Τον Δήμαρχο Ανωγείων και Πρόεδρο της επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε την Τρίτη στα Ανώγεια ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  Δημήτρης Καφαντάρης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την αυτοδιοίκηση και τα νέα εργαλεία που έχουν νομοθετηθεί,  τα οποία βοηθούν, κυρίως, στην ενίσχυση των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων.

Στην συνάντηση συμμετείχε  και ο Γενικός Διευθυντής του δικτύου “Βιώσιμη Πόλη”  Ιωάννης Γεώργιζας ο οποίος ανέπτυξε την βελτιωμένη θέση των δικτύων μετά τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την υποστήριξη του έργου, των Δήμων.

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη:

“Υποδέχθηκα σήμερα τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον Γ. Δ. της “Βιώσιμης πόλης” κ. Ι. Γεώργιζα, και συζητήσαμε τις δυνατότητες που αναπτύσσονται μετά την ψήφιση και του τελευταίου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι, τόσο η πολιτεία αλλά και η ΚΕΔΕ θα πρέπει να λάβουν εκείνες τις πρόνοιες, ώστε να ενισχυθούν σε οικονομικό αλλά και επιχειρησιακό επίπεδο οι μικροί, Ορεινοί και Νησιωτικοί Δήμοι της χώρας.   Βασικοί πυλώνες της περιφέρειας οι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι με τους κατοίκους τους να παραμένουν θεματοφύλακες τόσο της ταυτότητας της Ελληνικής Περιφέρειας όσο και της δημογραφικής επιβίωσης τους. Είμαστε πεπεισμένοι πως η επίσημη πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες μας ως εκπρόσωποι όλων των κατοίκων στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους με στόχο να αποδειχθεί ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα και οι αστικές περιοχές, ότι Ελλάδα είναι όπου αποδεδειγμένα υπάρχει ζωή δράση δημιουργία, άσχετα τον πληθυσμό ή το υψόμετρο.

Με τον κ. Καφαντάρη, αναλύσαμε όλα τα νέα εργαλεία και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στην Αθήνα στα γραφεία της ΚΕΔΕ όπου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή η πρώτη συνάντηση του προεδρείου της επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Ελλάδας ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα ενόψει του επανασχεδιασμού της αυτοδιοίκησης. Ενός επανασχεδιασμού που θα πρέπει και θα είμαστε συμμέτοχοι και συνλειτουργοί “

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->