Θερμοκρασία 11.9°
Άνεμος 1.6 Α
Βαρόμετρο 1013.1
Υγρασία 62%
Βροχόπτωση Μήνα 264.4 
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

ΙΑΤΡΙΚΑ

Ο Δήμος Ανωγείων (Κοινωνική Υπηρεσία) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και το Εργαστήριο Ποιότητας Ζωής του ΤΕΙ Κρήτης θα διεξάγουν έρευνα για την μελέτη των αναγκών των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών. Σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή στοιχείων προκειμένου να τα αξιοποιήσει ο Δήμος μελλοντικά για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας Ζωής των ηλικιωμένων μέσω της διεκδίκησης νέων προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης. Η έρευνα θα ξεκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου και παρακαλούνται όλα τα άτομα άνω των 65 ετών να διευκολύνουν τους ερευνητές/τριες – επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον συνεντεύξεις.

** Οι γιατροί θα βρίσκονται και στα Ζωνιανά στις 26 και 27 Ιουλίου και ώρες 5-9 μ.μ

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

“Προς : κ. Καλλέργη Εμμανουήλ , Δήμαρχο,

κ. Αεράκη Ιωάννη , Αντιδήμαρχο

κ. Σμπώκο Βασίλειο , Αντιδήμαρχο

κ. Αντωνοδημητράκη-Αεράκη  Νεκταρία Υπεύθυνη  ΚΗΦΗ Ανωγείων

και   κ. Σαλούστρο Γεώργιο χορηγό της προσπάθειας μας.

Θα θέλαμε να σας  ευχαριστήσουμε θερμά  για την φιλοξενία που μας παρείχατε , τόσο στο χώρο της Δομής Ανωγείων όσο και στο  ΚΕΦΗ Ανωγείων και την συνολική προσφορά Σας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εθελοντικής μας αποστολής.

Στην αποστολή μας συμμετείχαν  25 γιατροί από όλο τον κόσμο .

Πραγματοποιήθηκαν 210 θεραπείες όπου αυτές ήταν που συνέβαλαν  στην θετική αξιολόγηση της αποστολής μας.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με την παρούσα μας και τον Δημότη σας  – χορηγό μας , ο οποίος  μας προσέφερε το ποσό των 1.000,00 ευρώ , το ως άνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την επίτευξη της αποστολής μας .

Πιστεύουμε ότι αποδειχθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Με εκτίμηση

  1. Steven Cavallinο Αναζωογονητική Ιατρική, Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Αποστόλης
  2. Λάζαρος Βακιρτζιάν Φυσίατρο , Υπεύθυνος Αποστολής στην Ελλάδα.”

Για ένα τριήμερο μέσα στον Ιούλιο, από τις 25 έως και τις 27 του μήνα θα έχουμε ξανά στα Ανώγεια εξετάσεις Προλοθεραπείας, που τόσο έχουν αγκαλιαστεί από τον τοπικό πληθυσμό, που έχει μεγάλη συμμετοχή στις θεραπείες που κάνει δωρεάν μεγάλο κλιμάκιο Ελλήνων και Ευρωπαίων Ιατρών. Οι υπεύθυνοι της ομάδας Προλοθεραπείας με επιστολή στην ΑΝΩΓΗ, που κοινοποιήθηκε τόσο στον Δήμο όσο και στο ΚΗΦΗ, ευχαριστούν το χωριό και τις δομές του, για την άψογη συνεργασία που έχουν, στις 210 συνολικά θεραπείες που έχουν πραγματοποιήσει στα Ανώγεια μέχρι στιγμής. Αναλυτικά το ευχαριστήριο τους αναφέρει:

“Θα θέλαμε να σας  ευχαριστήσουμε θερμά  για την φιλοξενία που μας παρ είχατε , τόσο στο χώρο της Δομής Ανωγείων όσο και στο  ΚΕΦΗ Ανωγείων και την συνολική προσφορά Σας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εθελοντικής μας αποστολής.

Στην αποστολή μας συμμετείχαν  25 γιατροί από όλο τον κόσμο .

Πραγματοποιήθηκαν 210 θεραπείες όπου αυτές ήταν που συνέβαλαν  στην θετική αξιολόγηση της αποστολής μας.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με την παρούσα μας και τον Δημότη σας  – χορηγό μας , ο οποίος  μας προσέφερε το ποσό των 1.000,00 ευρώ , το ως άνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την επίτευξη της αποστολής μας .

