Δημοτικά Νέα

 Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για Κοινωνικό Τουρισμό, Ιαματικό τουρισμό ,εκδρομικό πρόγραμμα, δωρεάν παροχή βιβλίων , εισιτηρίων θεάτρου ,παιδικών κατασκηνώσεων και παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και Κοινωνικό Τουρισμό  μέσω ΟΑΕΔ (άνεργοι – εργαζόμενοι) .

Προγράμματα Αγροτικής Εστίας 2019

 Ο Ο.Π.Ε.Κ.Α. (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ) είναι ο νέος φορέας που συνεχίζει και επεκτείνει την λειτουργία του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ)  του ΟΓΑ.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019  ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

 Για πρώτη φορά φέτος ο ΛΑΕ /ΟΠΕΚΑ υλοποιεί πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες, που είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες και 4.000 τρίτεκνες. Οι μητέρες πρέπει επίσης να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων ευρώ (1.000€) ενώ στις τρίτεκνες μητέρες θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους επτακοσίων ευρώ (700€).

Διαβάστε την συνέχεια... »

O Δήμος Ανωγείων στα πλαίσια διευκόλυνσης των δημοτών του στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και συγκεκριμένα στη διεκδίκηση των ποσών που αντιστοιχούν στις μη νόμιμες και αντισυνταγματικές περικοπές συντάξεων , ενημέρωσε και υποβοήθησε τους συνταξιούχους να υποβάλλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ. Απώτερος σκοπός ήταν η υποβολή ομαδικής αγωγής ώστε να μειωθεί το κόστος διεκδίκησης των αναδρομικών συντάξεων και η διευκόλυνση ηλικιωμένων που είτε μετακινούνται δύσκολα στις υπηρεσίες των αστικών κέντρων είτε δεν γνώριζαν καν τη διαδικασία και το δικαίωμα τους αυτό.Μέχρι σήμερα κάποιοι συνταξιούχοι ανά την Ελλάδα έχουν κινηθεί δικαστικά και άλλοι όχι , καθώς θεωρούν ότι θα ληφθεί κάποια απόφαση συνολικά για όλους τους συνταξιούχους, έχουν δεν έχουν κάνει δικαστήριο.Αν θα προσφύγει ο κάθε συνταξιούχους στο δικαστήριο ή όχι είναι δική του απόφαση.

Ωστόσο ,όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν τώρα δικαστικά με ομαδική αγωγή τα αναδρομικά των συντάξεων τους, τους ενημερώνουμε ότι έχουμε κάνει διερεύνηση για την δικαστική εκπροσώπηση και η χαμηλότερη προσφορά υποβλήθηκε από το δικηγορικό γραφείο της κ. Βαρδουλάκη Άννας και κ. Πετούση Μαρίας.Το κόστος της ομαδικής αγωγής ανέρχεται στα 30€ για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ

(για τους υπόλοιπους 30 έως 40 €) για την κατάθεση της δικογραφίας και 3% επί των αναδρομικών εφόσον κερδίσουν το δικαστήριο.
( Εννοείται ότι δεν είναι δεσμευτικό για κανένα να απευθυνθεί στο παραπάνω γραφείο.Μπορεί να απευθυνθεί οπουδήποτε επιθυμεί )

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε για όσους προσφύγουν ομαδικά με το παραπάνω γραφείο θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

  1. Ατομικά στοιχεία :Ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και κινητό, e-mail.

2.Φωτοτυπία ταυτότητας και εκκαθαριστικό εφορίας από τα οποία να προκύπτουν τα ακριβή στοιχεία ταυτότητας και ο Α.Φ.Μ.

3.Αποφάσεις συνταξιοδότησης κύριου και επικουρικού ταμείου.

4.Ενημερωτικά σημειώματα σύνταξης για κάθε έτος ,των ετών 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, πλην των συνταξιούχων του Δημοσίου ,οι οποίοι θα πρέπει να μας αποστείλετε μόνο των ετών 2016, 2017 και 2018, και για την κύρια και για την επικουρική κατά προτίμηση των μηνών Ιανουαρίου και Νοεμβρίου εκάστου έτους.

5.Συγκεντρωτικός πίνακας αναφορικά με την επικουρική σύνταξη.

