Θερμοκρασία 14.6°
Άνεμος 11.3 ΒΔ
Βαρόμετρο 1013.9
Υγρασία 99%
Βροχόπτωση Μήνα 35.4 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Δημοτικά Νέα

Το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ ως Ομάδα Τοπικής Δράσης δημοσιοποίησε την 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στο πλαίσιο του υπομέτρου 19.2 και ειδικότερα για τις υποδράσεις του που αφορούν παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα. Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 1.572.200 €. Δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Φορείς του Δημοσίου Τομέα, καθώς και Φορείς που δεν ανήκουν στον Δημόσιο τομέα αλλά μπορούν σύμφωνα με το καταστατικό τους να υλοποιούν έργα συμβατά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης.  Το διάστημα για την κατάθεση των προτάσεων ορίζεται από την 23η Απριλίου 2018έως την 9η Ιουλίου 2018.  Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο ΟΠΣΑΑ και στην συνέχεια θα υποβάλλουν τον σχετικό φάκελο και στην εταιρία μας.

Το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ για την ενημέρωση – πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων διοργανώνει τις εξής ενημερωτικές εκδηλώσεις στην έδρα της εταιρίας στα Ανώγεια (αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Ι. Κλάδος»)

 

Παρασκευή 4 Μαΐου, ώρα 12.00 : Απευθύνεται στους Δυνητικούς Δικαιούχους της πρόσκλησης
Δευτέρα 7Μαΐου, ώρα 12.00 : Απευθύνεται σε μελετητές και σε στελέχη των δυνητικών δικαιούχων που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν πρόταση.

Το υλικό της πρόσκλησης είναι αναρτημένο στην Ιστοσελίδα : www.leader-clld.akomm.gr

Πληροφορίες καθημερινά από 9.00 έως 15.30, κα Βρέντζου Εύη, κος Νίκος Σαρχιανάκης.

Στοιχεία επικοινωνίας : τηλ : 2834031402, 2834031793, email: leader@akοmm.gr

Για το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ

Εμμανουήλ Καλλέργης

Πρόεδρος της ΕΔΠ του Τοπικού Προγράμματος

 

Κάδοι ανακύκλωσης παρελήφθησαν από τον Δήμο Ανωγείων οι οποίοι κηρύσσουν και την έναρξη της συνεργασίας του με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα τριάντα δυο μπλε και δέκα κίτρινοι κάδοι έφτασαν στον Δήμο μας και θα τοποθετηθούν μέσα στον Μάιο, αφού πρώτα προηγηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία αλλά και στο χωριό, σε συνεργασία και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ώστε νέοι αλλά και μεγαλύτεροι να εντρυφήσουν στην κουλτούρα της ανακύκλωσης και του σεβασμού στο περιβάλλον και να εντάξουν αυτές τις δράσεις ως μέρος της καθημερινότητας τους.

Οι μπλε κάδοι που θα τοποθετηθούν θα είναι για ανακύκλωση χαρτιών, αλουμινίου, πλαστικών και λευκοσιδήρου, ενώ οι κίτρινοι για ανακύκλωση γυαλιού. Ο Δήμος Ανωγείων προσπαθεί με τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει στο χωριό και στο Δημοτικό σχολείο να προσκαλέσει διακεκριμένες προσωπικότητες που θα μιλήσουν στους νέους και τους μεγαλύτερους για την σημασία της ανακύκλωσης, ενώ στο ίδιο πλαίσιο δράσεων θα έχουμε και διανομή πληροφοριακού έντυπου υλικού σε κάθε πόρτα των Ανωγείων, ώστε ο καθένας μας να ενημερωθεί για την χρήση των κάδων ανακύκλωσης, αλλά και το πως χρησιμοποιούνται μετέπειτα τα υλικά που βάζουμε εκεί βοηθώντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη σωτηρία των δασών και στην περιβαλλοντική ανάπτυξη.

Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών. Ανάμεσα στους 184 δήμους βρίσκεται και ο Δήμος Ανωγείων.

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε εφαρμογή  του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με  κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χαιρετίζει τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους δημάρχους, τους  διευθυντές Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης  στη χώρα μας.

Με μια σημαντική υπογραφή στις αποσκευές του επέστρεψε χθες Παρασκευή 20 Απριλίου, από την Αθήνα ο δήμαρχος Ανωγείων. Ο Εμμανουήλ Καλλέργης μετά από συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Αθλητισμού υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη , για το έργο ” Συντηρήσεις Υποδομών Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων “. Πρόκειται για σύμβαση ύψους 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ανωγείων και την οποία παρουσίασε στον υφυπουργό Αθλητισμού, στο γήπεδο Ανωγείων θα γίνουν έργα ριζικής ανακατασκευής των αποδυτηρίων και του κτιρίου του γυμναστηρίου. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις στον τάπητα, στον στίβο και σε ολόκληρη την περίφραξη του γηπέδου.

Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ και η δημιουργία  προβλεπόμενου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στην Αθήνα βρίσκεται από τη Δευτέρα 16 Απριλίου ο δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, όπου θα συνδυάσει την παραμονή του εκεί για το κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ για τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του Κράτους, το σχέδιο Καλλικράτης, και την περιφερειακή ανάπτυξη, με συναντήσεις σε υπουργεία για σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο μας. Ο κ. Καλλέργης έχει μαζί του τον φάκελο με όλα τα στοιχεία και τις μελέτες και αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στη συνάντηση που θα έχει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Βασιλειάδη για την επιχορήγηση με 100.000 ευρώ των έργων για το Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων Με τις υπογραφές αυτές θα ανοίξει ο δρόμος ώστε οι εργασίες στο στάδιο να ξεκινήσουν εντός του 2018, σε ένα σημαντικό έργο αθλητισμού και πολιτισμού του τόπου.

Παράλληλα θα υπάρξει συνάντηση και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και για το κτίριο που αφορά το Κέντρο  Πληροφόρησης στο Περαχώρι, ενώ ο δήμαρχος Ανωγείων θα βρεθεί και στα Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος. Ο κ.Καλλέργης θα επιστρέψει την Παρασκευή 20 Απριλίου στα Ανώγεια και η ΑΝΩΓΗ θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις που θα έχουν προκύψει στα έργα υποδομών και στις υπόλοιπες δραστηριότητες και επαφές που θα έχει στην Αθήνα.

 

 

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, με τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίες σε Δήμους όλης της Ελλάδας, τριάντα θα είναι οι θέσεις που θα αναλογούν στον Δήμο Ανωγείων και οι οποίες θα προκηρυχθούν το καλοκαίρι. Ο Δήμος μέσω και της “Α” καλεί τους εγγεγραμμένους δημότες του στον ΟΑΕΔ να επικοινωνήσουν και να αναφέρουν την ειδικότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι ώστε να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ειδικότητες. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Δήμος Ανωγείων στο κάλεσμα του:

Παρακαλούμε του Δημότες μας που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ να επικοινωνήσουν με το Δήμο  μας (τηλ.επικ  2834032521) για να δώσουν σχετικές πληροφορίες για την κατηγορία και την ειδικότητα με την οποία είναι εγγεγραμμένοι και διατηρούν κάρτα ανεργίας. Αυτή η  προσπάθεια  γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ειδικότητες και κατηγορίες ανέργων από τον Δήμο μας στις επικείμενες τριάντα θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας που θα προκηρυχτούν αρχές καλοκαιριού από τον ΟΑΕΔ για τον Δήμο Ανωγείων.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην ανταπόκρισης  σας.

 

-->