Ένα πολύ σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Μαρτίου  το βράδυ στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. Τα τοπικά προϊόντα του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη, της Λέσβου και του Χελμού, μαζί με προϊόντα των 52 Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων παρουσιάστηκαν και προσφέρθηκαν στο προσωπικό και τους συνεργάτες της UNΕSCO, σε μια φανταστική εκδήλωση γεύσεων, εμπειριών και ανταλλαγής γνώσεων.

Το δίκτυο των παγκόσμιων γεωπάρκων  δημιουργήθηκε από την UNESCO το 2004 με σκοπό την προώθηση της προστασίας της γεωλογικής κληρονομιάς και του γεωτουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Με τη διακήρυξη της Madonie το 2004 όλα τα μέλη του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων είναι και αυτόματα μέλη του δικτύου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.
Σήμερα η UNESCO προωθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο και άλλους φορείς τη δημιουργία και άλλων ηπειρωτικών δικτύων.

Το Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων έχει  σήμερα 64 μέλη από 19 χώρες.

Αυστραλία (1)                Αυστρία (1)                           Βραζιλία (1)                           Γαλλία (2)

Γερμανία (5)                  Δημ. της Ιρλανδίας (1)         Ελλάδα (3)                                   Ηνωμένο Βασίλειο (8)

Ιαπωνία (3)                    Ιράν (1)                                  Ισπανία  (4)                            Ιταλία (5)

Κίνα (22)                        Κροατία (1)                           Μαλαισία (1)                                    Νορβηγία (1)

Πορτογαλία (2)             Ρουμανία (1)                         Τσεχία (1)

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->