Θερμοκρασία
Άνεμος
Βαρόμετρο cript>
Υγρασία /sc
Βροχόπτωση Μήνα
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

ΙΑΤΡΙΚΑ

Mετά από 40 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης με το Σ.Δ, ο Παθολόγος -Διαβητολόγος κ Νίκος Κεφαλογιάννης απαντάει σε 428+1 ερωτήσεις για την πάθηση, με το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ, με τίτλο ”Οδύσσεια μιας γλυκιάς ζωής” Αλφαβητάρι Σακχαρώδους Διαβήτη. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ στην Αθήνα.
Με τη συμβολή των πλέον καταξιωμένων και έμπειρων Διαβητολόγων Πανελληνίως, ο κ Κεφαλογιάννης κάνει μια φιλόδοξη προσπάθεια να μεταφέρει και να μεταδώσει όλη τη γνώση αναφορικά με την πάθηση, αναπτύσσοντας μια μεγάλη θεματολογία που καλύπτει όλο το φάσμα του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ένα βιβλίο που κάθε διαβητικός πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του.

Η Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου Πεπτικού Συστήματος (ΕΜ-ΚΑΠΕΣ) οργανώνει το 4o MasterClass για τους καρκίνους του πεπτικού, από τις 20-24 Φεβρουαρίου 2019 στα Ανώγεια.  Στο Συνέδριο συμμετέχουν χειρουργοί, παθολογο-ανατόμοι, βιολόγοι, ακτινολόγοι, ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι και παθολόγοι ογκολόγοι. Η μακρόχρονη επιστημονική συνεισφορά των ομιλητών έχει καθορίσει την σύγχρονη βέλτιστη θεραπευτική προσέγγιση για τους καρκίνους του πεπτικού και έχει οδηγήσει στην εντυπωσιακή βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης από τη νόσο.

Βασικοί στόχοι του συμποσίου είναι η ανάδειξη της σημασίας:

α) της διεπιστημονικής συνεργασίας και

β) της ανάπτυξης μεθοδολογιών και προτύπων ποιοτικού ελέγχου για την περαιτέρω βελτίωση της έκβασης των ασθενών με καρκίνο στο πεπτικό σύστημα, ανεξαρτήτως σταδίου κατά την διάγνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε η διοργάνωση του Συνεδρίου να γίνει στα Ανώγεια καθώς το χωριό σχετίζεται με την αρχαιολογική παράδοση που αξιώνει την Επιστήμη και την Έρευνα σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι και η σύγχρονη ιστορία του εξακολουθεί να παράγει Πολιτισμό. Παράλληλα το χωριό προσφέρεται ως χώρος περισυλλογής και διαφυγής από την πίεση της καθημερινότητας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και ο Δήμος των Ανωγείων καλεί στην Ανοικτή Εκδήλωση με θέμα Πολιτικές Υγείας στους Καρκίνους του Πεπτικού που θα γίνει το Σάββατο στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων και ώρα 18.30.

Ευελπιστούμε στην γόνιμη συναναστροφή της συνεδριακής κοινότητας  και της τοπικής κοινωνίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΜ-ΚΑΠΕΣ

Ο Δήμος Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων (Κοινωνική Υπηρεσία) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και το Εργαστήριο Ποιότητας Ζωής του ΤΕΙ Κρήτης θα διεξάγουν έρευνα για την μελέτη των αναγκών των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών. Σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή στοιχείων προκειμένου να τα αξιοποιήσει ο Δήμος μελλοντικά για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας Ζωής των ηλικιωμένων μέσω της διεκδίκησης νέων προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης. Η έρευνα θα ξεκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου και παρακαλούνται όλα τα άτομα άνω των 65 ετών να διευκολύνουν τους ερευνητές/τριες – επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον συνεντεύξεις.

** Οι γιατροί θα βρίσκονται και στα Ζωνιανά στις 26 και 27 Ιουλίου και ώρες 5-9 μ.μ

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

“Προς : κ. Καλλέργη Εμμανουήλ , Δήμαρχο,

κ. Αεράκη Ιωάννη , Αντιδήμαρχο

κ. Σμπώκο Βασίλειο , Αντιδήμαρχο

κ. Αντωνοδημητράκη-Αεράκη  Νεκταρία Υπεύθυνη  ΚΗΦΗ Ανωγείων

και   κ. Σαλούστρο Γεώργιο χορηγό της προσπάθειας μας.

