“Δάκρυ που δεν σκουπίζεται και το στεγνώνει ο αέρας,

είναι η απουσία σου, κάθε στιγμή τσι μέρας.”

(Πόπη Νικηφόρου)

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται ήδη, από τον πρόωρο χαμό της Ελένης Ξυλούρη, που “έφυγε” στα 64 της χρόνια στις 14 του περασμένου Αυγούστου, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια της και σε όλους όσοι τη γνώρισαν και εκτίμησαν το ήθος και τον χαρακτήρα της. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ένα κερί για την Ελένη, στο σαρανταήμερο μνημόσυνο της, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, στην εκκλησία που κόσμησε με την προσφορά και παρουσία της. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Η Ελένη Ξυλούρη- Σκοπελίτη, όπως ήταν το πατρικό της, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Παντρεύτηκε έναν άξιο και δραστήριο Ανωγειανό, τον Σοφοκλή Ξυλούρη, έζησε στα Ανώγεια, όπου μετέπειτα φαινόταν σαν γέννημα-θρέμμα του τόπου μας. Αγάπησε το χωριό, αφομοίωσε τα ήθη και τα έθιμα του, κι έδωσε τις δικές τις ξεχωριστές πινελιές με σεβασμό και αγάπη. Μια σεμνή και όμορφη γυναίκα που πάλεψε γενναία με την ασθένεια της και έφυγε αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του Περαχωριού και των Ανωγείων γενικότερα.

Με τον σύζυγο της Σοφοκλή, ευτύχησαν να δουν την μοναχοκόρη τους, Ζαφειρένια, να διαπρέπει τα τελευταία χρόνια ως γιατρός στην Αγγλία. “Έφυγε” περήφανη και χωρίς ούτε λεπτό να λυγίσει, παρά την άνιση μάχη που έδινε για μεγάλο διάστημα, δείχνοντας σε όλους μας, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία της ζωής.

 Στην μνήμη της και για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης, κατέθεσαν χρηματικά ποσά οι κάτωθι:

Ο Χαράλαμπος Τζαγκαράκης το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Μιχάλης και η Ειρήνη Μανουρά,  το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Βασίλης και η Σταυρούλα Σωπασή, το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Μπάμπης και η Γιάννα Κεφαλογιάννη, το ποσό των 50 ευρώ.

-Η Μέλπω Νικηφοράκη,  το ποσό των 50 ευρώ.

-Η Ελευθερία Χιωτάκη, το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης του Χαρ.  το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Λάμπης Καλομοίρης, το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Γιώργης Καλομοίρης (Λεμονά), το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Χαραλιός Σκουλάς, το ποσό των 50 ευρώ.

-Η Ελένη Πετράκη, το ποσό των 50 ευρώ.

 Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και των δωρεάν φροντιστηρίων που γίνονται στον χώρο. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την στήριξη τους. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.

 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->