Συνέντευξη στη Μαρία Κοσμαδάκη

Ο Μανόλης Καλομοίρης είναι ένας από τους πιo ελπιδοφόρους Ανωγειανούς ποδοσφαιριστές και ένας από αυτούς που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα, την πιο μοναχική θέση στο ποδόσφαιρο και ίσως και την πιο απαιτητική. Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαρία Κοσμαδάκη και το site www.prismanews.gr όπου μίλησε για τα πρώτα του βήματα στα Ανώγεια, την θητεία του στον Αετό και τον Εργοτέλη καθώς και φέτος στον Γιούχτα αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια και φιλοδοξίες. Η συνέντευξη έχει ως εξής:


Πώς ξεκίνησες το ταξίδι στο μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου;

“Η πρώτη επαφή μου με το ποδόσφαιρο ήταν όταν ήμουν 8μισι χρονών, έπαιζα με τα παιδιά της γειτονιάς μου στο χωριό, πολλές φορές ακόμα και με τον πατέρα μου. Στη συνέχεια με προτροπή του πατέρα μου ξεκίνησα στις ακαδημίες του Λίντο, στη θέση του σέντερ φορ. Με πηγαινόφερνε από τα Ανώγεια ο ίδιος. Μια μέρα έλειπε ο τερματοφύλακας από την προπόνηση και ο τότε προπονητής μου Γιάννης Σχοιναράκης με έβαλε τέρμα κι από τότε καθιερώθηκα σε αυτή τη θέση. Έμεινα δυο χρόνια στο Λίντο κι έπειτα η ακαδημία συγχωνεύτηκε με τον Εργοτέλη.”

Μίλησε μας για την εμπειρία σου στην ακαδημία του Εργοτέλη;

”Είχα την τύχη να περάσω από τις ακαδημίες του Εργοτέλη .Οι άνθρωποι εκεί δουλεύουν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, για τη κρητικά δεδομένα .Γίνεται πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά που αποφέρει καρπούς όπως φαίνεται, από τους παίκτες που έχουν βγάλει απ’ τις ακαδημίες. Αποκόμισα πολλά από ‘κει κι ήμουν τυχερός γιατί γνώρισα το Λευτέρη Πουπάκη, ένας μεγάλος δάσκαλος για μένα. Με έκανε να αγαπήσω τη θέση του τερματοφύλακα και με δίδαξε πολλά,στα χρόνια που δουλέψαμε μαζί.

Η πρώτη σου συμμετοχή στο περιφερειακό ήταν στον Αετό Ανωγείων στα δεκαπέντε σου;

”Ναι στην ηλικία των 15 χρονών έφυγα δανεικός από τον Εργοτέλη και ήταν η πρώτη χρονιά που έπαιξα περιφερειακό. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα αφού ήμουν μικρός ακόμα και είχα την τύχη να αγωνιστώ με μεγαλύτερους ηλικιακά συμπαίκτες κ αντιπάλους, κι αυτό πιστεύω μου έκανε καλό. Ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και το κάθε λάθος μετρούσε. Θυμάμαι παίξαμε έναν αγώνα με τον ΑΟΧ και είχα κάνει πολύ καλό παιχνίδι, τότε με κάλεσαν στην Εθνική Παίδων.”

Έπειτα ο Ρούβας…

”Έφυγα από τον Αετό, γιατί ήμουν δανεικός, γύρισα στον Εργοτέλη και μετά έφυγα ξανά δανεικός αυτή τη φορά στην ομάδα του Ρούβα. Πέρασα μια καλή και ταυτόχρονα δύσκολη χρονιά στο Ρούβα, αφού ήταν μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε και κατάφερα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις μιας ομάδας με τέτοιους στόχους.”

Έπειτα επέστρεψες στην ομάδα του χωριού σου…

”Μετά το Ρούβα επέστρεψα στον Αετό και έκανα μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά σε ατομικό επίπεδο, γιατί η ομάδα εκείνη τη χρονιά έπεσε κατηγορία τελευταία αγωνιστική.Είχα πάει τόσο καλά και ήταν η στιγμή που με πρότειναν στους πέντε καλυτέρους τερματοφύλακες του περιφερειακού, πολύ σημαντικό για μένα. Η επιστροφή μου στον Αετό ήταν περισσότερο για οικογενειακούς λόγους. Με γέμιζε πολύ σαν άνθρωπο, να αγωνίζομαι για την ομάδα του τόπου μου και ήμουν περήφανος να την εκπροσωπώ εντός και εκτός έδρας.”


