Η επανέναρξη των μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δημιούργησε σήμερα και στα Ανώγεια πολλές όμορφες εικόνες, αλλά και πολύ συγκίνηση για την επανένωση του εκπαιδευτικού και μαθητικού κόσμου. Τα πάντα κύλησαν ομαλά και ευχή όλων μας είναι το ίδιο να συνεχιστεί και στο μέλλον ώστε να μην έχουμε φέτος νέο κλείσιμο στις μαθητικές αίθουσες, όπως και σύντομα αυτές να ανοίξουν και για τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Συγκίνηση πάντως προκάλεσε και σε εμάς στην ΑΝΩΓΗ, ένα μικρό κείμενο που έγραψε ένας μικρός μαθητής της Πέμπτης δημοτικού γεμάτο αισιοδοξία αλλά και αλήθειες για το πως πραγματικά βιώνουν τα παιδιά μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το μήνυμα έρχεται από τον Γιάννη Σπιθούρη, εγγονό του Νταμπακομανώλη. Το κείμενο παρέδωσε στην δασκάλα του, την Αγάπη Καλομοίρη, την οποία ευχαριστούμε θερμά που το μοιράστηκε μαζί μας.

Αναφέρει ο μικρός Γιάννης:

“Σήμερα ξεκίνησε το σχολείο. 

Στην καραντίνα περάσαμε με υπομονή μεγάλη και όλοι μας προσπαθήσαμε για το καλύτερο.

Οι γιορτές ήταν φέτος διαφορετικές, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε γελαστοί, προσπαθούμε πολύ και συνεχίζουμε δυναμικά.

Εύχομαι για την καινούρια χρονιά, πάνω απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας και το σχολείο που άνοιξε και θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια.

Καλή χρονιά σε όλους” καταλήγει.

 Καλή χρονιά μικρέ. Να είσαι καλά.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->