6.Αντίγραφο ηλεκτρονικής ή χειρόγραφης αίτησης διακοπής παραγραφής ΕΦΚΑ (όσοι έχουν καταθέσει)

7.Εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής σας ( δίνεται από την υπηρεσία).

Στην δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών των συντάξεων μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και συνταξιούχοι που δεν είχαν υποβάλλει αίτηση στον ΕΦΚΑ.

Η υποβολή δικαιολογητικών θα γίνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου από την Δευτέρα 10/6/2019 έως Παρασκευή 28/6/2019

Πληροφορίες /διευκρινήσεις στα τηλέφωνα 2834031484 , 2834031411.

Ο αριθμός..13 ήταν το κυρίαρχο στοιχείο των φετινών δημοτικών εκλογών στα Ανώγεια καθώς εμφανίστηκε δυο φορές, μια την πρώτη Κυριακή ως προβάδισμα του Εμμανουήλ Καλλέργη και την δεύτερη Κυριακή ως ανατροπή και αριθμό νίκης για τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Με 1035 ψήφους προτίμησης και ποσοστό 50,32%  ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης επικράτησε του Εμμανουήλ Καλλέργη που συγκέντρωσε 1022 ψήφους και ποσοστό 49,68%. Συνολικά ψήφισαν 2092 Ανωγειανοί με την αποχή να φτάνει στο 19,46% ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά Πανελλαδικά καθώς δεν ψήφισαν μόλις 503 δημότες Ανωγείων!

Τα αποτελέσματα ανά τμήμα:

59ο τμήμα: Κεφαλογιάννης 222, Καλλέργης 151.

60ο τμήμα: Κεφαλογιάννης 204, Καλλέργης 138.

61ο τμήμα: Κεφαλογιάννης 164, Καλλέργης 144.

62ο τμήμα: Κεφαλογιάννης 129, Καλλέργης 181.

63ο τμήμα: Κεφαλογιάννης 145, Καλλέργης 221.

64ο τμήμα: Κεφαλογιάννης 171, Καλλέργης 187.

 Άκυρα και λευκά:35

Ο νέος δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης θα αναλάβει καθήκοντα την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ο Εμμανουήλ Καλλέργης θα είναι δήμαρχος Ανωγείων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019.

 Το νέο Δημοτικό συμβούλιο

18 μέλη θα αριθμεί το νέο δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων με τους μισούς από αυτούς να εισέρχονται σε αυτό για πρώτη φορά. Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης είναι 43 ετών και έχει ήδη διατελέσει δήμαρχος Ανωγείων για μια οκταετία (2007-2014). Τον Μάιο του 2014 είχε ηττηθεί με διαφορά μόλις μιας ψήφου από τον Εμμανουήλ Καλλέργη (1038 έναντι 1037 ψήφων!). Η απόφαση του τότε να μην ζητήσει επανακαταμέτρηση προκάλεσε Πανελλήνια αίσθηση. Παρών πάντα στο δημοτικό συμβούλιο την πενταετία 2014-2019 ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης θα συμπληρώσει το 2023  12 χρόνια ως δήμαρχος Ανωγείων. Το..ρεκόρ ανήκει στον αείμνηστο Γιώργη Κλάδο που υπηρέτησε πιστά ως δήμαρχος Ανωγείων για συνολικά 17 χρόνια!

Δήμαρχος Ανωγείων: Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη του “Τα Ανώγεια του Μέλλοντος”:

-Δραμουντάνης Μιχάλης (νέο μέλος)

-Βρέντζος Εμμανουήλ (νέο μέλος)

-Φασουλάς Βασίλης

-Σαλούστρος Ιωάννης (νέο μέλος)

-Κουνάλη Λευκοθέα (νέο μέλος)

-Ανδρεαδάκης Εμμανουήλ (νέο μέλος)

-Κοντογιάννης Εμμανουήλ

-Λευτέρης Μανουράς (νέο μέλος)

 Εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη “Τα Ανώγεια Μπροστά

-Εμμανουήλ Καλλέργης

-Βασίλης Σμπώκος

-Σπιθούρη Καλλέργη-Θεονύμφη (νέο μέλος)

-Μανουράς Βασίλης (νέο μέλος)

