Με χαρά σας προσκαλούμε στην Εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρες 16:30-19:30 στο χώρο του Δημαρχείου, με διοργανωτές τον Δήμο Ανωγείων και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών που ζυγίζουν πάνω από 50 κιλά και αισθάνονται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας.

Πρέπει να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Επίσης πρέπει να έχουν περάσει 2.5 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος Βενιζέλειου Νοσοκομείου που είναι στελεχωμένη με έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Εθελοντές ιατροί και εξειδικευμένα μέλη του «Αιματοκρήτη» θα είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν και να σας ενημερώσουν για ό, τι χρειαστείτε.

Η αιμοληψία είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής αφού όλα τα υλικά είναι αποστειρωμένα και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Στις αιμοδοσίες θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων ενώ θα υπάρχουν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά διαθέσιμα για όλους.

Η αιμοληψία αυτή καθαυτή διαρκεί περίπου 7-10 λεπτά και η όλη διαδικασία περίπου μισή ώρα.

Ο αιμοδότης συμπληρώνει κάρτα ιστορικού και ο γιατρός της αιμοδοσίας μετά από μέτρηση αρτηριακής πίεσης και αιματοκρίτη θα σας ενημερώσει εκείνη τη στιγμή αν επιτρέπετε να δώσετε αίμα. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε αιματολογικές εξετάσεις ούτε να  παραλείψετε τη χρόνια φαρμακευτική σας αγωγή.  Χρειάζεται να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ σας και την αστυνομική σας ταυτότητα (εάν δεν έχετε ήδη κάρτα αιμοδότη).

Για την καλύτερη οργάνωσή της αιμοδοσίας παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να προσφέρουν αίμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 28340-31484.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αιμοδοσία μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον «Αιματοκρήτη» στα τηλ.  6978-247010, 2810 239 773 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.aimatocritis.gr

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->