Η Πασπαράκη Θωμαής και ο  Σαλούστρος Κώστας από την Α τάξη του ΓΕΛ Ανωγείων είναι οι μαθητές που συμμετείχαν και  προκρίνονται στον τελικό γύρο της οικονομικής ολυμπιάδας.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε και εξελίσσεται σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση    οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε σχολικό επίπεδο, στο οποίο κριτήριο για την πρόκριση στον  περιφερειακό γύρο ήταν το 52%  επιτυχίας. Οι μαθητές του ΓΕΛ Ανωγείων προκρίθηκαν σημειώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας!

Στη δεύτερη φάση, του περιφερειακού γύρου προκρίθηκαν και συμμετείχαν 299 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης προκρίθηκαν και συμμετείχαν 31 μαθητές από τους οποίους οι 5 πρώτοι προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στην τρίτη φάση του τελικού   γύρου που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα. Οι δύο μαθητές του ΓΕΛ Ανωγείων είναι ανάμεσα στους 5 πρώτους της περιφέρειας!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  στους μαθητές για την προσπάθεια και την επιτυχία τους, και στην υπεύθυνη καθηγήτρια  Ελένη Μακρή που σε μια δύσκολη σχολική χρονιά, με πρωτόγνωρες συνθήκες για τα σχολεία αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία, κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

 Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον τελικό γύρο!! Συγχαρητήρια και στην καθηγήτρια Ελένη Μακρή αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Σταυράκειου που παλεύουν για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλα τα παιδιά, στις πιο δύσκολες εποχές της πανδημίας!

 

 Οι  κωδικοί των μαθητών από την περιφέρεια Νοτίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης που προκρίνονται στον τελικό.

Προσωπικός Κωδικός                        Σχολείο                                       Περιφέρεια

C-00025768                               Γυμνάσιο με Λ.Τ. Οινουσσών     Βορείου Αιγαίου

C-00025443                               Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου          Κρήτης

C-00025522                               Σταυράκειο ΓΕΛ Ανωγείων         Κρήτης

C-00025554                               Σταυράκειο ΓΕΛ Ανωγείων         Κρήτης

C-00025839                               1ο ΕΠΑΛ Σητείας                       Κρήτης             

Τι είναι η Οικονομική Ολυμπιάδα

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία και τη Σλοβακία, ενώ φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες. Επίσης φέτος θα συμμετέχουν και τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει ως στόχους:

-Την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για οικονομικά θέματα.

-Την αναζήτηση υποσχόμενων μελλοντικών οικονομολόγων και την ενθάρρυνση τους στις μετέπειτα σπουδές τους.

-Τη σύνδεση των διαγωνιζομένων με διαπρεπείς οικονομολόγους στο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό πεδίο.

-Τη δημιουργία ενός δικτύου μαθητών και μαθητριών λυκείου και εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ενδιαφέρον για την οικονομική εκπαίδευση.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->