Μαντινάδες

Η ομιλία του Σταύρου Τζανή που επιμελήθηκε το βιβλίο του “Αγκούτσακα” κατά την παρουσίαση του στο Περαχώρι

“Καλησπερίζω κι εγώ με τη σειρά μου το λιβάδι και σας καλωσορίζω στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Σταύρου Βιτώρου, του αγαπητού ‘’ΑΓΚΟΥΤΣΑΚΑ’’  της τοπικής κοινωνίας των Ανωγείων, με τίτλο: «ΣΕ ΧΙΛΙΕΣ ΒΙΟΛΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ.»Πριν συνεχίσω, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που θαυμάζω και σε ανθρώπους που με επηρέασαν και μ’ενέπνευσαν, στις πρώτες υπαρξιακές και συγγραφικές ανησυχίες μου.Και τώρα, ας περάσουμε στο κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς κι ας πούμε λίγα λόγια για εκείνον.

Ο Σταύρος Κωσταντίνου και Χαρίκλείας Βιτώρου, γεννήθηκε στ’ Ανώγεια Μυλοποτάμου και μετά από συνειδητή επιλογή του,διάλεξε να ζει στον κόσμο που έχει πλάξει ο ίδιος με τη δύναμη της γραφής του. Θαρρείς αυτοεξόριστος, πλανάται, «στσι κακοτράχαλους δέτες» της ποιητικής του δημιουργίας , στον Τσουρολιό της χαράς και της λύπης, ανάμεσα στ’ αγκαθερά συναιστήματα που κανισκεύει η ακατάλυτη προσμονή της πολύχρωμης ουτοπίας ,που φαντάζει τόσο άφταστη και μακρινή.Θα έλεγε επομένως κανείς πως ο Σταύρος ειναι ο ποιητής που συναντούμε στα παραμύθια, ο φυγόδικος , ο ιδιόρρυθμος, κείνος που επέλεξε τούτο τον ιδιαίτερο τρόπο της μοναχικής ζωής, με την κοινωνία γύρω του να τον αντιμετωπίζει σχεδόν ΑΜΦΊΘΥΜΑ.

Από τη μια δηλαδή δείχνει να τον αποδέχεται, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ποιότητά του , αλλά συνάμα τις περσότερες φορές καταλήγει να τον απορρίπτει, αδυνατώντας να κατανοήσει το βαθύτερο περιεχόμενο των σκέψεων και των πράξεών του.

Και τούτο, γιατί οι εποχές που ζούμε, ίσως να μην επιτρέπουν στην ευαισθησία μας να δροσοβλαστοσύρει και ν’ανθίσει ,μιας και τα προβλήματα μονοπωλούνε το ενδιαφέρον μας και ο πόνος διαφεντεύγει την ύπαρξή μας. Ωστόσο, αυτή ακριβώς την ώρα που παραβιάζονται οι αξίες και τα ιδεώδη μας,την ώρα που η κοινωνία καταρέει, την ώρα που τα πνεμόνια του συμπάντου φλέγουνται απ΄άκρη σ’άκρη κι η πλάση αιμοραγεί, ετούτη την ώρα αγαπητοί φίλοι, χρειαζόμαστε τον δικό μας Αγκούτσακα να μας «μπολιάσει» με την εύρωστη ποίησή του.

Βάφτισε τον εαυτό του και την εφημερίδα του, με το όνομα του απρόσιτου κι αφιλόξενου θάμνου, δηλώνοντας εξ` αρχής τις προθέσεις του: θα σας αγκυλώνω όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο Βασίλης Δραμουντάνης. Και γιατί χρειαζόμαστε την ποίηση του Αγκούτσακα;Tη χρειαζόμαστε για να μας αγκυλώσει μετ΄ ατσαλόστομα λόγια της αλήθειας, τα οποία συχνά δεν αντέχομε ν’ακούσομε και με τον τρόπο του αυτό, να μας(ε)κάμει ν’αναντρανίσομε!

