Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην συνδιάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης της 9ης Μάϊου, βρέθηκε και έκανε ομιλία ένας νέος Ανωγειανός, ο Κώστας Ανδρεαδάκης, από το πόστο του πρέσβη της μετανάστευσης και της εξωτερικής πολιτικής (ευρωπαϊκή ένωση στον κόσμο σαν διεθνής εταίρος) και σαν ευρωπαίος επίτροπος στην συνιστώσα των πολιτών. 

Στην τελετή λήξης στο Στρασβούργο, ο 24 χρόνος Ανωγειανός φοιτητής βρέθηκε ομιλητής, μαζί με σημαντικές προσωπικότητες όπως της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και άλλων.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Κώστας Ανδρεαδάκης:

“9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης, είχα την τιμή να συμμετέχω ως συνομιλητής με τον πρόεδρο της Γαλλίας, την πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας στην συνδιασκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα το μέλλον της Ευρώπης. Με λίγα λόγια ουσίας προσπάθησα να αποτυπώσω την άποψη μου σχετικά με τις πολιτικές που εφαρμόζονται και τι θα πρέπει να αλλάξει σε αυτές έτσι ώστε να γίνουν πιο αποδοτικές , τονίζοντας ταυτόχρονα και τον σεβασμό των Ευρωπαίων πολιτών στις αρχές και τις αξίες της Ένωσης μας!”

Ο Έλληνας φοιτητής, επιβεβαίωσε ότι τα πάνελ των πολιτών «ξεπέρασαν κάθε προσδοκία». Δύο πράγματα ξεχώρισε ο Κώστας Ανδρεαδάκης: «Πρώτον, ο σεβασμός που επέδειξαν οι πολίτες για τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ στη Διάσκεψη και, δεύτερον», απευθυνόμενος στους πολιτικούς: Η ανάγκη αναθεώρησης ορισμένων συνθηκών, ώστε η ΕΕ «να πετάξει από πάνω της το πέπλο της ολιγωρίας», ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο ευέλικτη.

*Ο Κώστας είναι φοιτητής χρηματοοικονομικών και λογιστικής στην Καβάλα.

**Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε. Η ΑΝΩΓΗ σου εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->