Φωτορεπορτάζ: ΑΝΩΓΗ

Στην άμεση λήψη μέτρων θα πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος και η Πολιτική προστασία προκειμένου να κατεδαφιστούν ή να έχουν στατική ενίσχυση κτήρια εντός του χωριού τα οποία κρίνονται ιδιαιτέρως επικίνδυνα.

Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο όπου η Κρήτη βρίσκεται σε ένα συνεχόμενο χορό Ρίχτερ και όλοι είδαμε τι έγινε στο Αρκαλοχώρι, το βλέμμα πρέπει να στραφεί στον τομέα της πρόληψης και να προστατευθεί ο πληθυσμός από ένα ενδεχόμενο σεισμό που θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα Ανώγεια.

Σε ένα μικρό μόνο οδοιπορικό της ΑΝΩΓΗ εντός του χωριού,  εντοπίσαμε πολλά σημεία όπου κτήρια κρέμονται κυριολεκτικά επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια όλων μας.  Στην αυτοψία που κάναμε αναδεικνύουμε  μερικά μόνο από αυτά  που κρίνουμε πεπαλαιωμένα  και σας τα παρουσιάζουμε στο σημερινό φωτορεπορτάζ.

Φυσικά γνωρίζουμε ότι υπάρχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά με τη σημερινή παρέμβαση θέτουμε προ των ευθυνών τους τόσο το δήμο και την επίσημη πολιτεία, όσο όμως και τους ιδιοκτήτες αυτών των οικημάτων που ενδεχομένως δε θα δώσουν την άδεια τους για την άμεση κατεδάφιση τους ή δεν θα θελήσουν ποτέ να τα ανακαινίσουν οι ίδιοι.

Θεωρούμε ότι το ιδανικό θα είναι ο δήμος να ξεκινήσει άμεσα μια εκστρατεία ενημέρωσης όλων αυτών των ιδιοκτητών, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν ζουν στα Ανώγεια και να προχωρήσει μαζί με την Πολιτεία στις απαραίτητες κινήσεις για την  ασφάλεια των δημοτών του.

Επίσης καλό θα είναι όποιος Ανωγειανός δει το σημερινό φωτορεπορτάζ  και διαπιστώσει την κατάσταση της ιδιοκτησίας του, να ενημερώσει το δήμο για τις άμεσες μελλοντικές προθέσεις του.

Να αναφέρουμε ότι κάποια από αυτά τα κτήρια δεν είναι μόνο επικίνδυνα σε περίπτωση σεισμού, καθώς κυριολεκτικά έχουν νικηθεί από τον χρόνο και μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό ατύχημα, σε διερχόμενους οδηγούς, σε παιδιά που ίσως παίζουν και σε ανυποψίαστους πεζούς.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->