Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ιδιαίτερα αγαπητό σύντροφο ,βετεράνο του ΚΚΕ ,ένα από τους τελευταίους της γενιάς των ατζαραδων τον ατζαραριστειδη .

Ο ατζαραριστειδης σε όλη του την ζωή υπήρξε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του σοσιαλισμού –κομουνισμού, μη επιτρέποντας ποτέ του την υπαναχώρηση,ταλάντευση ή συμβιβασμό με τις ιδέες και την κοσμοθεωρία του ΚΚΕ.

Βίωσε την λαίλαπα του φασισμού με αποκορύφωμα το κάψιμο του χωριού το 1944.                                 

Στάθηκε αρωγός και προσέφερε κάθε βοήθεια σε αγωνιστές καταδιωκομένους την περίοδο του εμφυλίου,αλλά και μετέπειτα, παρά το συνεχή και αδιάλειπτο κυνηγητό και έλεγχο των δυνάμεων της αντίδρασης του κράτους μετεμφυλιακού κράτους. 

Σήμερα αποχαιρετώντας τον,στεκόμαστε με δέος αλλά και με υπερηφάνεια, που στις τάξεις του ΚΚΕ είχαμε έναν σύντροφο  σαν τον ατζαραριστειδη. Η στάση ζωής του  και το παράδειγμα του για μας, θα είναι οδηγός και υποσχόμαστε ότι θα το ακολουθήσουμε χωρίς υπαναχωρήσεις ή ταλαντεύσεις ,όπως ακριβώς έκανε και αυτός σε ολόκληρη την ζωή του.

Στην οικογένεια του τα παιδιά και την σύζυγο του,του υπολοίπους συγγενείς,ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και να είναι υπερήφανοι για τον Ατζαραριστειδη γιατί εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ .

Σημείωση: Τον αποχαιρετισμό διάβασε ως επικήδειο στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων Αντώνης Ρούλιος.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->