-Σκουλάς Γιάγκος

-Ξυλούρης Γιώργος

-Μπαγκέρη Σταυρακάκη Μαίρη

-Πασπαράκης Δημήτρης

Εκλεγμένος σύμβουλος με την “Λαϊκή Συσπείρωση”:

-Στέλιος Σταυρακάκης (νέο μέλος)

 

 

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Ανωγειανούς για τον πολιτισμένο τρόπο με τον οποίο συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Να επισημάνουμε τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στον πρώτο γύρο των εκλογών, πράγμα που δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον των Ανωγειανών  για τον τόπο μας. Επίσης, να συγχαρούμε τους  Ανωγειανούς  περιφερειακούς συμβούλους που εξελέγησαν και να τους ευχηθούμε καλή δύναμη.

 Ο συνδυασμός μας αναδείχθηκε πρώτος  την περασμένη Κυριακή, γεγονός που δείχνει μια αναγνώριση στο έργο και την προσπάθεια μας και μας  γεμίζει ευθύνη και αισιοδοξία. Ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε. Την Κυριακή ευελπιστούμε ότι κάθε Ανωγειανός θα κοιτάξει μέσα του, ελεύθερος θα πάρει τις αποφάσεις του και θα μας εμπιστευθεί ξανά την διοίκηση του τόπου. Θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο και την προσπάθεια μας  για να πάμε τα Ανώγεια ακόμα πιο μπροστά με ισονομία και αλληλεγγύη. Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά, για την ευημερία και την προκοπή του τόπου μας. Η προσπάθεια για την ανάπτυξη των Ανωγείων μας  χρειάζεται όλους”.

Δημοτική Προοδευτική Κίνηση

«Ανώγεια Μπροστά»

Από το Δήμο Ανωγείων ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 110-117 του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17-5-2019 τεύχος Α΄) παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Νόμου δηλ. μέχρι 17/7/2019.

Η ρύθμιση γίνεται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία  του Δήμου το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του Νόμου δηλ. μέχρι 17/9/2019  και οι οφειλές καταβάλλονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις  με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, ως εξής:

-Εφάπαξ με απαλλαγή 100%

-Σε 2 έως 24 δόσεις με απαλλαγή 80%

-Σε 25 έως 48 δόσεις με απαλλαγή 70%

-Σε 49 έως 72 δόσεις με απαλλαγή 60%

-Σε 73 έως 100 δόσεις με απαλλαγή 50%

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι και μικρότερη των υπολοίπων και καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα , χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) €.

Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη μέρα που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Καλούνται οι οφειλέτες να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής τους στην παραπάνω ευνοϊκή ρύθμιση έως την καταληκτική ημερομηνία 17/9/2019, σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι  και θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στον Ταμία του Δήμου Κο Τζαγκαράκη Μπάμπη και στα τηλέφωνα 28340-32531 & 28340-32500

 

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 6.30 μ.μ θα γίνει η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, στους Ανωγειανούς της Αθήνας και στα γραφεία του συλλόγου “Το Ιδαίον Άντρον” στους Αμπελόκηπους (Βελεστίνου 18 πλησίον στάσης Πανόρμου).Με την ομιλία αυτή ολοκληρώνεται και ο κύκλος της παρουσίας όλων των υποψηφίων δημάρχων Ανωγείων στην Αθήνα. Τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη θα παρουσιάσει η πρόεδρος του συλλόγου των Ανωγειανών Ζαχαρένια Ανδρεαδάκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος: “Μετά τις δύο άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις με τους επικεφαλής των συνδυασμών “Δημοτική Προοδευτική Κίνηση” και “Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο Ανωγείων” τις προηγούμενες ημέρες, το ερχόμενο Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, ώρα 18:30, στα γραφεία του Συλλόγου μας (Βελεστίνου 18, Αμπελόκηποι), ολοκληρώνεται η παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων Ανωγείων και των συνδυασμών τους, με τον πρώην δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Σωκράτη Κεφαλογιάννη και τον συνδυασμό του “Τ’ Ανώγεια του μέλλοντος”.

Καλούνται όλοι οι Ανωγειανοί της Αθήνας να παρευρεθούν..”

 

-->