Φασουλιανά- Σταυρακιανά: Μια από τις εγκαταλελειμμένες  συνοικίες των Ανωγείων,  στην πίσω αυλή του Δημαρχείου, το σημείο  σύνδεσης της με το Περαχώρι, με τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια, το πράσινο και τις υπέροχες γωνιές της.

Ισως το πιο αδικημένο σημείο του τόπου μας, όσον αφορά τα έργα ανάπλασης και αναμόρφωσης, που κατά κόρον συμβαίνουν τις τελευταίες δεκαετίες σε όλα ουσιαστικά τα σημεία του χωριού, εκτός από αυτή την τόσο όμορφη αλλά παραμελημένη γειτονιά!

Είναι αλήθεια ότι στις καθημερινές μας βόλτες στο χωριό ως ΑΝΩΓΗ, για λήψη φωτογραφιών ή κάποιου ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη γειτονιά γινόμαστε δέκτες παραπόνων από τους ανθρώπους εκεί, για όλες τις δημοτικές αρχές του τελευταίου τουλάχιστον μισού αιώνα!

πρέπει να ανατρέξει κανείς δεκαετίες πίσω για να διαπιστώσει ότι έγινε κάποιο έργο ανάπλασης, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για ένα σημείο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο, από το οποίο δεκάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατεβαίνουν κάθε χρόνο τα σκαλοπάτια και τα κατηφορικά στενά της, ώστε να οδηγηθούν στο Περαχώρι, για την περαιτέρω ξενάγηση τους στα πανέμορφα  Ανώγεια!

Μάλιστα επειδή μαθαίνουμε αλλά και διαπιστώνουμε ιδίοις όμμασι ότι σε άλλες γειτονιές γίνονται αναπλάσεις πάνω στις αναπλάσεις, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς να σκεφτούν όμορφες ιδέες που θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα πιο ελκυστικά τα Φασουλιανά, όχι μόνο προς ικανοποίηση των κατοίκων εκεί, αλλά κυρίως γιατί θα είναι ασφαλώς ένα έργο που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη των Ανωγείων!

Δεν καταλογίζουμε δόλο, αλλά καθαρή αμέλεια που αδικεί την σημαντική προσπάθεια των τελευταίων κυρίως 20 ετών, όπου στα Ανώγεια έχουν χρησιμοποιηθεί σημαντικά χρηματικά ποσά για αναπλάσεις παραδοσιακών γειτονιών.

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, καλούμε την δημοτική αρχή να δει το θέμα αυτό (θα ήταν ευπρόσδεκτη μια απάντηση για το τι ακριβώς σχεδιάζει, αν σχεδιάζει, ο Δήμος για τη συγκεκριμένη περιοχή το επόμενο διάστημα…) και να προσπαθήσει το συντομότερο δυνατόν να πραγματοποιήσει έργα που πραγματικά θα συμβάλλουν στην ανανέωση και την ομορφιά της περιοχής και θα πείσουν και τους πιο…δύσπιστους ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί σε κανενός είδους τομέα στα Ανώγεια.

ΑΝΩΓΗ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->