Δημοτικό σχολείο, Νηπιαγωγεία και Παιδικός σταθμός Ανωγείων, γέμισαν ξανά σήμερα με ζωή, παιδικά χαμόγελα και όμορφες εικόνες, στην πρώτη μέρα λειτουργίας τους μετά την απόφαση της Κυβέρνησης. Στα σχολεία μας τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, ενώ όπως ήταν φυσικό επικράτησε ενθουσιασμός από τα μικρά παιδιά που μετά από τόσο καιρό έσμιξαν ξανά με τους φίλους και συμμαθητές τους.

Οι απουσίες ήταν ελάχιστες, κυρίως στον Παιδικό σταθμό, αλλά η ενημέρωση που είχαν οι εκπαιδευτικοί από τους γονείς είναι ότι αυτές θα είναι προσωρινές και σταδιακά όλα τα παιδιά θα επανέλθουν στα σχολεία. Έτσι στο δημοτικό σχολείο, από τους 122 μαθητές μόλις δυο από την ίδια οικογένεια και ένα ακόμα δεν προσήλθαν, στα δυο Νηπιαγωγεία είχαμε επίσης δυο απουσίες από τα 40 παιδιά που φοιτούν εκεί, ενώ στον Παιδικό προσήλθαν 17 παιδιά από τα 25 συνολικά.

Όπως είπαμε τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στις υπαλλήλους της καθαριότητας των σχολείων που δουλεύουν ακόμα και τις ώρες των μαθημάτων καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας χώρους που βρίσκονται παιδιά.

Η ΑΝΩΓΗ συνομίλησε με ανθρώπους και των τριών εκπαιδευτηρίων μας. “Τα παιδιά έχουν μια διάθεση εκτόνωσης και σε μαθήματα όπως η Γυμναστική και το θεατρικό παιχνίδι ξεφαντώνουν, το χαίρονται κυριολεκτικά” αναφέρει αρχικά η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Έφη Χατζάκη και καταλήγει πως: “οι γονείς δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στον χώρο, ενώ η μεγάλη έκταση του και η επίσης μεγάλη είσοδος του ευνοούν στο να μην υπάρχει συνωστισμός και όλες μας οι δραστηριότητες να γίνονται με ασφάλεια.”

Η Νηπιαγωγός Μαρία Πασπαράκη ανέφερε την χαρά της για την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ τόνισε πως “Είδα πολύ χαρά στα μάτια των παιδιών, χάρηκαν και με την παιδική χαρά και που είδαν ξανά τους συμμαθητές τους. Ήταν υπέροχα και για αυτά και για εμάς, ενώ συγκινήθηκα καθώς μερικά με ρωτούσαν αν ανοίξαμε μόνο για μια μέρα και θα κλείσουμε αύριο, δείχνοντας πόση αγάπη και προσμονή είχαν.”. Σο ίδιο μήκος κύματος και η εκπαιδευτικός Ελένη Δακανάλη του Παιδικού σταθμού που τόνισε ότι “είχαμε μεν κάποιες απουσίες παιδιών απόψε αλλά οι γονείς τους μας είχαν εγκαίρως ενημερώσει για αυτές, καθώς και ότι σταδιακά θα επιστρέψουν τα παιδιά στον Παιδικό σταθμό. Το σημερινό κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, πολύ αγάπη στο σμίξιμο ξανά των παιδιών. Τηρούμε όλα τα μέτρα και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να το απολαύσουν τα παιδιά μετά από μια δύσκολη περίοδο για όλους μας.”

Να αναφέρουμε τέλος, ότι με την ευκαιρία του σημερινού ανοίγματος των σχολείων, έγινε ουσιαστικά και η επίσημη πρώτη για την καινούρια παιδική χαρά στο χώρο του Νηπιαγωγείου, που ήταν έτοιμη εδώ και περίπου ενάμιση μήνα αλλά λόγω lockdown δεν είχε επισκέψεις από τα παιδιά. Με μήνυμα τους στην ΑΝΩΓΗ, η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί των δυο Νηπιαγωγείων στα Ανώγεια ευχαριστούν θερμά τον δήμο Ανωγείων για την υλοποίηση του έργου, που βοηθά στο έργο τους και δίνει τόση χαρά στους μικρούς μαθητές.

Ευχόμαστε τα καλύτερα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καθώς και στους υπαλλήλους καθαριότητας, για την συνέχεια των μαθημάτων. Καλή δύναμη σε όλους!

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->