Θα θέλαμε να σας  ευχαριστήσουμε θερμά  για την φιλοξενία που μας παρείχατε , τόσο στο χώρο της Δομής Ανωγείων όσο και στο  ΚΕΦΗ Ανωγείων και την συνολική προσφορά Σας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εθελοντικής μας αποστολής.

Στην αποστολή μας συμμετείχαν  25 γιατροί από όλο τον κόσμο .

Πραγματοποιήθηκαν 210 θεραπείες όπου αυτές ήταν που συνέβαλαν  στην θετική αξιολόγηση της αποστολής μας.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με την παρούσα μας και τον Δημότη σας  – χορηγό μας , ο οποίος  μας προσέφερε το ποσό των 1.000,00 ευρώ , το ως άνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την επίτευξη της αποστολής μας .

Πιστεύουμε ότι αποδειχθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Με εκτίμηση

  1. Steven Cavallinο Αναζωογονητική Ιατρική, Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Αποστόλης
  2. Λάζαρος Βακιρτζιάν Φυσίατρο , Υπεύθυνος Αποστολής στην Ελλάδα.”

Για ένα τριήμερο μέσα στον Ιούλιο, από τις 25 έως και τις 27 του μήνα θα έχουμε ξανά στα Ανώγεια εξετάσεις Προλοθεραπείας, που τόσο έχουν αγκαλιαστεί από τον τοπικό πληθυσμό, που έχει μεγάλη συμμετοχή στις θεραπείες που κάνει δωρεάν μεγάλο κλιμάκιο Ελλήνων και Ευρωπαίων Ιατρών. Οι υπεύθυνοι της ομάδας Προλοθεραπείας με επιστολή στην ΑΝΩΓΗ, που κοινοποιήθηκε τόσο στον Δήμο όσο και στο ΚΗΦΗ, ευχαριστούν το χωριό και τις δομές του, για την άψογη συνεργασία που έχουν, στις 210 συνολικά θεραπείες που έχουν πραγματοποιήσει στα Ανώγεια μέχρι στιγμής. Αναλυτικά το ευχαριστήριο τους αναφέρει:

“Θα θέλαμε να σας  ευχαριστήσουμε θερμά  για την φιλοξενία που μας παρ είχατε , τόσο στο χώρο της Δομής Ανωγείων όσο και στο  ΚΕΦΗ Ανωγείων και την συνολική προσφορά Σας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εθελοντικής μας αποστολής.

Στην αποστολή μας συμμετείχαν  25 γιατροί από όλο τον κόσμο .

Πραγματοποιήθηκαν 210 θεραπείες όπου αυτές ήταν που συνέβαλαν  στην θετική αξιολόγηση της αποστολής μας.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με την παρούσα μας και τον Δημότη σας  – χορηγό μας , ο οποίος  μας προσέφερε το ποσό των 1.000,00 ευρώ , το ως άνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την επίτευξη της αποστολής μας .

Πιστεύουμε ότι αποδειχθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Με εκτίμηση

1.StevenCavallinο Αναζωογονητική Ιατρική, Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Αποστόλης

2.Λάζαρος Βακιρτζιάν Φυσίατρο, Υπεύθυνος Αποστολής στην Ελλάδα.”

 

Φέτος για 3η συνεχή χρονιά και για 5η φορά μία επίλεκτη ομάδα γιατρών (23 ατόμων) από όλο τον κόσμο, θα βρίσκεται στα Ανώγεια, από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, για να προσφέρουν εντελώς δωρεάν θεραπείες Προλοθεραπείας σε όλους εσάς, αλλά και σε όποιον το έχει ανάγκη. Όλη αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ανωγείων. Η Προλοθεραπεία είναι μια αναγεννητική, θεραπευτική μέθοδος που διευκολύνει την επούλωση αλλά και ανάπλαση των συνδέσμων των αρθρώσεων και των τενόντων του μυοσκελετικού συστήματος, που γίνεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Βοηθάει πάρα πολύ στη μείωση – εξάλειψη του πόνου των αρθρώσεων. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ενέργειας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να αγκαλιάσετε αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθειά μας με την συμμετοχή σας και την γνωστοποίησή της και σε άλλα άτομα που μπορεί να το έχουν ανάγκη. Για πληροφορίες – ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αντωνοδημητράκη Νεκταρία (Νοσηλεύτρια ΚΕΦΗ ΑΝΩΓΕΙΩΝ) στο τηλέφωνο: 28340 31003.

— Το Σάββατο 9/5 μια μικρή ομάδα θα βρίσκεται στον Θραψανό 10 – 3μμ για Ραντεβού κ.Μαρια Κελαράκη Νοσηλεύτρια 28910.41208 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

-->