Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την εφαρμογή πολιτικών  ισότητας των φύλων πρόσφατα ενισχυμένη και με  την ειδικότητα του Ψυχολόγου συνεχίζει να παρέχει υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες τηρώντας πάντα το απόρρητο. Τηλ.επικ.: 2834031484 ,2834031411.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, δημιούργησε  καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Το μήνυμα της καμπάνιας είναι «Λέξεις μαχαιριές», λέξεις που οι γυναίκες ακούν συχνά είτε από τον σύντροφό τους είτε από το οικογενειακό ή και φιλικό τους περιβάλλον και τις κρατούν εγκλωβισμένες σε ένα τοξικό και κακοποιητικό περιβάλλον.Η καμπάνια σχεδιάστηκε με κυριότερο στόχο την ενεργοποίηση των γυναικών να αναγνωρίσουν τα σημάδια πίσω από τις λέξεις και να ενθαρρυνθούν να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη στο Δίκτυο Δομών.

Σήμερα που η πανδημία της νόσου Covid-19 και οι επιπτώσεις της δηλητηριάζουν την καθημερινότητά και ευνοούν τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής – και όχι μόνο – βίας, οφείλουμε όλοι να επαγρυπνούμε και να αναλάβουμε δράση. 

Ενημερωνόμαστε και αναγνωρίζουμε τις μορφές βίας :

 σωματική ,σεξουαλική ,ψυχολογική ,συναισθηματική .

Αναγνωρίζουμε τα σημάδια πίσω από τις λέξεις των θυμάτων και τα ενθαρρύνουμε να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη.

Σπάμε τη σιωπή και ζητάμε βοήθεια στο

15900  Τηλεφωνική Γραμμή SOS για την βία κατά των γυναικών

Δεν ανεχόμαστε πια

-Τις καθημερινές προσβολές και απειλές

-Να κινδυνεύει η ζωή μας

-Να πληγώνονται τα παιδιά μας

-Να σιωπούμε

Αφορά όλους και όλες  μας.  Η πρόληψη είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η βία πριν καν εμφανιστεί.   

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->