Τη χρειαζόμαστε για να μας (ε)φέρει το χαμόγελο στα χείλη, με κάποιο σατυρικό συμβάν που ανασύρει από τον τόπο της καρδιάς του, αφού κατά πως λένε η καλύτερη σάτιρα πρέπει να περιέχει τόσο λίγο κακία και τόσο πολύ πειστικότητα, ώστε να προκαλεί χαμόγελο ακόμα και σ’ αυτούς που θίγει κι ο Στάυρος το κάνει αυτό μ’ έναν τρόπο ιδιαίτερα μοναδικό!Τη χρειαζόμαστε για να μας ταξιδέψει σχεδόν μαγικά στη χώρα της ευαιστησίας, ακόμη και μέσα από την πιο απλή εικόνα, με δυο κυπαρίσσια που αγκαλιάστηκαν κι απο τώρα και στο εξής μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα τον έρωντα τους.

Επιπλέον, Ο Σταύρος διαθέτει αναμφισβήτητα κι ένα ακούραστο δημοσιογραφικό πνεύμα με ακόρεστο ενδιαφέρον προς την καταγραφή της καθημερινότητας. Από τούτο αντλεί μιαν ιδιαίτερη αδιάκοπη «ψυχική ενέργεια» που τον οδηγείστην γάργαρη πηγή της προσωπικής του κάθαρσης.
Πολύπλοκος, αντιφατικός, ονειροπόλος, αθεράπευτα ρομαντικός, διαθέτοντας μιαν αμετανόητη παιδική ονειροφαντασία, που τελικά αποδεικνύεται σοφότερη, αφού είναι ανόθευτη ηθικά, ο Σταύρος αποτελεί έναν σύγχρονο Δον Κιχώτη, έναν ιδιόρρυθμο Ροβινσώνα Κρούσο του σήμερα,
που πασκίζει να επιβιώσει κρατώντας το φλογισμένο δόρυ της αλήθειας, ενάντια στ’ ακατάλυτα δοξάρια της ψευθιάς που μας περιβάλλουν και μας σαγιτεύουν καθημερινά…

Επιλέγοντας τον μοναχικό δρόμο της δικής του αλήθειας, εξόριστος νεφοπρίγκηπας στις φλέγες των ποιητικών ουρανών, μοιάζει με το ποίημα ‘’Αλμπατρος’’του Γάλλου ποιητή,Charles Pierre Baudelaire.Θα έλεγα πως μου τον θυμίζουν ιδιαίτερα οι τελευταίοι στίχοι, οι οποίοι περιγράφουν την στιγμή την οποία οι ναυτικοί σκλαβώνουν τ΄ άλμπατρος – πουλιά της θάλασσας τρανά- για να περάσουν την ώρα τους..

Συγκεκριμένα το ποίημα λέει :

“Αυτά που ΄ναι τόσο όμορφα, τα σύννεφα όταν σκίζουν,
πως είναι τώρα κωμικά κι άσχημα και δειλά!
Άλλοι με πίπες αναφτές τα ράμφη τους κεντρίζουν,
κι άλλοι πηδάνε σαν κουτσοί, κοροϊδευτικά.
Μ΄ αυτούς τους νεφοπρίγκιπες κι ο Ποιητής πώς μοιάζει!
Δεν σκιάζεται τις σαϊτιές, τις θύελλες αψηφά
μα ξένος μες στον κόσμο αυτόν που γύρω του χουγιάζει,
σκοντάφτει απ΄ τα γιγάντια φτερά του σαν περπατά….”

Αυτό λοιπόν είναι για μένα ο Στάυρος..Ένας νεφοπρίγκηπας που σκοντάφτει απ’τα γιγάντια φτερά του σαν περπατά στον κόσμο που δικάστηκε ερήμην του να ζήσει.Σταύρο , εύχομαι να ‘ναι καλοριζωμένες οι βιόλες σου κι η ευωδιά ντως ταξιδιάρα στα πέρατα του κόσμου, αν και γνωρίζω πως η δικια σου κατακόκκινη βιόλα , ξεπετάται κι ανθοβολά στη γλάστρα τση Μεσοχωριάς.

