-Παράκληση από το Δήμο, οι πολίτες να προσέλθουν με μάσκα στο Αρμί

Στην Πλατεία θα υπάρχουν μάσκες – για όσους δεν διαθέτουν- και αντισηπτικά

Να μην υπάρξει συγχρωτισμός αλλά ταυτόχρονα να αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές στο ιστορικό γεγονός του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων, είναι ο στόχος του δήμου, που εργάζεται πάνω στο πως θα εορταστεί η επέτειος την Πέμπτη 13 Αυγούστου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσεις στις 10.30 π.μ με το εκκλησιαστικό κομμάτι της να αποφασίζεται να μην γίνει εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου, αλλά εκτός, είτε στον προαύλιο χώρο είτε στην πλατεία δίπλα στον χώρο του Ηρώου, κάτι που θα αποφασίσει και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιος.

Ο φόβος του συγχρωτισμού θα φέρει καρέκλες σε όλη την πλατεία Αρμί με όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις και ο δήμος καλεί όλους τους δημότες να σεβαστούν τα μέτρα και την χωροθέτηση  και να προασπίσουν την υγεία τη δική τους αλλά και των συγχωριανών τους.

Ο Δήμος καλεί επίσης όλους τους δημότες να έρθουν με τις μάσκες τους, ενώ για όσους δεν έχουν, θα υπάρχουν  μάσκες και αντισηπτικά θα υπάρχουν από νωρίς σε όλο τον χώρο στο Αρμί.

Τραπέζι θα γίνει για τους επίσημους καλεσμένους, όπου και εκεί θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας ως προς τον αριθμό των συνδαιτημόνων και τις αποστάσεις. Στα Ανώγεια για την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος αναμένεται να βρεθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ο Βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, εκ μέρους του ΜΕΡΑ 25 ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και άλλοι που δεν έχουν ακόμα απαντήσει επίσημα καθώς και αρκετοί δήμαρχοι της Κρήτης.

Να αναφέρουμε ότι δεν θα υπάρξουν μπάντες και αγήματα, αλλά μόνο μια τιμητική πενταμελής στρατιωτική ομάδα που θα αποδώσει τιμές. Επίσης δεν θα γίνει διέλευση στρατιωτικών αεροσκαφών.

Το τραγούδι “Ω,Παναγιά μου Ανωγειανή θα αποδώσουν οι καλλιτέχνες Στέφανος Χαιρέτης, Βασίλης Δραμουντάνης και Βασίλης Χαιρέτης. Μετά την εκδήλωση θα μοιραστεί η παραγωγή του δήμου Ανωγείων που επιμελήθηκε ο Στέφανος Χαιρέτης με τίτλο “Η ιστορία γράφεται ότι καιρό κι αν κάνει…”.

Τα Ανώγεια παρά τις δύσκολες εποχές οφείλουν και θα τιμήσουν τους ήρωες τους όπως τους αρμόζει. Αλλά και όλοι μας οφείλουμε με το σεβασμό και τη συμπεριφορά μας προς το διπλανό μας να τιμήσουμε τη μεγάλη αυτή ημέρα χωρίς να κινδυνεύσουμε.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->