Κυκλοφορεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου από τις εκδόσεις “ΣΟΚΟΛΗ” η έκτη ποιητική συλλογή της Μαρίας Χρονιάρη με τίτλο “Μετά από αυτό που προηγήθηκε” σε μια συνεργασία με τον φωτογράφο Χάρη Τσιλόπουλο, του οποίου φωτογραφίες κοσμούν το εξώφυλλο και το εσωτερικό του βιβλίου.Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια η ποιήτρια, αρκετά από τα ποιήματα της εμπνεύστηκαν αποκλειστικά από τις εξαιρετικές φωτογραφίες του συνεργάτη και φίλου της.
Από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου η έκδοση θα κυκλοφορήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ όσον αφορά την Κρήτη θα μπορείτε να την παραλάβετε βάσει παραγγελίας στα κατά τόπους βιβλιοπωλεία.


Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου του ο εκδοτικός οίκος “ΣΟΚΟΛΗ”:
“Όταν το ποίημα αγγίζεται με την εικόνα, όταν η φωτογραφία κινείται πάνω στις λέξεις, όταν εσύ κι εγώ συμβαίνουμε. 52 ποιήματα γίνονται θάνατος και μαζί ζωή. Γίνονται ποίηση χωρίς σημεία στίξης. Γίνονται εικόνα χωρίς υποκείμενο κι αντικείμενο. Λέξεις κι αντικατοπτρισμοί στη μαρτυρία της όρασης, διηγούνται αυτόνομα τη ζωή, που ερήμην συμβαίνει. Η συνάντηση αυτή τυπωμένη στο χαρτί μορφοποιείται, κι από τη μήτρα των ματιών πλάθει το αδιαίρετο καινούριο σώμα, ένα επόμενο σώμα, μετά από αυτό που προηγήθηκε.
Το Μετά από αυτό που προηγήθηκε, η έκτη ποιητική συλλογή της Μαρίας Χρονιάρη, είναι μια ζωή που έρχεται μετά από ό,τι υπήρξε λεηλατημένο και βάρβαρο, γεμάτη με φως, βγαλμένο από τις χαρακιές και τα σημάδια.
Φως δυνατό και τετελειωμένο.
Μια συνεργασία με τον φωτογράφο Χάρη Τσιλόπουλο, του οποίου φωτογραφίες κοσμούν το εξώφυλλο και το εσωτερικό του βιβλίου.
Η Μαρία Χρονιάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Ανώγεια της Κρήτης. Σπούδασε τηλεόραση, έκανε σεμινάρια σκηνοθεσίας και εργάστηκε ως οπερατέρ.
Ο Χάρης Τσιλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αυστρία, όπου εργάζεται ως φωτογράφος, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη μουσική ως ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος.”
Το βιβλίο είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action ART
Όπως αναφέρει η Μαρία Χρονιάρη σε σχόλιο της για την έκδοση της νέας ποιητικής της συλλογής:
“Το “Μετά από αυτό που προηγήθηκε” είναι ένα διαφορετικό βιβλίο σε συλλεκτική έκδοση.Σε μια συνεχιζόμενη συνεργασία με τον φίλο μου και εξαιρετικό φωτογράφο Χάρη Τσιλόπουλο, όχι μόνο στο εξώφυλλο του βιβλίου αλλά και εντός, καθώς μερικά από τα ποιήματα του βιβλίου είναι εμπνευσμένα αποκλειστικά από τις φωτογραφίες του Χάρη που τα συνοδεύουν.
Φέτος ολοκληρώνω 10 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική λογοτεχνία και χαίρομαι που αυτή η ολοκλήρωση συμβαίνει με αυτό το τόσο ιδιαίτερο βιβλίο.Μεγάλη τιμή για μένα και το γεγονός ότι βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action ART. Ευχαριστώ πολύ και την ψυχή των εκδόσεων “ΣΟΚΟΛΗ”, την εκδότρια μου ΑΘηνά Σοκόλη που για άλλη μια φορά με εμπιστεύθηκε και αγάπησε τα ποιήματα αλλά και τις φωτογραφίες του βιβλίου.”
—Μαρία από την ΑΝΩΓΗ σου ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο! Κάθε επιτυχία. Καλή συνέχεια να έχεις στην προσωπική σου ζωή αλλά και να συνεχίσεις να μας προσφέρεις στιγμές πολιτισμού, ήθος και στιχουργικών εμπνεύσεων που μας ταξιδεύουν.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->