Ο Βασίλης Ξημέρης, ψυχίατρος στο επάγγελμα που εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχει έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες και μια εξαιρετική φωνή και ερμηνεία σε τραγούδια υψηλής αισθητικής. Είναι Ανωγειανής καταγωγής, γιος των αείμνηστων Μανώλη Ξημέρη ή “Μπαχρομανώλη” και της Στυλιανής. Πριν λίγες ημέρες στον “αέρα” του διαδικτύου ανέβηκε ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Έσπαγε η θάλασσα” σε μουσική του Μιχάλη Κονναρή και στίχους του Σωκράτη Μιχαηλίδη και μια υπέροχη ερμηνεία από τον Βασίλη Ξημέρη. Ένα τραγούδι μιας άλλης εποχής που θα αγγίξει τις καρδιές όλων σας.

Ο Βασίλης Ξημέρης, είχε συγκινήσει πολλούς, όταν πριν περίπου ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2019, είχε εισέλθει αιφνιδιαστικά  στην ογκολογική μονάδα του ΠΑΓΝΗ  και μαζί με δυο νοσηλεύτριες τραγούδησαν στους ασθενείς προσφέροντας τους μοναδικές στιγμές συγκίνησης αλλά και αλληλεγγύης στον τεράστιο αγώνα ζωής που δίνουν. Η ευαισθησία του και η ποιότητα που διαθέτει ως άνθρωπος αλλά και ως καλλιτέχνης τον καθιστούν εξαιρετικό και αυθεντικό σε ότι κι αν καταπιάνεται.

Του ευχόμαστε να έχει την υγεία του και να συνεχίσει την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, και ταυτόχρονα να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο. Το τραγούδι και το ιατρικό του λειτούργημα. Μπράβο γιατρέ!

Ακούστε παρακάτω το τραγούδι “Έσπαγε η θάλασσα”:

ΕΣΠΑΓΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΗΜΕΡΗΣ (Official Music Video)

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->