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω απο καρδιάς την Γεωργία Ξυλούρη του Ανάστο για την πολύτιμη βοήθεια της , τον Αντρέα Αεράκη που δέχτηκε αμέσως ν’αναλάβει την έκδοση του βιβλίου και τα έξοδα του,τον Σαλούστρο Βασίλη ΚΕΧΡΗ, που με προθυμία μου δάνεισε τις εφημερίδες του Αγκούτσακα, τις οποίες χρόνια φύλαγε στ’ αρμάρι τση ψυχής του, τον Δημήτρη Ρομπογιαννάκη για την φιλολογική επιμέλεια και τέλος τον αγαπητό ξάδερφο ψυχογνώστη Βασίλη Δραμουντάνη του Λιαμονίκο,που δέχτηκε να γράψει δυο λόγια για τον Σταύρο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω πόσο περήφανος νιώθω που συμμετέχω σ’ετούτη την ξεχωριστή βραδιά, εδώ σ’ αυτό το ιερό χωριό που αγαπώ τόσο πολύ. Η γιαγιά μου, βλέπετε, είναι Ανωγειανή και κατέχω πολύ καλά ίντα ευχή κι ίντα κατάρα ειναι να κουβαλείς το ανωγειανό αίμα στσι φλέγες σου.

Σας ευχαριστώ!

[Η βραδιά ήταν υπέροχη, ξεχωριστή και απολαυστική! Σίγουρα Κατακλύστηκαν από συναιστήματα όσοι βρίσκονταν εκεί , ειδικά όταν ο Σταύρος έπιασε το μικρόφωνο κι έδωσε την παράσταση της καρδιάς του, την παράσταση που χρόνια νήμενε…
Λέγοντας επίσης την εξής μαντινάδα
“Γεννήθηκα μεγάλωσα γέρασα στο λιβάδι,

για να το κάμω κατοχή κι εγώ για ένα βράδυ”

Eσκόρπισε συγκίνηση , γέλιο και χαρά με τον ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο του!
Κάτω απ’τον ιστορικό Πλάτανο του Λιβαδιού, μέσα στις αγκαλιές , μέσα στις επευφημίες της καρδιάς, μέσα στην ολόδροση περαχωριανή αγκαλιά , ο Σταύρος ξαναγεννήθηκε…)

“Έφυγε” από τη ζωή η Ελένη Λαγού σε ηλικία 84 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την   Τετάρτη  3 Απριλίου στις 1μμ στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

12465421_10208258444129425_889844112_o
Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο… τις μαντινάδες,  εύχεται για την καινούρια χρονιά ο Αριστείδης Χαιρέτης ή Γιαλαύτης προς όλους τους Ανωγειανούς όπου γης και όλο τον κόσμο.

Απολαύστε τις όπως μας τις έστειλε σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, παράλληλα και με τα πρώτα χιόνια στο χωριό:

Άσπρη να είναι η ζωή, η τη χρονιά που μπαίνει,
ως ένε η φύση σήμερο, με τ΄άσπρα τση ντυμένη…

Δε θέλει ο άθρωπος πολλά, τι κάνεις κι΄ένα γεια σου,
κι ανέ σου πει είμαι άρρωστος, πες του περαστικά σου…

Στο χρόνο α που έρχεται, πριν φύγει και περάσει
ό,τι ποθεί ο καθαείς, στα χέρια του να πιάσει…

Ο χρόνος απού έρχεται, πριν φύγει και περάσει,
ας ΄φήσει και στο δυστυχή, μιαν ώρα να γελάσει…

Αν ήμουνε Πρωτοχρονιά η στση ζωής τσι τόπους,
χαρές περίσσες θά διδα, στους δυστυχείς αθρώπους…

΄Πο πάνω που τα σύννεφα, δεν πιάνει καταιγίδα,
΄πο κει έρχεται η Πρωτοχρονιά, μαζί με την ελπίδα…

Τσ΄ελπίδες δρόμους έκαμα και πορπατώ απάνω,
και μες τη σκέψη τ΄αύριο, καλύτερο το κάνω.