Πιστεύουμε ότι αποδειχθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Με εκτίμηση

1.StevenCavallinο Αναζωογονητική Ιατρική, Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Αποστόλης

2.Λάζαρος Βακιρτζιάν Φυσίατρο, Υπεύθυνος Αποστολής στην Ελλάδα.”

 

Φέτος για 3η συνεχή χρονιά και για 5η φορά μία επίλεκτη ομάδα γιατρών (23 ατόμων) από όλο τον κόσμο, θα βρίσκεται στα Ανώγεια, από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, για να προσφέρουν εντελώς δωρεάν θεραπείες Προλοθεραπείας σε όλους εσάς, αλλά και σε όποιον το έχει ανάγκη. Όλη αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ανωγείων. Η Προλοθεραπεία είναι μια αναγεννητική, θεραπευτική μέθοδος που διευκολύνει την επούλωση αλλά και ανάπλαση των συνδέσμων των αρθρώσεων και των τενόντων του μυοσκελετικού συστήματος, που γίνεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Βοηθάει πάρα πολύ στη μείωση – εξάλειψη του πόνου των αρθρώσεων. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ενέργειας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να αγκαλιάσετε αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθειά μας με την συμμετοχή σας και την γνωστοποίησή της και σε άλλα άτομα που μπορεί να το έχουν ανάγκη. Για πληροφορίες – ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αντωνοδημητράκη Νεκταρία (Νοσηλεύτρια ΚΕΦΗ ΑΝΩΓΕΙΩΝ) στο τηλέφωνο: 28340 31003.

— Το Σάββατο 9/5 μια μικρή ομάδα θα βρίσκεται στον Θραψανό 10 – 3μμ για Ραντεβού κ.Μαρια Κελαράκη Νοσηλεύτρια 28910.41208 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η Σχολική Επιτροπή, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, θέλουν  να εκφράσουν  τις βαθύτατες ευχαριστίες τους στο κλιμάκιο των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, ωτορινολαρυγγολόγο κ  Ελευθεριάδου -Γκίκα Άννα και γενικής ιατρικής, κ. Καστρινάκη Κωνσταντίνο,που επισκέφθηκαν το Σχολείο μας, κατόπιν αδείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης και προέβησαν σε ωτορινολαρυγγολογικό  έλεγχο των μαθητών των Α΄και Β΄τάξεων του Σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Ανωγείων.Για προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2834 0 31208 και 2834 3 40200 (Κ.Υ. Ανωγείων). Για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου στο τηλέφωνο 28310 20799.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στο Νομό Ρεθύμνου

Η κινητή Μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής, η βάση της οποίας , μετατοπίζει το κέντρο βάρους της ψυχιατρικής περίθαλψης και φροντίδας από το ψυχιατρικό άσυλο στην κοινότητα και στις κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Στο νομό Ρεθύμνου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ληπτών υπηρεσιών  ψυχικής υγείας που προέρχεται από την επαρχία και από απομακρυσμένες περιοχές. Πολλές ανάγκες ως τώρα παρέμεναν αναπάντητες ή ικανοποιούνταν μερικώς λόγω δυσκολίας πρόσβασης στις υπηρεσίες. Το κενό αυτό στοχεύει να καλύψει η Κινητή Μονάδα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες όπως:

διαγνωστική εκτίμηση
ψυχολογική υποστήριξη
συμβουλευτική
φαρμακευτική αγωγή
κατ’ οίκον επισκέψεις σε περιπτώσεις δυσκολίας μετακίνησης
κοινωνική υπηρεσία

Ταυτότητα

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου λειτουργεί από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας παρέχει υπηρεσίες στα 4 Κέντρα Υγείας του νομού, το Κ.Υ. Σπήλιου, το Κ.Υ. Αγ. Φωτεινής, το Κ.Υ. Περάματος και το Κ.Υ. Ανωγείων.

Επιστημονικό Προσωπικό

Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου παρέχονται σε κάθε Κέντρο Υγείας από την Επιστημονική Ομάδα την οποία στελεχώνουν: ψυχίατρος, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, επισκέπτρια υγείας και νοσηλεύτρια.

-->