Από την Ουρανία Σπαχή πήραμε την παρακάτω επιστολή:

“Αγαπητοί κύριοι,

Διαβάζοντας την χθεσινή  ανάρτηση (26/10/2011) του διαδικτυακού τόπου anogi σχετικά με την επίσκεψη των Γερμανών απεσταλμένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης  θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής: Γίνεται αναφορά για συνάντηση που θα είχαν οι Γερμανοί αντιπρόσωποι με τους πρώην Δημάρχους Ανωγείων .Προσβλητικό  θεωρώ το γεγονός ή τουλάχιστον  απαράδεκτη άγνοια να αναφέρετε ο κ. Κλάδος σαν ο μόνος αγωνιστής, παραλείποντας προκλητικά την δεδομένη και αδιαμφισβήτητη πορεία και αγώνα του πατέρα μου Βασιλείου Σπαχή στην Εθνική Αντίσταση.
Αγαπητοί κύριοι, την Ελλάδα δεν την έσωσαν μόνο οι αριστεροί. Δεν  γνωρίζω και δεν αμφισβητώ τους αγώνες του κ.Κλάδου. Γνωρίζω όμως και περήφανα φωνάζω τους αγώνες του δικού μου πατέρα. Κανένας δεν μπορεί να με αμφισβητήσει σε αυτό. Απαιτώ λοιπόν σαν Ανωγειανή όταν κάποιος κάνει αναφορά για αγώνες και προσφορά να μην γίνονται διακρίσεις .Όφειλε ο γράφων να ενημερωθεί!

Με εκτίμηση 
Ουρανία Βασιλείου Σπαχή”


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΩΓΗ: Το κείμενο ήταν αναδημοσίευση απόν τον ιστότοπο CRETALIVE.GR. Σε ότι αφορά τον περιεχόμενο της επιστολής, επισημαίνουμε τα εξής: 1) Σεβόμαστε, αναγνωρίζουμε και τιμούμε τους αγώνες και την προσφορά τους στο χωριό τόσο του Βασίλη Σπαχή, όσο και του Γιώργη Σμπώκου και βέβαια του Γιώργη Κλάδου. Ολοι τους έχουν αφήσει έντονα το αποτύπωμα τους στην πορεία και την ιστορία των Ανωγείων. Μακριά από εμάς οι διακρίσεις…Επαναλαμβάνουμε  ήταν αναδημοσίευση από το συγκεκριμένο ιστότοπο, η μόνη προσθήκη από εμάς ήταν ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα συναντούσαν και τους δυο πρώην δημάρχους…

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->