Ήθελα νά ‘μουνε στο φως και όχι στο σκοτίδι,
να ιδώ το χρόνο τον παλιό, ώρα που παραδίδει…

12308413_10208255337688287_3074577320384648071_n

Με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα ο Αετός ξεπέρασε εύκολα σήμερα το εμπόδιο των Μελάμπων, επικρατώντας πολύ εύκολα με 6-0 στα Ανώγεια ,προσφέροντας σκορ και θέαμα στους φιλάθλους του.

Απέναντι σε ένα σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο ο Αετός χωρίς να υποτιμήσει τους φιλοξενούμενους καθάρισε από το 20′ το παιχνίδι, με τον προπονητή Τάκη Μέμο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί έως τώρα. Θετικότατη λοιπόν η παρουσία του Νίκου Δακανάλη σαν αριστερό χαφ και του Γιώργου Χαιρέτη ως αριστερό μπακ, δυο παιδιά που αν δουλευτούν θα βοηθήσουν στο μέλλον.

 

Το πρώτο ημίχρονο

Καταιγιστικός από το ξεκίνημα ο Αετός, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητας του και προηγήθηκε μόλις στο 6′ με ωραία κίνηση και σουτ εκτός περιοχής του Ευριπίδη Δραμουντάνη μετά από βαθιά μπαλιά του Κουτάντου.

Στο 9′ ο Σπαχής βρέθηκε τετ α τετ από την ασίστ του Δημήτρη Ξυλούρη αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

Στο 11′ ο Ξυλούρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σπαχής έπιασε τη κεφαλιά και ο Φάνης Ξυλούρης εξ επαφής με προβολή την έστειλε μόλις άουτ.

Το 2-0 ήρθε στο 20′ και πάλι με τον Δραμουντάνη με σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε λίγο και στον αμυντικό Βολανάκη για να καταλήξει στα δίχτυα του Χαροκόπου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το 3-0 να πετυχαίνει με ωραίο πλασέ ο Σπαχής μετά την έξοχη ασίστ του Βασίλη Αεράκη.

Μοναδική καλή φάση στο πρώτο μέρος των φιλοξενούμενων το σουτ του Βεργάδη στο 27′ που εξουδετέρωσε ο Φασουλάς.

Στο 33′ και στο 37′ είχαμε δυο εξαιρετικές προσπάθειες του Γιώργου Σουλτάτου, αλλά τα σουτ πέρασαν λίγο έξω από τα δοκάρια.

Τελευταία φάση το πέναλτι που κέρδισε με την ταχύτητα του ο Μανόλης Σπαχής που ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα, με την εκτέλεση να αναλαμβάνει ο ίδιος για να γράψει το 4-0!

12308756_10208255344488457_1186038097552533774_n

Το δεύτερο ημίχρονο

Διαδικαστικού χαρακτήρα το δεύτερο μέρος αλλά ο Αετός συνέχισε να είναι κινητικός και να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 46′ εκτέλεση κόρνερ του Ξυλούρη με την κεφαλιά του Σουλτάτου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Το 5-0 έγραψε ο Δραμουντάνης που πέτυχε χατ τρικ όταν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Αεράκη και μόνος με τον τερματοφύλακα πλάσαρε ψύχραιμα στην αριστερή γωνία.

Στο 59′ το σουτ του Ξυλούρη έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Στο 61′ ωραία κίνηση και γύρισμα στη περιοχή του Δακανάλη με τον Ξυλούρη να αστοχεί σε σουτ στην κίνηση!

