Πέρα από τη δισκογραφική τους παρουσία με πιο πρόσφατη κυκλοφορία το “Ερωτόκριτος/Λευτέρης και Ειρήνη”, οι Ανωγειανοί καλλιτέχνες  Κώστας και Μαρία Σκουλά κλείνουν φέτος είκοσι χρόνια  στον χώρο της διδασκαλίας και της εκμάθησης μουσικής σε όλες τις ηλικίες, ενώ από φέτος μετά τις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω του κορονοϊού  ξεκινούν και μαθήματα μουσικής μέσω διαδικτύου!

“Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι ιδιαίτερα και όχι ομαδικά, απευθύνονται σε μαθητές από 10 ετών και άνω που γνωρίζουν ήδη έστω και λίγα πράγματα και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Εκτός από την τεχνική του οργάνου και το ρεπερτόριο διδάσκουμε επιπροσθέτως τη θεωρία της μουσικής με οργανωμένες παρτιτούρες και σημειώσεις, κάτι στο οποίο συνέβαλαν οι σπουδές μας στη βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και στο Ωδείο Μούσες” αναφέρουν στο αρχικό τους σχόλιο σε συνομιλία που είχαμε για την ΑΝΩΓΗ ο Κώστας και η Μαρία.

Στην ερώτηση μας για το πως προέκυψαν τα διαδικτυακά μαθήματα τονίζουν ότι:”Επρόκειτο το Πάσχα να ταξιδέψουμε στη Γαλλία για την παρουσίαση του νέου μας δίσκου «Ερωτόκριτος / Λευτέρης και Ειρήνη» με σκοπό στην πορεία να διδάξουμε  κιόλας εκεί για ένα διάστημα.Όμως λόγω του κορωνοΐού τα σχέδια ανατράπηκαν. Μας ζητήθηκε λοιπόν να διδάξουμε διαδικτυακά. Έτσι μέσα στην καραντίνα οργανώσαμε ένα σύστημα διδασκαλίας ειδικά διαμορφωμένο για μαθήματα μέσω διαδικτύου.Το ίδιο σύστημα εφαρμόστηκε και στους ήδη υπάρχοντες μαθητές μας στην Κρήτη, οι οποίοι μη θέλοντας να χάσουν την επαφή τους με τη μουσική λόγω της πανδημίας, θέλησαν να δοκιμάσουν και αυτό τον τρόπο διδασκαλίας.Έτσι, η περίοδος της καραντίνας αποδείχτηκε εξαιρετικά δημιουργική για εμάς. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε αυτή την μέθοδο μιας και βλέπουμε ότι λειτουργεί ικανοποιητικά και δεν μας περιορίζει γεωγραφικά.”

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μας ρωτήσαμε για την ανταπόκριση που υπάρχει στο νέο τους εγχείρημα αλλά και αν παράλληλα θα συνεχίσουν τα μαθήματα στα Ωδεία με τα οποία συνεργάζονται. Όπως αναφέρουν:”Υπάρχει αρκετή ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.Φυσικά, από τη στιγμή που επιτρέπεται ξανά η διδασκαλία σε φυσικό χώρο συνεχίζουμε τα ιδιαίτερα μαθήματά μας και στα ωδεία του Ηρακλείου όπου διδάσκουμε. Ο Κώστας διδάσκει στα Ωδείο Μούσες και στο Προοδευτικό Ωδείο και η Μαρία στο Μινωΐκό Ωδείο. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε μαθητές από 7 ετών και άνω, οι οποίοι μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή χωρίς καμία προηγούμενη γνώση” καταλήγουν.

Τους ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια και να συνεχίσουν να προσφέρουν στον πολιτισμό είτε μέσω των μαθημάτων είτε μέσω της μουσικής, καθώς όπως γνωρίζουμε ήδη ετοιμάζουν μια νέα δισκογραφική δουλειά για το προσεχές μέλλον. Όσον αφορά τα μαθήματα διδασκαλίας, όσοι πιστοί προσέλθετε γρήγορα καθώς με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι αιτήσεις και συμπληρώνονται οι “διαδικτυακές” τάξεις.

Για να επικοινωνήσετε και να εγγραφείτε μπορείτε να το κάνετε στο e-mail [email protected] καθώς και στη σελίδα στο facebook  Κώστας Σκουλάς & Μαρία Σκουλά – Kostas Skoulas & Maria Skoula

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->