Θλίψη σκόρπισε στα Ανώγεια η είδηση του θανάτου στην Αθήνα, του Ορέστη Βρέντζου (Καφατσόρεστης) σε ηλικία 88 ετών. Η κηδεία του θα γίνει στα Ανώγεια, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 11 π.μ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί.

Ο Ορέστης Βρέντζος διέμενε στην Αθήνα στο Γαλάτσι. Ήταν συνταξιούχος της ΔΕΗ. Πέραν όμως από το επάγγελμα αυτό ήταν και ένας από τους αυθεντικούς ανωγειανούς καλλιτέχνες στην ξυλογλυπτική. Με πάνω από 500 έργα σε όλη αυτή την πορεία του, ο Ορέστης έκανε εκθέσεις από την γκαλερί “Αγκάθι” στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα, μέχρι τα Ανώγεια και την πλατεία Αρμί ενώ έφτασε ως την Στοκχόλμη. Ξεκίνησε να σκαλίζει το ξύλο όταν ήταν βοσκός στον Ψηλορείτη και το έργο του αναδείχθηκε μετά από μια τυχαία συνάντηση στο καμαρίνι του αδερφικού του φίλου Νίκου Ξυλούρη, με τον τότε δημοσιογράφο και μετέπειτα βουλευτή Γιώργο Λιάνη, ο οποίος  του πήρε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Τα Νέα” ανοίγοντας του νέους δρόμους και την έκθεση αργότερα στην πλατεία Αμερικής.

Ο Ορέστης Βρέντζος είχε συγκλονιστεί πέρσι από τον χαμό του γιου του Αχιλλέα σε ηλικία μόλις 59 ετών. Με την σύντροφο της ζωής του Ελένη που επίσης έχασε  πριν πολλά χρόνια , είχαν αποκτήσει εκτός τον Αχιλλέα, τον Γιάννη, την Μαρία και την Καλλιόπη.

-Τον Νοέμβριο του 2005, ο Ορέστης Βρέντζος είχε παραχωρήσει μια μεγάλη συνέντευξη-ζωής στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά που δημοσιεύθηκε στην έντυπη τότε ΑΝΩΓΗ. Την συνέντευξη αυτή θα σας παρουσιάσουμε αύριο ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη ενός άξιου και δημιουργικού Ανωγειανού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που θα τον σκεπάσει. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->