Στο 68′ απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση του Ξυλούρη με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι!

Στο 75′ ανεπανάληπτο τετ α τετ του Ξυλούρη αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Στο 82′ τρομερό γκολ του Παπαδομιχελάκη που κοντρόλαρε με το δεξί και εκτέλεσε με το αριστερό από πλάγια αριστερά για το 6-0 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Μεσολάβησε μέχρι το τέλος η μεγάλη απόκρουση του Φασουλά στο 84′ στην κοντινή κεφαλιά του Καμπουράκη, αλλά και το γκολ του Δραμουντάνη στο 87′ μετά την πάσα του Αεράκη που ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ.

 

Το..τρίτο ημίχρονο:

Άνετη νίκη για τον Αετό που έφτασε τους 9 βαθμούς ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρει τρεις βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί αφού το Πάνορμο έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Αν η ομάδα δεν ξεκινούσε το πρωτάθλημα με -6 λόγω τιμωρίας δείχνει ξεκάθαρα ότι μέχρι τέλους θα διεκδικούσε την άνοδο του στο Α’ Τοπικό!

Πολυτιμότερος σήμερα ο Ευριπίδης Δραμουντάνης, που πέτυχε τέσσερα γκολ, αλλά μέτρησαν τα τρία, ενώ ήταν αρκετά κινητικός και μέσα σε όλες τις φάσεις.

Καλή εμφάνιση και από τον Βασίλη Αεράκη που μοίραζε ασίστ, ενώ ήταν πολύ δυνατός στα ανασταλτικά του καθήκοντα στη μεσαία γραμμή!

 

Οι συνθέσεις:

Αετός Ανωγείων:

Φασουλάς – Καλομοίρης – Σουλτάτος – Φ.Ξυλούρης (66′ Χαιρέτης) – Παπαδομιχελάκης – Σπαχής (43′ Μέμος) – Ε.Δραμουντάνης- Κουτάντος (46′ Δακανάλης) – Αεράκης – Δ.Ξυλούρης – Σ.Δραμουντάνης

Μέλαμπες:

Χαροκόπος – Γ.Βεργάδης – Νικολά (42’Χριστοφάκης) – Βολανάκης – Σκούμπας (54′ Δουλγεράκης) – Κυριακάκης – Γ.Βεργάδης (58′ Ρ.Κυριακάκης) – Καμπουράκης – Μ.Βεργάδης – Λαγουδάκης – Περράκης

C9011A5F
Στις 26 Ιουνίου 2015 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών ο Γιάννης Βρέντζος ή Κατσαμπρής σκορπίζοντας τη θλίψη στο χωριό. Με ένα συγκινητικό κείμενο που έστειλε στην Ανωγή η οικογένεια του , αποχαιρετάει τον δικό της άνθρωπο.
Το κείμενο έχει ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΜΠΡΗ!
Αγαπημένε μας
Θα προσπαθήσω να μη γράψω πολλά, ούτε να χρησιμοποιήσω παινέδια περιττά..
Άλλωστε ποτέ δε σου άρεσαν τα πολλά λόγια…-ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ- έλεγες…

Έφυγες νωρίς, μα έφυγες με αξιοπρέπεια, με περηφάνια και με όλη την αγάπη που θα μπορούσες να πάρεις και να δώσεις…Το ποιος ήσουν δε χρειάζεται διαφήμιση. Θα το κρατήσουμε στις καρδιές μας μόνο αυτοί που πραγματικά σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε και δεν είναι ανάγκη να το μοιραστούμε με κανέναν άλλο.
Είπαν πως ήταν άδικο…..ΝΑΙ ΗΤΑΝ.
Είπαν πως ήταν πολύ νωρίς….ΝΑΙ ΗΤΑΝ.
Είπαν πως ήμασταν άτυχοι…….Μα δεν ξέρουν πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τύχη, ευλογία και ευτυχία σ αυτή τη ζωή από το να αγαπήσεις και να αγαπηθείς πραγματικά και τόσο πολύ.

