Τον Οκτώβριο αναμένεται να «βγει στον αέρα» το πρόγραμμα «Αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα» του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού, μετά τις καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του προβλήματος με τον προϋπολογισμό, το οποίο τις επόμενες ημέρες βαίνει προς λύση. Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 7 ημερίδες στις Περιφέρειες και κάποιες ακόμα σε Περιφερειακές Ενότητες. Στην συνέχεια θα παρέχεται ένα χρονικό διάστημα ενός περίπου μήνα για την υποβολή των αιτήσεων. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ – Δήμητρα και αυτόματα θα γίνεται η αξιολόγηση των συμμετεχόντων βάση των προσόντων τους.

Μόλις οριστικοποιηθούν οι υποψήφιοι θα πρέπει να δημιουργηθούν τα ανάλογα τμήματα στις Περιφερειακές Ενότητες.Οι ομάδες κατάρτισης θα οριστούν τόσο με βάση τα κριτήρια της περιοχής που βρίσκονται οι συμμετέχοντες, του αντικειμένου που θέλουν να καταρτιστούν αλλά και του μορφωτικού τους επιπέδου. Με απλά λόγια δεν θα είναι στην ίδια ομάδα ένας απόφοιτος γεωπονικής σχολής με έναν απόφοιτο λυκείου.

Ένα μήνα η διάρκεια των σεμιναρίων

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι καταρχήν αυτό που χρησιμοποιεί ήδη ο Οργανισμός αλλά και κάποιοι ακόμα λόγω του μεγέθους του προγράμματος. Αν από την πρώτη εκδήλωση δεν καλυφθούν τα άτομα τότε ίσως ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη.

Λεπτομέρειες του προγράμματος

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, αφορά την κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους/ες, που διαθέτουν κάρτα ανεργίας και σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενους/ες (μέλη αγροτικών συνεταιρισμών) και υποαπασχολούμενους/ες στον αγροτικό τομέα με προϋπόθεση, α) να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας, ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών, όπως αυτό ορίζεται κατ’ έτος από την ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά οι Περιφέρειες που θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα είναι οι εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Έβρος, Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα, Δράμα

Θεσσαλίας: Λάρισα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Τρίκαλα

Ηπείρου: Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα

Ιονίων Νήσων: Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα

Δυτικής Ελλάδας: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία

Πελοποννήσου: Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία

Βορείου Αιγαίου: Λέσβος, Λήμνος, Σάμος, Ικαρία, Χίος

Κρήτης: Ηράκλειου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->