“Φεύγεις να συναντήσεις τον σύντροφό σου στη ζωή και στους αγώνες, τον αδερφό μου Θανάση. Από τη Νομική Σχολή, ταιριάξατε, συμπορευτήκατε και γίνατε ένα.

Είχες τα μέσα και θα μπορούσες να ζήσεις μια ήσυχη, άνετη αστική ζωή, αλλά η ανήσυχη φύση σου δεν σε άφηνε να δεχτείς την αδικία, την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μαζί με τον Θανάση, αποφασίσατε να βαδίσετε τον δύσκολο δρόμο, να αφιερώσετε τη ζωή σας στον καλό αλλά δύσκολο αγώνα, δίπλα στους αδύναμους και αδικημένους.

Κρητικό Φως», διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, (το βαλιτσάκι πάντα έτοιμο για την επόμενη σύλληψη από τη χούντα), πιστοί στις αρχές και αξίες που συνομολογήσατε με τον μεγάλο Ανδρέα για το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ποτέ να ζητήσετε ή να δεχτείτε αντίδωρο. Μόνο αγώνα και θυσίες.

Με το παράδειγμά σας σημαδέψατε τη ζωή πολλών από μας και των τεσσάρων λαμπρών θυγατέρων σας που τιμούν τη μνήμη σας στην πράξη.

Καλό ταξίδι Τασία. Πες στον Θανάση πως οι πλείστοι συναγωνιστές σας συνεχίζουν  πιστοί στις αρχές σας σε δύσκολους καιρούς ηθικής και πολιτικής παρακμής. Άλλοι βολεύτηκαν με καρέκλες. Αυτή είναι η μοίρα μας. Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία της μεγάλης προσφοράς σας.”

-Από τον κουνιάδο της Νίκο Εμμ. Σκουλά

Η κηδεία της Τασίας Σκουλά-Ρενιέρη συζύγου του αείμνηστου Θανάση Σκουλά, θα γίνει στην Αθήνα σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας.

Ο Νίκος Εμμ. Σκουλάς επικοινώνησε με την ΑΝΩΓΗ και προχώρησε σε χρηματική προσφορά στη μνήμη της, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->