτών το μέγαρο μουσικής Αθηνών , Ηρώδειο θέατρο , το μέγαρο μουσικής brukner haus της Αυστρίας, Great American Music Hall – San Francisco USA , Chamber Music Hall, Berlin, Germany,Έχει 4 προσωπικές δισκογραφικές δουλειές και δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.Έχει βραβευτεί με δύο πολυπλατινένιους δίσκους από συμμετοχές σαν συνθέτης & εκτελεστής. Σπύρος Κουτσορινάκης Γεννήθηκε στα Χανιά το 1986 και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην κλασσική κιθάρα το 1990 στο Βενιζέλειο ωδείο Χανίων καθώς παρακολούθησε και ιδιαίτερα μαθήματα για αρκετά χρόνια με εξαίρετους καθηγητές.Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές καθώς έχει συνεργαστεί με αρκετούς ποπ-ροκ-λαϊκούς και κρητικούς καλλιτέχνες.

 

-->