Τα μαθήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης από απόσταση , έχουν ήδη ξεκινήσει σε Γυμνάσιο και Λύκειο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών να συμμετέχουν  σε αυτά και να ανακτούν την επαφή τους με το σχολείο ένα και πλέον μήνα μετά το κλείσιμο τους λόγω των μέτρων καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού. Μια από τις μεγάλες ανησυχίες τόσο του Δήμου Ανωγείων, όσο και των διευθυντών των σχολείων μας, υπήρξε αρχικά το κατά πόσο έχουν στα Ανώγεια αλλά και στα γειτονικά χωριά που υπάρχουν μαθητές του Σταυράκειου ΓΕΛ , όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε υπολογιστή ή tablet.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετές οικογένειες που δεν έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα, ο Δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με το ΓΕΛ εξέδωσαν ανακοίνωση και μέσω της ΑΝΩΓΗ, ώστε να καταγραφεί ο αριθμός των οικογενειών που δεν έχει πρόσβαση σε διαδίκτυο και υπολογιστή. Παράλληλα καθώς δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο αναζητήθηκαν με συντονισμένες δράσεις  δωρητές να καλύψουν τις ανάγκες που θα δηλωθούν.

22 οικογένειες δήλωσαν με τηλεφώνημα τους ότι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και 20 ότι δεν διαθέτουν υπολογιστή ή tablet και έτσι δεν έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά τους να συμμετέχουν στις “ψηφιακές” τάξεις! Να αναφέρουμε φυσικά ξανά, ότι δεν πρόκειται μόνο για παιδιά που ζουν στα Ανώγεια, αλλά και στα γειτονικά χωριά, όπως Αξό, Λιβάδια, Ζωνιανά, Καμαριώτη και άλλα, που έχουν μαθητές που φοιτούν στο ΓΕΛ Ανωγείων.

 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ- Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Η TABLET

Ο Δήμος Ανωγείων παρέλαβε ήδη τα 22 router όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, ενώ θα παρέχει δωρεάν σύνδεση ίντερνετ στις 22 οικογένειες για ένα τρίμηνο, μέχρι ουσιαστικά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.Αυτό θα γίνει με την οικονομική δωρεά πέντε ανώνυμων Ανωγειανών δωρητών που θέλησαν εξαρχής να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η μεγάλη προσπάθεια επικεντρώνεται τώρα στην αγορά των 20 υπολογιστών ή tablet που απαιτούνται. Ο Δήμος έχει απευθυνθεί ήδη στο Υπουργείο Παιδείας και στην Υπουργό, ώστε αυτή η δαπάνη να καλυφθεί από το κράτος, ή με δωρεές που φτάνουν στο Υπουργείο. 

Η ΑΝΩΓΗ, ο Δήμος Ανωγείων και το Λύκειο και Γυμνάσιο Ανωγείων καλούν όποιον Ανωγειανό όπου γης, επιχειρηματία ή μη που μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ώστε όλοι οι μαθητές μας να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα μαθήματα τους μέσω της σύγχρονης εκπαίδευσης, να το πράξει. Οι Ανωγειανοί άλλωστε σε όλη αυτή την περίοδο της κρίσης έχουν αποδείξει ότι η αλληλεγγύη είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα τους ώστε να καταπολεμήσουν τις συνέπειες της καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ήδη έχουμε δει δράσεις αλληλεγγύης, όπως των πέντε ανώνυμων δωρητών για το ίντερνετ των μαθητών, νεαρά παιδιά να αναλαμβάνουν στα Ανώγεια τα ψώνια ηλικιωμένων, γυναίκας που δώρισε μάσκες στο νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανωγείων,  και αρκετών άλλων που δεν έφτασαν στο φως της δημοσιότητας. Ας βοηθήσουμε και τώρα στο έργο του δήμου και της διεύθυνσης του ΓΕΛ Ανωγείων σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα όπως αυτόν της Παιδείας, και σε ένα σχολείο που κατ’επανάληψιν μας έχει κάνει περήφανους με το συντριπτικό ποσοστό εισακτέων σε Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις περιόδους των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Για όλα τα παραπάνω η ΑΝΩΓΗ συνομίλησε με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Για άλλη μια φορά η  Toπική Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι, είναι αυτοί που καλούνται να δράσουν στις τοπικές κοινωνίες και να δώσουν λύσεις σε πολλά και πρωτόγνωρα προβλήματα που προκύπτουν στις λειτουργίες της κοινωνίας που υπηρετούν.  Συνηθισμένα πλέον τα βουνά στα χιόνια. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος μας ως ο εγγύτερος βαθμός εξουσίας στον πολίτη.

‘Όλες αυτές τις μέρες εκπλησσόμαστε θετικά τόσο με την συμπεριφορά της των χωριανών μας όσο και με την υποδειγματική βοήθεια των δομών και υπηρεσιών που υπάρχουν και λειτουργούν στον Δήμο μας, Κέντρο Υγείας ΕΚΑΒ, Κοινωνικές και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου κ.α. αξίζουν πολλά ευχαριστώ.

Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνατότητες να συμπληρώσουμε κενά που εμφανίζονται, τόσο στην κοινωνία μας όσο και στις δομές που λειτουργούν. και το καταφέρνουμε πάντα με το Ανθρώπινο προσωπικό ,αλλά και με την παρουσία δωρητών, όπου αναζητούν τρόπους, για να εκφράσουν την θέληση τους για βοήθεια.

Τέτοιες περιπτώσεις  είναι και η ανταπόκριση για την κάλυψη του κόστους σύνδεσης για τρεις μήνες δωρεάν παροχής internet στην μαθητική μας νεολαία, ώστε απρόσκοπτα και ισότιμα να μπορούν να απολαμβάνουν το αγαθό της παιδείας κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το εκπαιδευτικό προσωπικό  των σχολείων μας ,  τους μαθητές και τους γονείς για την προσπάθεια που  καταβάλλουν  με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όλους  σας  ευχαριστούμε για τις θετικές σας  ενέργειες και συμπεριφορές.” 

Φωτογραφία: Γιώργος Νταγιαντάς

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->