Από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας και την Σοφία Σαλούστρου  του “Καλιμέντο” λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

“Αγαπητή ΑΝΩΓΗ,

ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στο μεγάλο πένθος μας. Η αγαπημένη μου αδερφή Αρσινόη, ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που μετέφερε στην κοινωνία που ζούσε, το μεγαλείο της Ανωγειανής ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Ήταν παράδειγμα καλής συμπεριφοράς, νοικοκυροσύνης και επιδεξιότητας.

Χάραξε μια λαμπρή πορεία, σε μια  ξένη κοινωνία, όπου δεν άργησε να αγαπηθεί από όλους που τη γνώρισαν, από τους αμέτρητους ανθρώπους που πέρασαν από το σπίτι της, που απόλαυσαν τη φιλοξενία και το φιλότιμο της, που την έκαναν τόσο ξεχωριστή. Για την πάντα καλή διάθεση της να βοηθήσει όποιον περνούσε από το σπίτι της, όποιον πεινούσε, όποιον χρειαζόταν βοήθεια.

Κανείς δεν θα ξεχάσει, ότι μια ολόκληρη κοινωνία, άντρες και γυναίκες, γονάτισαν με δάκρυα σε προσευχή, όταν πριν τρία χρόνια, έγινε το μοιραίο ατύχημα που συνόδεψε τη ζωή της. Ήταν ξεχωριστή και αξιολάτρευτη. Ήταν αδερφή της Δόξας Σαμόλη, κάτι που τα λέει όλα.

Μας ήταν αδύνατο, εξαιτίας της πανδημίας, να παρευρεθούμε στο τελευταίο αντίο και αυτό πονάει διπλά. Όμως όσο κι αν πονάμε δεν αλλάζει τίποτα. Μέσα στην ψυχή και στην καρδιά μας θα υπάρχει πάντα, ζωντανή και αγαπημένη.

-Σαράντα ημέρες μετά το μεγάλο της ταξίδι, εγώ η Σοφία και τα αδέρφια μου, Νίκη και Δημήτρης, στέλνουμε 300 ευρώ στην ενορία του Αγίου Γεωργίου για την  ΑΝΩΓΗ για να τα χρησιμοποιήσετε για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής σας έκδοσης. και του Εργαστηρίου Γνώσης. Όλοι μαζί να προσευχηθούμε, να είναι ελαφρύ το χώμα που την σκέπασε. Με δάκρυα και σεβασμό, υποκλίνομαι στην αξιολάτρευτη αδερφή μου Αρσινόη.

Νόη αγαπημένη μου, που πήγες κοπελιά μου,

και δε σ’ αποχαιρέτησα και ράγισε η καρδιά μου.

———————————————————————-

Αγαπημένες μου στιγμές, ξεφύλλισμα της σκέψης, 

παρακαλώ σε Χάροντα να μου τις επιστρέψεις.

———————————————————————

Είναι πικρός ο χωρισμός και  θάνατο μυρίζει,

και μαραζώνει την καρδιά, τα αδέρφια όταν χωρίζει.”

 

Σοφία Σαλούστρου, Ντίσελντορφ

– Η Αρσινόη Βεισάκη- Κουτεντάκη “έφυγε” από τη ζωή στις 17 του περασμένου Νοέμβρη, σε ηλικία 82 ετών και κηδεύτηκε στις Καμάρες Ηρακλείου. Εκεί θα τελεστεί και την ερχόμενη Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της, σύμφωνα με όλες τις διατάξεις και οδηγίες κατά του Covid-19.

H ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά τα αδέρφια της, Σοφία, Νίκη και Δημήτρη, για την προσφορά τους  αλλά και τα θερμά λόγια με τα οποία την συνόδευσαν για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας των Ανωγειανών όπου γης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει την αγαπημένη τους αδερφή, Νόη.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->