Συνέδριο με θέμα : Η Τέχνη της Ξερολιθιάς. Προσεγγίσεις για την προστασία, διατήρηση και αξιοποίηση  των Μιτάτων του Ψηλορείτη και των ξερολιθικών κατασκευών.

Ανώγεια 17,18,19 Σεπτεμβρίου 2021

Στο συνέδριο, που διοργανώνει ο Δήμος Ανωγείων και υποστηρίζεται από το

Πράσινο Ταμείο, περιλαμβάνονται εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και ομιλητές καθώς και δράσεις ανάδειξης, αξιοποίησης και προστασίας των ξερολιθικών κατασκευών.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου:

19:00 μ.μ.: Παρουσίαση «Κέντρου Προβολής της Κτηνοτροφίας και της Βιοποικιλότητας στο Φυσικό Πάρκου Ψηλορείτη», πλατεία Αρμί, Ανώγεια.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου:

10:30 π.μ.: Περιήγηση στο Ψηλορείτη, “Γνωρίζοντας την Ξερολιθιά και τα Μιτάτα του Ψηλορείτη” (Αναχώρηση από τις εγκαταστάσεις του ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ)

18:30 μ.μ.: 1ο μέρος εισηγήσεων, Κέντρο πληροφόρησης  Γεωπάρκου Ψηλορείτη (Αίθουσα Γ. Κλάδος, Κτίριο ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ)

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου:

10:30 π.μ.: 2ο μέρος εισηγήσεων, Δομή «Ο τόπος του βοσκού» (Περιοχή Πάνω Αμπέλια, Δήμος Ανωγείων, Ν-Ιδαία Συνεργασία ΚΟΙΝΣΕΠ)

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο email: [email protected] και i[email protected]

Στο συνέδριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο πλαίσιο της πρόληψης της COVID-19 σύμφωνα με τις ισχύουσες ΚΥΑ. Ιδιαίτερα στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου απαιτείται η συμμετοχή με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid τεστ 48 ωρών

Επιμέλεια Παραγωγής: Πολιτιστικό Δίκτυο Androidus Project Tank– Αργαστήρι ΚΟΙΝΣΕΠ

“Θα ήταν χαρά μας να πλαισιώσετε την εκδήλωση στην οποία εκπρόσωποι από τις ανάδοχες εταιρείες «ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ-TETRAGON A.E.» θα μοιραστούν μαζί μας τις προτάσεις τους για τη δημιουργία του χώρου και να συμμετέχετε στην ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στην Covid – 19.”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->