Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη  Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη. Συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας, όπως η επαναλειτουργία των σχολείων και η εν εξέλιξη, νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, αλλά και ζητήματα όπως είναι η σχολική διαρροή και η στελέχωση των εκπαιδευτικών δομών με ειδικούς επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών.  

Συγκεκριμένη αναφορά έγινε στην τροποποίηση του νόμου αναφορικά με την μοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σε συνδυασμό, με την προ διετίας, χαρακτηρισμό των σχολικών μας δομών ως δυσπρόσιτα μας δίνει την ελπίδα ότι τα όποια κενά θα καλυφθούν άμεσα. Επίσης αναφέρθηκε ότι η προκήρυξη για τους αναπληρωτές θα γίνει νωρίτερα την νέα σχολική χρονιά.  

Συζητήθηκε επιστάμενα η αναγκαιότητα ίδρυσης εσπερινού Λυκείου, αναφέρθηκαν οι όροι και προϋποθέσεις για μια τέτοια εξέλιξη ενώ έγινε ανάλυση των διαδικασιών για την ίδρυση πειραματικού και πρότυπου σχολείου. Αναφορικά με αυτό το θέμα, το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας ώστε να δούμε τους όρους , τις προϋποθέσεις και την ωφέλεια μιας τέτοιας εξέλιξης. 

Τέλος, έγινε αναφορά για τις σχολικές υποδομές του Δήμου μας. Επειδή αποτελεί συναρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών και τις Κτιριακές Υποδομές, συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα.  

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->