Άρθρο του Αχιλλέα Βρέντζου, μαθητής της Β’ Λυκείου -“Σταυράκειο” Ανωγείων

“Από τις 11/1 ξεκίνησε η δια ζώσης εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία και όλοι είμαστε σαφώς χαρούμενοι που τουλάχιστον οι μαθητές της Α’βαθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν στις αίθουσες και θα μπορέσουν επιτέλους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους κάτω από ‘’υγιείς’’ συνθήκες.

Το άνοιγμα αυτό όμως βρίσκει τις σχολικές αίθουσες στην ίδια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν και πριν το 2οlockdown και η οποία συνέβαλε στο να οδηγηθούμε σε αυτό.

Τα συνδικάτα των καθηγητών, η ΕΛΜΕ, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές της Β’βαθμιας, ως επί το πλείστον, εκπαίδευσης μέσω των κινητοποιήσεων και των επιδιώξεων τους πρότειναν μέτρα για την αποσυμφόρηση και την ασφαλέστερη λειτουργία του σχολείου, μερικά είναι τα εξής:

-Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση αιθουσών, ώστε να αραιώσει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη

-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid σε όλους τους μαθητές και κυρίως τους εκπαιδευτικούς

-Εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

-Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας

Αυτά τα μέτρα θα έριχναν το ποσοστό των κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως φορείς του ιού στον ευρύ πληθυσμό, κατακόρυφα. Δυστυχώς, όπως προ είπαμε, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τίποτα από όλα αυτά να ληφθεί υπόψη. Το μόνο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε στα παιδιά καλή επανέναρξη των μαθημάτων τους…μέχρι να ξανακλείσουν.”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->