Η μεγάλη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου πριν λίγη ώρα έγινε η  Θεία Λειτουργία από τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη, στην μικρή εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Υγείας στα Ανώγεια. Λόγω των συνθηκών με την πανδημία δεν ήταν  δυνατή η παρουσία πιστών στην εκκλησία. Βρέθηκαν μόνο τα αδέρφια  Ειρήνη, Αχιλλέας και Γιάννης Σαμόλη.

Η συγκεκριμένη εκκλησία θεμελιώθηκε το 1995 από την οικογένεια του Ορέστη και της Δόξας Σαμόλη.

Ο Ορέστης Σαμόλης υπήρξε ένας από τους σημαντικούς Ανωγειανούς με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας και μνημονεύεται ακόμα για τις πράξεις του αν και αισίως έχουν περάσει 36 χρόνια από τον θάνατο του.

Γεννημένος το 1932, πέρασε σαν έφηβος τις κακουχίες του πολέμου και την ισοπέδωση του χωριού μαζί με την οικογένεια του. Στάθηκε στα πόδια του και εργάστηκε στα Ανώγεια για πολλά χρόνια ως ταχυδρομικός υπάλληλος. Μέχρι το τέλος της ζωής του συμμετείχε ενεργά στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, προσφέροντας τον εαυτό του και τις υπηρεσίες του ως επίτροπος και ταμίας.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που μίλησαν μετά τον θάνατο του για τις πολλές φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες που έκανε σε συγχωριανούς που το είχαν ανάγκη. Όσο ήταν εν ζωή ο Ορέστης δεν επιθυμούσε να μιλάνε για τη βοήθεια που προσέφερε. Το έκανε κρυφά και μόνο για τον συνάνθρωπο, όχι για να του δώσουν παράσημα.

Το πλούσιο έργο του και την προσφορά του Ορέστη συνέχισε η σύζυγος του Δόξα που μέχρι το τέλος της ζωής της προσέφερε τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες της στον Αι Γιώργη στο Μεϊντάνι και στο εκκλησάκι δίπλα στο Κέντρο Υγείας, καθώς  ολοκλήρωσε τη θεμελίωση της εκκλησίας αυτής με τεράστιες θυσίες. Άφησαν και οι δυο το στίγμα τους στην κοινωνία των Ανωγείων.

Ο Ορέστης “έφυγε” στις 23 Φεβρουαρίου 1984 και η Δόξα στις 20 Φεβρουαρίου του 2018. Μνημονεύτηκαν και οι δυο απόψε, όπως και η Αρσινόη Βεισάκη-Κουτεντάκη, αδερφή της Δόξας που “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι πριν λίγες ημέρες στα 82 της χρόνια.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->