Μαθητές των Ανωγείων συμμετείχαν χθες Πέμπτη 21 Ιανουαρίου σε δράση ενάντια στην Τράπεζα θεμάτων και του νομοσχεδίου της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως συμπορευόμενοι με την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Ρεθύμνου. Το πανό που αναρτήθηκε στο Σταυράκειο Γυμνάσιο και Λύκειο ανέφερε τα εξής:

“Οι μαθητές έχουν δύναμη!

Όχι στην τράπεζα θεμάτων. Χρειαζόμαστε σχολείο, όχι εξεταστικό κέντρο.

Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως.”

Παράλληλα οι μαθητές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους, και ειδικά σε αυτούς που φοιτούν στην Τρίτη Λυκείου, ώστε τις επόμενες μέρες να κλιμακώσουν τις δράσεις τους. Να τονίσουμε ότι η αντίθεση των μαθητών έρχεται ενώ σήμερα η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου, ενώ οι μαθητές που υπογράφουν το ψήφισμα διατείνονται ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους, είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολέια.

Παραθέτουμε παρακάτω το ψήφισμα της συντονιστικής επιτροπής των μαθητών του Ρεθύμνου:

“Είμαστε πιο δυνατοί. Εκατοντάδες μαθητικά συμβούλια, δεκάδες Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη τη χώρα θα κινηθούμε ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Έτσι όπως έχουμε κάνει από την αρχή της χρονιάς. Ήδη έγινε ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

Είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολεία προχωράμε σε πανελλαδική μέρα δράσης μαθητών! Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε και ό,τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Προχωραμε σε:

Συνεδρίαση των Τοπικών Συντονιστικών τις επόμενες μέρες. Να μεταφερθεί και να δημιουργηθεί παντού αγωνιστικό κλίμα. Να οργανωθούμε!

Να γίνουν παντού Συνελεύσεις Τάξεων, ειδικά της Γ Λυκείου για να αποφασιστεί η αντίθεση όλων μας. Ειδικά η Γ λυκείου πρέπει να εκφράσει ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ γίνεται, με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της.

Πανελλαδική μέρα δράσης μαθητών την Πέμπτη 21 Γενάρη! Τόσο με πανό μαθητών έξω από τα σχολεία, παρεμβάσεις σε δήμους, περιφέρειες, Διευθύνσεις Βθμιας, όσο και με παρεμβάσεις (ακόμα και με αποχές) από την τηλεκπαίδευση, αν αυτή συνεχίζεται.

Απαιτούμε:

  1. Μέτρα για να ανοίξουν και να είναι ασφαλή τα σχολεία. Να προσληφθούν καθηγητές με βάση τις ανάγκες και να ανοίξουν νέες αίθουσες στα ίδια τα σχολεία ή σε άλλα δημόσια κτήρια, ώστε να είμαστε πιο λίγοι μαθητές ανά τάξη. Να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Δωρεάν και συνέχεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μην εξαπλώνεται ο ιός στο σχολείο.
  2. Να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψήφιους Πανελληνίων που να βάζει σε κίνδυνο τον αγώνα που δίνουν οι μαθητές για να συνεχίσουν τη μόρφωσή τους στο Πανεπιστήμιο. Να αποκατασταθεί οποιαδήποτε αδικία με την εξεταζόμενη ύλη των Πανελλαδικών, ειδικά σε μαθήματα στα ΕΠΑΛ και στα Μουσικά- Καλλιτεχνικά σχολεία.
  3. Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα η απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και γενικότερα να σταματήσει αυτή η “αγωνία” του Υπουργείο με τα τεστ, τα διαγωνίσματα και πάει λέγοντας. Δε λείπει αυτό από τα σχολεία μας. Θα είναι απαράδεκτη η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων (που προυποθέτει να έχει βγει η ύλη σε όλα τα σχολεία ενιαία) σε μια σχολική χρονιά έχει τόσες δυσκολίες και αυτο είναι πρακτικά αδύνατο.
  4. Σε περίπτωση που η τηλεκπαίδευση συνεχιστεί: Να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλε-εκπαίδευση, με παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (πρόσβαση στο διαδίκτυο, tablet, laptop). Καμία απουσία σε μαθητή, που είτε τον “πετούσε έξω” το σύστημα, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν για οικονομικούς λόγους. Διευκόλυνση των καθηγητών να έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν και άλλα προγράμματα για να ελαφρυνθεί το σύστημα.”

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ρεθύμνου

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->