Το ερχόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 4.30 μ.μ θα τελεστεί στον χώρο του νεκροταφείου της Αγίας Παρασκευής στα Ανώγεια, σε στενό οικογενειακό κύκλο, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Γιάγκου Φασουλά, ενός σεμνού και ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου που “έφυγε” από τη ζωή στα 84 του χρόνια, στις 24 του περασμένου Οκτωβρίου. Αξιοπρεπής και μαχητής, μέχρι την τελευταία του ανάσα, ο Γιάγκος Φασουλάς άνηκε σε εκείνη την ιδιαίτερη πάστα των παλαιών Ανωγειανών, που στα δυσκολότερα χρόνια της Κατοχής και μεταπολεμικά, κατάφεραν με αίμα και ιδρώτα να χτίσουν το σπιτικό τους από την αρχή και να δημιουργήσουν οικογένεια, μεταδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά τους , τις αξίες και αρχές του τόπου μας.

Με σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ τον αποχαιρετάει με συγκίνηση η οικογένεια του, η σύζυγος και τα αγαπημένα του παιδιά. Αναλυτικά γράφουν τα εξής:

“Αγαπημένε μας  πατέρα,

Σε όλη σου τη ζωή υπήρξες  πατέρας!

Πατέρας  για τα αδέλφια σου, πατέρας  για τα παιδιά σου, πατέρας για τα εγγόνια σου!

Γεννήθηκες  στις  17 του Δεκέμβρη  1936,σε μια δύσκολη  περίοδο  για  τ’ Ανώγεια.

Βίωσες  από πολύ μικρή ηλικία τη φτώχια και  τις κακουχίες  του σκληροτράχηλου  τόπου που γεννήθηκες.

Το πρώτο αρσενικό  κοπέλι από τα οχτώ κοπέλια του Στιβαχταντώνη, αναγκάζεσαι από την ηλικία των οχτώ ετών να εργάζεσαι ως ‘’ μαντρατζής’’ για να βοηθήσεις στο οικογενειακό εισόδημα.

Η καταστροφή του χωριού από τους Γερμανούς και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν σε ανάγκασαν να αναλάβεις ευθύνες  ισάξιες  του πατέρα σου από πολύ μικρή ηλικία.

Στην ηλικία των 28 ετών, αφού έχασες τη μάνα σου, που τόσο πολύ αγαπούσες, αποφασίζεις να κατέβεις στο Ηράκλειο για μια καλύτερη ζωή.

Γνωρίζεις τη μάνα μας, την Βιργινία, παντρεύεστε και κάνετε τέσσερα παιδιά.

Μας μεγαλώσατε με αγάπη κι αξιοπρέπεια.

Κατάφερες να μας μεταδώσεις την αγάπη σου για το χωριό, τις αξίες και τις παραδόσεις του.

Καλός συγγενής, κοινωνικός, αγαπούσες όλους τους συγγενείς σου.

Μας αγαπούσες όλους μ’ έναν  ιδιαίτερο τρόπο, που φαινόταν απ’ αυτό που έλεγες κάποιες στιγμές ‘’Τα κοπέλια δεν πρέπει να το κατέχουν ότι τ’ αγαπά  ο γονέας’’ Δεν ξέρουμε τι εννοούσες όταν το έλεγες ,πάντως δεν κατάφερνες τελικά να κρύψεις την αγάπη σου. Το ίδιο και για τα εγγόνια σου, τα οποία αγαπούσες πραγματικά σαν γονιός τους και το είχες αποδείξει σε διάφορες ευχάριστες μα και δυσάρεστες στιγμές τους.

Με στήριγμα τη μάνα μας, σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισες με την υγεία σου, κατάφερνες πάντα να τις ξεπερνάς και να μας κάνεις να νοιώθουμε περήφανοι για εσένα. Μας είχες μάθει να βγαίνεις πάντα νικητής, γι’ αυτό πονάει τώρα ο χαμός σου.

Η μόνη μας παρηγοριά είναι το ότι τώρα δεν πονάς!

Σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό που ήσουν για εμάς και για όλα αυτά που μας προσέφερες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ,ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΕΜΟ ΤΟΥ

 Η Οικογένεια σου.”

 Η ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά για χρηματικές προσφορές που δέχτηκε στη μνήμη του Γιάγκου Φασουλά, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης αλλά και του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

– Η οικογένεια του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσέφεραν το ποσό των 100 ευρώ.

-Η οικογένεια του Διογένη Φασουλά και τα παιδιά του προσέφεραν το ποσό των 200 ευρώ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει. Αιωνία η μνήμη του.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->