Ευλογημένη απ το Θεό για την αγάπη που πήρα και έδωσα..
Ευλογημένη απ το Θεό γιατί είχα δίπλα μου ένα αληθινό άντρα..
Ευλογημένα από το Θεό τα αγαπημένα σου αδέρφια , που τόσο νοιαζόσουν και αγαπούσες,να έχουν τον ΚΑΤΣΑΜΠΡΗ ,αδερφό, φίλο και προστάτη.

Πάντα θα σε κρατούν ζωντανό και με αγάπη μέσα στις καρδιές τους..
Η Βάνα,η Τότα,ο Άρης,ο Νίκος έγιναν και δικά μου αδέρφια, τώρα πια περισσότερο από ποτέ, γιατί μέσα στα μάτια τους καθρεπτίζεσαι εσύ.
Όπως και στα μάτια των ανιψιών μας όταν θα διηγούμαστε ιστορίες για το θείο το Γιάννη!!!

Ευλογημένη από το Θεό η μάνα σου που σε αναζητά διαρκώς και αναπολεί όλες τις στιγμές που σαν παιδί έτρεχες στην αγκαλιά της,σε κράταγε σφιχτά και είχε όλους τους θησαυρούς του κόσμου στα χέρια της.
Ευλογημένος και ο Κ Ρ Ι Γ Ι Α Ρ Η Σ ,που μπορεί να μη μιλάει πολύ -σαν εσένα- αλλά η καρδιά του ράγισε και πονά που δεν έχει κοντά του το μεγάλο του γιο!!!
Ευλογημένοι από το Θεό συγγενείς,ξαδέρφια και φίλοι γιατί ο ΚΑΤΣΑΜΠΡΗΣ που γνώρισαν ήταν ένας διαφορετικός και ξεχωριστός άνθρωπος που τους έχει αφήσει σαν ανάμνηση ένα χαμόγελο στα χείλη και ζεστασιά μέσα στις καρδιές τους..

Λείπεις σε όλους μας πάρα πολύ και σ’ αγαπάμε κάθε μέρα ακόμα περισσότερο γιατί η ψυχή δε πεθαίνει και ιδίως μια καλή ψυχή όπως η δική σου,άντρα μου!

Για μας ζεις πάντα.Θα μας αγαπάς,θα μας οδηγείς, θα μας προστατεύεις.
Ξέρω ότι τώρα σε έχει στην αγκαλιά της η αγαπημένη σου Παναγία! Η μόνη παρηγοριά στο πόνο μας είναι αυτή!
Με τον ίδιο τρόπο που έζησες και έφυγες περήφανα και όμορφα …Έτσι θα συνεχίσω να ζω,να σ’ αγαπώ και να σε τιμώ..
Για πάντα θα σε κουβαλώ μέσα μου και τίποτα δεν μπορεί να σε ξεριζώσει απ’ την καρδιά μου…-ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ-έλεγες…
Δεν υπάρχει αντίο..
Μέχρι ο Θεός να μας ξανασμίξει…Καλή Αντάμωση!!! Σε αγαπάμε.

Η αγαπημένη σου σύζυγος Άννα,οι γονείς,τα αδέρφια σου!!!

 

Η ανάγκη να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους είναι τεράστια και τα λόγια τόσο φτωχά για να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε γι’ αυτούς…Η βοήθεια τους ,η συμπαράσταση τους και η στάση τους ήταν πραγματικά πολύτιμη και ανεκτίμητη…Άνθρωποι που πραγματικά στάθηκαν δίπλα μας σ αυτόν το δύσκολο αγώνα!!