Πώς βλέπεις τη διαδρομή του Γιούχτα ως τώρα;

”Έχουμε κάνει αρκετά καλή πορεία με το Γιούχτα, είμαστε πολύ δεμένοι σαν ομάδα.Έχουμε καλό σύνολο και ένα προπονητή τον Πίτσο, που κατάφερε να μας ”δέσει”σαν μονάδες και να μας κάνει να διεκδικούμε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές την άνοδο. Στόχος μας από δω κ πέρα είναι να κερδίσουμε σε κάθε παιχνίδι που θα αγωνιστούμε.”

Ποιοί άνθρωποι σε έχουν βοηθήσει στη μέχρι τώρα πορεία σου;

”Πρώτα από όλα οι γονείς μου με βοήθησαν και ιδιαίτερα ο πατέρας μου που με δική του προτροπή ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια οι σπουδαίοι προπονητές μου στον Εργοτέλη ο Πουπάκης ο Λευτέρης και Πλεσίτης Βαίλης. Στα πρώτα μου βήματα με βοήθησαν πολύ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Σχοιναράκης.”


Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

”Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω σε μεγαλύτερη κατηγορία μέσα φυσικά από σκληρή προπόνηση και πολύ δουλειά. Έχω αρκετές εμπειρίες από τους αγώνες που έχω κάνει σε Εργοτέλη και περιφερειακό που πιστεύω θα με βοηθήσουν να αγωνιστώ να παλέψω και να ανταπεξέλθω σε μεγαλύτερη κατηγορία αν τύχει. Θα ήθελα πολύ να το κάνω αυτό ώστε να κάνω περήφανους τους ανθρώπους που με βοήθησαν και με πίστεψαν ως τώρα.”

Πιστεύεις ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι το ίδιο σημαντική όπως π.χ του επιθετικού μιας ομάδας;

”Πιστεύω ότι η θέση του τερματοφύλακα,είναι πολύ πιο σημαντική από τις άλλες θέσεις γιατί στη θέση αυτή το κάθε λάθος μετράει και καμιά φορά στοιχίζει.Ο επιθετικός και λάθος να κάνει ίσως και να μη φανεί ή να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα. Σε ένα αγώνα ο τερματοφύλακας μπορεί να αποκρούσει ένα πέναλτι κι αυτό είναι θέμα τύχης βέβαια αλλά και πως ψυχολογείς τον αντίπαλο,πράγμα όχι και τόσο εύκολο. Κατά τη γνώμη μου είναι δυσκολότερο να αποκρούσεις κάποιο σουτ η κάποιο καλά εκτελεσμένο φάουλ σε συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα,παρά ένα πέναλτι που είναι και θέμα ψυχολογίας αλλά και τύχης όπως είπα.”


Ποιόν τερματοφύλακα έχεις ως πρότυπο;

”Είχα τον Νικοπολίδη σαν πρότυπο παλιότερα αλλά τώρα τον Κασίγιας,που είναι εν ενεργεία τερματοφύλακας..

Μου αρέσει πολύ γιατί έχουμε το ίδιο ύψος και πιστεύω έχουμε παρόμοια στοιχεία.

Πιστεύεις ότι οι τοπικές ομάδες που έχουν επηρεαστεί τόσο από την οικονομική κρίση θα καταφέρουν να τα ”βγάλουν πέρα” ;

”Γενικά πιστεύω ότι εφόσον όλοι έχουν επηρεαστεί από τα οικονομικά δεδομένα της χώρας,αναπόφευκτο είναι να επηρεαστεί και ο κόσμος του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα οι τοπικές ομάδες.Όλη αυτή η ιστορία έχει πλεονεκτήματα αλλά και μεονεκτήματα.Απο τη μία οι ομάδες προσφέρουν μικρά συμβόλαια στους παίκτες κι έτσι δε σπαταλούν πολλά χρήματα όπως άλλες εποχές,αλλά από την άλλη,το μειονέκτημα είναι ότι οι ίδιοι δεν καταφέρνουν να φανούν φερέγγυοι και να τηρήσουν τα συμβόλαια στο οικονομικό κομμάτι. Πλέον δε βρίσκουν ούτε χορηγούς και εφόσον οι παίκτες μένουν απλήρωτοι δεν παίζουν με την ίδια όρεξη.Εύχομαι να βγούνε από αυτό το αδιέξοδο οι ομάδες της Κρήτης γιατί τις έχει ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο αφού πιστεύω πως τα παιδιά της Κρήτης έχουν πολύ ταλέντο και μέσα από τις Ελληνικές ομάδες μπορούν να αναδειχθούν.”


Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->