“Αγαπημένε μας Υπουργέ,

Ως Δήμαρχος του γενέθλιου τόπου σου, θέλω να γνωρίζεις πως το ξαφνικό φευγιό σου έφερε πένθος στ’ Ανώγεια. Εσύ ως Ανωγειανός γνώριζες τι σημαίνει αυτό.

Γεννήθηκες και γαλουχήθηκες σε ξεχωριστό τόπο. Πάνω στον αίθριο και ανταριασμένο κακοτράχαλο μα και φιλόξενο Ψηλορείτη, μέσα στα νάματα της μεγάλης Ανωγειανής πολιτιστικής παράδοσης.

Γόνος Ευγενούς Ιστορικής γενιάς των Ανωγείων και της Κρήτης, με αγωνιστική και κοινωνική προσφορά.

Έζησες σε εποχές μεγάλων δοκιμασιών για τον τόπο και στάθηκες όρθιος, αντάξιος των παππούδων και των πατεράδων μας, που έζησαν τρία ολοκαυτώματα, καταστροφές, προσφυγιές και κατατρεγμούς. Μα παλινόρθωναν την ζωή, δεν γονάτισαν.

Νεαρός επιστήμονας επέλεξες το δρόμο της ευρύτερης προσφοράς μέσα από την πολιτική δράση. Πυξίδα σου το τρίπτυχο του Ανωγειανού αξιακού κώδικα : ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη

Ο τόπος σου σε προίκισε και συ του ανταπέδωσες το χρέος.

Συνέδεσες τη δραστηριότητα σου με σημαντικές υποδομές των Ανωγείων, του Ρεθύμνου της Κρήτης της Ελλάδας. Καινοτόμες πολιτικές πρακτικές σου, ευεργετούν όλους τους συμπατριώτες μας. Ο μακρύς πολιτικός σου βίος και η εν γένει κοινωνική συμπεριφορά σου, προσέδωσαν κύρος στην οικογένεια σου και στον τόπο σου.

Με την άξια σύντροφο σου Ελένη Βαρδινογιάννη δημιουργήσατε οικογένεια αντάξια σας, που της αφήνετε ακριβό κληροδότημα την αξιοπρέπεια, την εργατικότητα, την ανιδιοτέλεια


Τίμησες την Ανωγειανή, Ρεθεμνίωτικη Κρητική καταγωγή σου. Υπήρξες ευπατρίδης της πολιτικής, Υπήρξες άξιος πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το όνομα σου μπαίνει με κεφαλαία γράμματα στο μακρύ κατάλογο των διακεκριμένων Ανωγειανών που ωφέλησαν την Πατρίδα


Αγαπητέ μας  Γιατρέ, Τσουρογιάννη

Σήμερα το πρωί που έφευγα από τα’ Ανώγεια για να έρθω εδώ, στάθηκα στα σκαλώματα και κοίταξα τον Ψηλορείτη.

Είναι χιονισμένος κάτασπρος μέχρι τα πάνω αμπέλια, Το πρωινό φώς φώτιζε κάθε πτυχή της χιονισμένης οροσειράς και αναδείκνυε το ανάγλυφο της.

Λέω  να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους όλων των Ανωγειανών με αυτή την γνώριμη σου εικόνα. Ξέρω πόσο σου άρεσε

Οι Ανωγειανοί σε ευχαριστούμε

Καλό ταξίδι, Καλοστραθιά Γιατρέ”

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->