Μια γυναίκα με πολυετή εμπειρία στα κοινά και τις υπηρεσίες  και παλαιότερη πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και για πάνω από 25 χρόνια στέλεχος του ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης, την Εύη Βασιλείου Βρέντζου, επέλεξε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Η πρόσληψη Γενικού Γραμματέα στον Δήμο Ανωγείων, γίνεται για πρώτη φορά καθώς μετά από τροπολογία της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2019 δόθηκε η δυνατότητα ύπαρξης αυτής της νευραλγικής θέσης και σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και όχι μόνο στους μεγάλους όπως ίσχυε με το Νόμο Καλλικράτη.

Η Εύη Βρέντζου θα είναι η πρώτη Γενική Γραμματέας στο Δήμο Ανωγείων με αυξημένες αρμοδιότητες. Εμφανώς ευχαριστημένος και ικανοποιημένος για την σύσταση της θέσης και την επιλογή και αποδοχή του προσώπου, ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μετά από προσπάθεια ετών, καταφέραμε ως αυτοδιοίκηση, να έχουν όλοι οι Δήμοι την δυνατότητα να συστήσουν τη θέση Γενικού Γραμματέα για την εύρυθμη και περισσότερο αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Μια δυνατότητα που είχαν μόνο οι μεγάλοι Δήμοι με τη θέσπιση του Καλλικράτη το 2010. Μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία τον Αύγουστο του 2019 δόθηκε η δυνατότητα αυτή και στους ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς Δήμους.

Σήμερα λοιπόν έχει και ο Δήμος μας αυτή την δυνατότητα.

Για την κάλυψη αυτής της νευραλγικής θέσης, επέλεξα ένα άτομο με διοικητική και προγραμματική εμπειρία. Επέλεξα την πτυχιούχο Οικονομολόγο του Πανεπιστημίου Κρήτης κα. Βρέντζου Ευαγγελία (Εύη) του Βασιλείου, στέλεχος του ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. με 25ετή και πλέον εμπειρία στο σχεδιασμό και υλοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων, ενώ για χρόνια υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Σήμερα, πιστεύω και εύχομαι από αυτό το νέο μετερίζι θα συνθέσει,  θα δημιουργήσει και θα προσδώσει στη θέση του Γενικού Γραμματέα τη βαρύτητα που της αρμόζει” ολοκληρώνει.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Εύη Βασιλείου Βρέντζου

Γεννημένη το 1968, η Εύη Βρέντζου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών και στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Έκανε Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στη Βιοηθική με θέμα εργασίας την “Περιβαλλοντική ηθική και Περιβαλλοντική πολιτική-Η περίπτωση του Ψηλορείτη”. Επίσης ήταν φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Κοινωνική Αλληλεγγύη Οικονομία” του ΕΑΠ.

Εργάζεται στην Αναπτυξιακή εταιρία ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης όπου μέχρι τον Αύγουστο ήταν στέλεχος της ΟΤΔ για την υλοποίηση του CLLD/LEADER (ΕΤΤΑΑ, ΕΤΘΑ και ΕΚΤ), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης

Η Εύη Βρέντζου ήταν δημοτική σύμβουλος Ανωγείων από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως τις 31 Αυγούστου 2014. Ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε δυο θητείες, η πρώτη από 1η Ιανουαρίου 2007 έως 31 Δεκεμβρίου 2008 και η δεύτερη από 1 Ιανουαρίου 2011 έως τις 31 Αυγούστου του 2014.

Από το 2009 έως το 2013 ήταν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανωγείων.

Μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας με τον τίτλο “Ν-Ιδαία Συνεργασία”.

Από 1η Σεπτεμβρίου 2020 είναι και επίσημα η πρώτη Γραμματέας του Δήμου Ανωγείων.

Αυξημένες όπως τονίσαμε θα είναι οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματέως του δήμου μας. Αναλυτικά:

-Να παρέχει οδηγίες, να δίνει κατευθύνσεις και γενικότερα να συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

-Να προβαίνει στην μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.

-Να μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφ’ όσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

-Να παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων των ανωτέρω οργάνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

-Να μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να ενημερώνει  σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή.

-Να μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.

-Να οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στο Δήμο.

-Να συγκαλεί περιοδικά ή κατά περίπτωση Ολομέλειες Διευθύνσεων, Τμημάτων ή και Αυτοτελών Τμημάτων και Γραφείων των Υπηρεσιών του Δήμου.

-Να υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακινήσεις εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.

-Να υπογράφει τα πάσης φύσεως διαβιβαστικά έγγραφα της Διοικητικής Υπηρεσίας που απευθύνονται σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κ.λπ.

Εύη σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα σου θέση για το κοινό καλό της τοπικής μας κοινωνίας! Σιδερένια!

 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->