Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος μας έστειλε τις ευχές του τις οποίες δεχόμαστε με μεγάλη συγκίνηση και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τα θερμά του λόγια. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Με χαρά πληροφορήθηκα από τόν καλό μου συνεργάτη και εφημέριο τῶν Ἀνωγείων πατ. Ανδρέα Κεφαλογιάννη γιά τήν δεκαετή επέτειο της διαδικτυακής παρουσίας της εφημερίδας «ΑΝΩΓΗ».Καί σπεύδω να εκφράσω αυτή τη χαρά καθώς και τά συγχαρητήρια καί τις ευχαριστίες μου στην όμορφη ομάδα των συντελεστών της γιά όσα εχουν γίνει πραγματικότητα όλα αυτά τά χρόνια μέσα από τις σελίδες της.

Δέκα χρόνια, από τόν Σεπτέμβριο του 2010,η ΑΝΩΓΗ στο διαδίκτυο, με μπροστάρη τον Αγιο Γεώργιο. Δέκα χρόνια και από την δική μου εκλογή στόν ιστορικό Θρόνο της Ιερἀς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Συμπόρευση πού μόνο αγαθές αναμνήσεις ανασύρει στη σκέψη μου απο την εντρύφηση στά ιερά και τα όσια που διακρατούνται στα Ανώγεια μας, με υψηλο αίσθημα ευθύνης από τους κατοίκους τους και δικά μου αγαπημένα πνευματικά παιδιά. Αυτό κάνει η ΑΝΩΓΗ.

Ο ορθόδοξος πολιτισμός, η αυθεντική παράδοση , τό ήθος και τα επιτεύγματα, η καθημερινότητα μέ όσα περιλαμβάνει, χαροποιά ή λυπηρά, η κατασταγμένη σοφία καταγράφονται καί εξακτινώνονται στούς όπου γης Ανωγειανούς καί στούς πολυπληθείς φίλους του τόπου, για να μετέχουν έτσι στα δρώμενα, για νά μεταγγίζεται εντός τους ο ζωογόνος αέρας της μάνας γης και νά τους δυναμώνει. Αυτό κάνει η ΑΝΩΓΗ.

Ιερή η αποστολή του μέσου αυτού, που ενημερώνει και παράλληλα παιδαγωγεί, πού ενισχύει και θέτει γόνιμους προβληματισμούς, πού πατεί στέρεα στό χθες και οραματίζεται το αύριο ειρηνικό, χαρούμενο, καλλίκαρπο.

Αλλης λογής σχολείο η ΑΝΩΓΗ με ευθύνη, εντιμότητα και σοβαρότητα. Χαίρομαι, ως Επίσκοπος του τόπου για αυτήν τήν πορεία της, συγχαίρω τήν ενορία του Αγίου Γεωργίου, τον πατέρα Ανδρέα και τους συνεργάτες του  και εύχομαι πατρικά στην ΑΝΩΓΗ να γίνεται συνεχώς  ‘ ‘αναγωγή  ‘ ‘στα υψηλότερα, στα aνώγεα του αληθινού κρητικού πολιτισμού.”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->