Ο Αγιασμός για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανωγείων σε Γυμνάσιο και Λύκειο θα ξεκινήσει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ .Η προσέλευση όλων θα γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας. Συνολικά 262 μαθητές θα φοιτήσουν την φετινή χρονιά στο “Σταυράκειο”, 125 στο Λύκειο και 137 στο Γυμνάσιο. Για πρώτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσουν στο Γυμνάσιο, τμήματα ένταξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες για την πρώτη και δευτέρα Γυμνασίου, που αναμένεται να αριθμούν περίπου πέντε μαθητές ανά τάξη, κάτι που θα ολοκληρωθεί όταν συμπληρωθούν όλες οι απαραίτητες αιτήσεις και από τους μαθητές των γειτονικών χωριών.

Οι δυο διευθύντριες των σχολείων μας, η Δήμητρα Στασινού για το Γυμνάσιο και η Μαίρη Μπαγκέρη για το Λύκειο, εργάζονται όλες αυτές τις ημέρες για την ομαλή έναρξη μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς. Όπως αναφέρει η Δήμητρα Στασινού: “Μετά τον αγιασμό θα γίνει η διανομή μασκών οπότε επειδή θα είναι η πρώτη μέρα οι μαθητές καλό θα είναι να προσέλθουν με μια πρόχειρη μάσκα μέχρι να τους μοιραστούν αυτές που θα φτάσουν από το Υπουργείο. Η μεταφορά των μαθητών από τα γειτονικά χωριά θα γίνει όπως είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά.”. Η Μαίρη Μπαγκέρη τονίζει ότι” Σας καλωσορίζουμε στη νέα σχολική χρονιά και στη νέα σχολική πραγματικότητα. Ο Αγιασμός θα γίνει στις 10.30 π.μ και η προσέλευση στο σχολείο θα γίνεται μόνο με χρήση μάσκας.Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας.”

 Γυμνάσιο Ανωγείων

Όπως αναφέραμε 137 μαθητές θα φοιτήσουν φέτος στο Γυμνάσιο Ανωγείων. Σύμφωνα με τους αριθμούς 50 άτομα θα φοιτήσουν στην Πρώτη τάξη, 48 στην Δευτέρα και 39 στην Τρίτη Γυμνασίου.

Έτσι για την πρώτη τάξη αναμένονται δυο τμήματα των 25 μαθητών το καθένα. Για την Δευτέρα Γυμνασίου δύο τμήματα των 24 μαθητών και τέλος για την τρίτη δυο τμήματα των 20 μαθητών.

Αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη η δημιουργία τμημάτων ένταξης σε πρώτη και δευτέρα Γυμνασίου που ήταν ένα αίτημα ετών. Το κάθε τμήμα αναμένεται να λειτουργήσει με περίπου πέντε μαθητές.

Λύκειο Ανωγείων

Στο Λύκειο Ανωγείων θα φοιτήσουν 125 μαθητές .Θα λειτουργήσουν δυο τμήματα των 23 μαθητών για την Α’ Λυκείου, δυο των 24 μαθητών για την Β’ Λυκείου και δυο μέχρι 16 μαθητές για την Γ’ Λυκείου. Μεγάλος στόχος και φέτος όπως κάθε χρονιά, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, είναι το μεγαλύτερο μέρος των 30 μαθητών της Τρίτης Λυκείου να πετύχουν στο τέλος την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Με υγεία και δύναμη σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που έχουν να ανέβουν μια μεγάλη ανηφόρα φέτος λόγω των συνθηκών αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθούν άπαντες στο ύψος των περιστάσεων.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->