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε πρώτα και κύρια στη ΒΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ …αστείρευτη…φωτεινή… πάντα εκεί δίπλα μας….Βούλα σε ευχαριστούμε!!!
  • Στο νευροχειρούργο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και την ομάδα του.
  • Στο νευροχειρούργο ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ ΓΙΩΡΓΗ –που σαν γιατρός μα πάνω απ όλα σαν φίλος και Άνθρωπος ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε.. Γιώργη σε ευχαριστούμε για ότι έκαμες για το σπίτι μας.
  • Στο συλλογο εθελοντων ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ στα Χανια
  • Στον γιατρό ΜΗΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ μαζί με τη σύζυγο του ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΣΙΟΥΡΗ…
  • Στη κοινωνική υπηρεσία του δήμου, στη ΡΙΤΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ και ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΦΑΝΑΚΗ
  • Στο δήμο Ανωγείων και στο δήμαρχο ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ για την παραχώρηση του ΚΑΠΗ.
  • Και τέλος ένα ευχαριστώ σε όλους τους συγγενείς, ξαδέρφια και φίλους και σε όλο το κόσμο που συμπαραστάθηκε στο πένθος μας.

Στη μνήμη του Γιάννη καταθέτουμε τα παρακάτω χρηματικά ποσά:
– 50 ευρώ στην ΑΝΩΓΗ
– 50 ευρώ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
– 100 ευρώ στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ανωγείων
– Και 200 ευρώ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Δήμου

Σε αποχαιρετούμε με τις παρακάτω μαντινάδες:

Από τον Λουκά Σμπώκο:

Κρίμα ‘ναι Χάρε άναντρε να παίρνεις στην ακμή ντου,
άνθρωπο που δεν πρόλαβε να ζήσει τη ζωή ντου..

Και από τον Λευτέρη Μπέρκη:

Πως τσι χωρίζεις τς’ αδερφούς, Χάρε ήντα πράμα ένε,
δίχως να κλείνει τσι ζωής ο κύκλος απού λένε..

Άντρες που τσι δέσε γερά το αίμα και το σώμα,
δεν τσι χωρίζει ο θάνατος , γη μάυρης γης το χώμα..

karatzis4__mainΗ το κλειδί τση αθρωπιάς, Καράτζη Μιλτιάδη,

η στον Αντώνη τό’φηκες πριν φύγεις για τον Άδη.

————————————————————–

Πόσοι νεκροί δε σού’πανε, ίντα γυρές στον Άδη

κι΄ορφάνεψές την τη ζωή, Καράτζη Μιλτιάδη.

————————————————————

Όσοι κι΄αν εχτυπήσανε ,την πόρτα τη δική σου

των άνοιξε και μπήκανε ,η χέρα τση ψυχής σου.

—————————————————————-

Με σεβασμό στη μνήμη του Μιλτιάδη Καράτζη

από την οικογένεια Αριστείδη Χαιρέτη ή Γιαλαύτη.

 

Ο αποχαιρετισμός του Μίχαλου για το Καράτζη

 

Μαντινάδες στην Ανωγή, στην μνήμη του Μιλτιάδη Καράτζη έστειλε και ο Μίχαλος Δραμουντάνης, που αποχαιρετάει κι αυτός με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον μεγάλο Ανωγειανό άνθρωπο και επιχειρηματία.

 

Εμισεψε ο άρχοντας

Κι ορφάνεψε το τόπο

Θα μένει πάντα ζωντανός

Σ´τσοι μνήμες των αθρωπω

———————————————–

 

Κανένας δε το πίστευε Μεγάλε Μιλτιάδη

Πως θελα φτάξει η στιγμή να κατέβεις στον Άδη

———————————————————-

 

Εκέρδισες τη ζωή Με πάθος και μεράκι

Κι είχες και το χαμόγελο σα το νερό στ´αυλακι

———————————————————–

 

Επάλεψες στη ξενιτιά όσο κανένας άλλος

Και με τσ´επιτυχίες σου εγίνηκες μεγάλος

——————————————————–

 

Η παρακαταθήκη σου θα είναι τα παιδιά σου

να σε θυμούνται πάντοτε μόνο  καλοστραθιά σου…

-->