“Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε για την ασφαλή λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης στο σχολείο μας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν επιβεβαιωθεί αρκετά κρούσματα σε μαθητές ή τους γονείς τους. 

 Ένας ακόμα λόγος ανησυχίας είναι η απροθυμία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να προβούν εθελοντικά σε τεστ ανίχνευσης (rapid test), γεγονός που δημιουργεί ένα κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό γονέων φοβάται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο για δια ζώσης εκπαίδευση. Να σημειωθεί ακόμα ότι σε πολλές οικογένειες υπάρχει μαθητής / τρια στο Λύκειο, το οποίο λειτουργεί με τηλεκπαίδευση για την προστασία από την διασπορά του ιού και, ταυτόχρονα, το άλλο παιδί της οικογένειας κυκλοφορεί στο σχολείο ή μετακινείται με λεωφορείο στο μαθητικό δρομολόγιο. 

   Για τους παραπάνω λόγους, ως Σύλλογος αιτούμαστε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου τουλάχιστον όσο η περιφέρεια Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται ως ζώνη αυξημένου κινδύνου και επιστροφή προσωρινά στην τηλεκπαίδευση.”

 

 Η πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου

Ανωγεια 2 Μαρτίου 2021

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->