Δυο χρόνια, ισάριθμες άνοδοι για τον Αετό Ανωγείων που μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΣΗ για αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών θα αγωνίζεται από την επόμενη σαιζόν στην Α2 κατηγορία του Ηρακλείου! Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Β2 διακόπηκε οριστικά λόγω κορονοΪού δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του και δόθηκε στα χαρτιά στον ΟΦΑΜ που εκείνη τη στιγμή ήταν στην πρώτη θέση αλλά με μόλις 3 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο Αετό, δυο μόλις ημέρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στα Ανώγεια, όπου η ομάδα μας θα μπορούσε επί ίσοις όροις να διεκδικήσει τον τίτλο. 

Έτσι μπορεί ο κορονοΪός να στέρησε από τους Ανωγειανούς έναν τίτλο, αλλά δεν τους αφαίρεσε την άνοδο στην επόμενη κατηγορία καθώς η ΕΠΣΗ σε μια απόφαση δίκαιη έδωσε το εισιτήριο της ανόδου σε όλες τις ομάδες που το διεκδικούσαν μέχρι τέλους πριν την διακοπή.Έτσι από το πρωτάθλημα της Β2 προάγονται στο Α2 οι ΟΦΑΜ, Τύλισος, Αετός Ανωγείων, Ραύκος και ΠΑΟ Δειλινά!

Η νέα χρονιά που αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου θα βρει τον Αετό στο Α2 όπου έχει 24 ομάδες που θα χωριστούν σε δυο ομίλους των 12. Οι ομάδες αυτές είναι οι εξής:

Αετός Ανωγείων-Ασίτες-Ασήμι-Βόνη-Πήγασος-Ρούβας-ΕΓΟΗ-Νέοι Εργοτέλη-ΠΑΟ Γουβών-Φαιστός-Αγία Βαρβάρα-Λίντο-Δωριέας-Αθλόπολις-Κεραυνός-Μοχός-Κουνάβοι-Ομόνοια-Ποσειδώνας-Γιούχτας 2010-ΟΦΑΜ-Τύλισος-Ραύκος-ΠΑΟ Δειλινών.

Ο αντιπρόεδρος του Αετού Γιάννης Σαλούστρος μιλώντας σε μέσα του Ηρακλείου ανέφερε ότι η άνοδος του Αετού “είναι μια πράξη δικαιοσύνης” και ότι η ομάδα θα δώσει τα πάντα ώστε να φανεί έτοιμη στη νέα πρόκληση.Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα ο Αετός ανανέωσε τη συνεργασία του με τον προπονητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη και μαζί του πλέον θα χτιστεί το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις, αλλά θα παραμείνουν ποδοσφαιριστές που βοήθησαν μέχρι το τέλος την ομάδα να πετύχει την άνοδο, ενώ παράλληλα 5 παιδιά των Ακαδημιών θα “ανέβουν” στην αντρική ομάδα με τα δυο πρώτα να είναι οι Βασίλης Κεφαλογιάννης και Άγγελος Σμπώκος.

Ο Αετός πετάει δυνατά στα πρωταθλήματα του Ηρακλείου, κάνει περήφανο το χωριό με την χωρίς φρένα πορεία του τα δυο τελευταία χρόνια και θα χρειαστεί μεγαλύτερη στήριξη τόσο από Ανωγειανούς επιχειρηματίες, όσο και από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν μέσα από το συμβούλιο.Η παρουσία στο Α2 τοπικό Ηρακλείου είναι από μόνη της μια ιστορική στιγμή για τον Αετό που πέφτει γρήγορα στα πολύ βαθιά και δύσκολα νερά του Ηρακλείου αλλά σίγουρα μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω φανέλας, ιστορίας και διάθεσης, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί η δουλειά στις Ακαδημίες που αριθμούν περισσότερα από 100 παιδιά του χωριού και των γύρω περιοχών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ για αναδιάρθρωση έφερε χαμόγελα και το μόνο αρνητικό που βρίσκουμε στην γενική χαρά που υπάρχει στην ομάδα είναι η απόλυτη στασιμότητα που επικρατεί από την πλευρά του δήμου και της Πολιτείας στο θέμα της ανακαίνισης των χώρων του δημοτικού σταδίου Ανωγείων, σε ένα κονδύλιο που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού και αφορούσε σε ποσό που πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά εδώ και δυο χρόνια δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.Ο Αετός ανεβαίνει επίπεδο και η εικόνα του δημοτικού σταδίου είναι αποκαρδιωτική. Καλούμε λοιπόν και προσωπικά το δήμαρχο Ανωγείων να σκύψει πάνω από αυτό το πρόβλημα και το στάδιο να αποκτήσει επιτέλους μια καλύτερη εικόνα, όχι μόνο για τον Αετό Ανωγείων, αλλά και για τους δεκάδες δημότες που ανεβαίνουν εκεί καθημερινά για την προσωπική τους άθληση.

Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε μέσω του δήμου Ανωγείων να ενημερωθούμε καλύτερα για αυτό το θέμα και να σας αναφέρουμε τις εξελίξεις που μπορούν να υπάρξουν για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο δημοτικό στάδιο. Αυτή τη στιγμή προέχει η μεγάλη χαρά όλων για την άνοδο του Αετού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας μας!

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->