Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 30/9/2012 η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος με το οποιο καλούσε τα κόμματα της Βουλής, αλλά κυρίως τους βουλευτές του Νομού μας κ Κεφαλογίαννη (ΝΔ) και κ. Ξανθο (ΣΥΡΙΖΑ) ,να υπερψηφίσουν την πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση όλων των Μνημονίων και εφαρμοστών Νόμων ,που έχουν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ , ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ πιστό σε αυτό που είχε αναγγείλει προεκλογικά, κατέθεσε στην Βουλή σχέδιο Νόμου με το οποιο καταργούνται οι Νόμοι με τους οποίους εφαρμόστηκαν το Μνημόνιο 1 και2 ,καθώς και οι εφαρμοστοί Νόμοι που τα συνοδεύουν .                   Επειδή προεκλογικά όλα τα κόμματα εμφανιζόταν είτε ως πολέμιοι του μνημονίου είτε ως διαπραγματευτές, είτε ως καταγγέλλοντες, καλούνται σήμερο με αυτή την πρόταση να απαντήσουν ευθέως αν όσα έλεγαν και υποσχόταν  προεκλογικά συνεχίζουν να τα πιστεύουν.

Το Δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 8  έναντι 7 απέρριψε την έκδοση του ψηφίσματος αυτού . Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν και οι υποκριτικές αντιπολιτευτικές φωνές   για κατάργηση ,επαναδιαπραγμάτευση, ή όπως αλλιώς το έλεγαν προεκλογικά ,στην πράξη αποδείχθηκε σκέτη κοροϊδία.                                                          Όλοι αυτοί είναι πλέον υπόλογοι έναντι των Ανωγειανων ,αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Ο λαός πρέπει να στρέψει την πλάτη του σε όλους αυτούς και να χαράξει πορεία για λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ ,διαγραφή του χρέους , με την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής στα δικά του χέρια . Αυτή τη λύση πρέπει να επιλέξει ο λαός γιατί μονό αυτή δίνει πειστικές απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα. Σε όσους  τρομοκρατημένοι επιλέγουν την στάση της υποτέλειας και συνεχίζουν να σκύβουν το κεφάλι , ποτέ ο λαός μας δεν κέρδισε τίποτα με μια τέτοια στάση.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων, καλεί τα κόμματα της Βουλής να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.

Ιδιαίτερα καλούμε  επίσης τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού μας να συναισθανθούν  την τεράστια ευθύνη που έχουν έναντι του λαού και υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, ώστε να αποδείξουν τουλάχιστον με τον τρόπο αυτό ότι στέκονται αλληλέγγυοι  στο πλάι του λαού για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Διαφορετικά,  θα τους καταστήσει υπόλογους και αναξιόπιστους  στα μάτια του , στον οποιο και θα πρέπει να δώσουν αναφορά για την στάση τους .

Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών.

Ενότητα, Αγώνας, Συμμαχία για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

 

ΡΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΑΝΩΓΕΙΑ 01/10/2012

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->