Φλεβάρης 2020

Νίκο.

Έφυγες πριν τρία χρόνια τέτοιες μέρες 23 Φεβρουαρίου 2017. Μακριά, κοντά, δεν ξέρω. Άλλοι λένε ότι μας βλέπεις, άλλοι όχι. Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν σε βλέπουμε, καμιά φορά στα όνειρα μας, μα μάλλον κι αυτό επιθυμία είναι.

Τρία χρόνια απουσίας, μα στις συζητήσεις είσαι πάντα παρών, αναφέροντας τους γρίφους σου, τους προβληματισμούς που μας έθετες και γενικά την ζωντανή παρουσία σου στην παρέα. Οι φίλοι σου όταν με συναντούν πρώτα μου αναφέρουν για σένα και στη συνέχεια με ρωτούν τι κάνω.Καθ’ένας έχει να διηγηθεί μια ιστορία που πάντα καταλήγει σε γέλιο.

Τρία χρόνια. Σαν χθες μου φαίνεται. Τρία χρόνια απουσίας σωματικής, γιατί η μνήμη σε φέρνει τακτικά κοντά μας. Καλή ανάπαυση. Κανένας δε ξέρει που είναι καλύτερα…

Κλείνω με την μαντινάδα αποχαιρετισμού του Γιαλάφτη:

Καλό ταξίδι άρχοντα, άνθρωπε πάνω απ’ όλα,

τίμησες τους Κονιδιανούς και αυτό τα λέει όλα.

Ο αδερφός σου Ιδομενέας Κονιός.

-Η παραπάνω επιστολή εστάλη στην ΑΝΩΓΗ από τον συγχωριανό μας Μαθηματικό Ιδομενέα Κονιό, ένα αφιέρωμα στον αδερφό του Νίκο Κονιό (Τζιριντάνη) που “έφυγε” από την ζωή πριν τρία χρόνια σαν σήμερα στις 23 Φεβρουαρίου 2017.Ο Νίκος Κονιός, ένας χαρισματικός Ανωγειανός, Μαθηματικός με ιδιαίτερο χιούμορ που τον έκανε αγαπητό σε όλους μας μικρούς και μεγάλους, “έφυγε” στα 66 του χρόνια. Το 2018 η αίθουσα συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Γαζίου το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια, πήρε το όνομα του, ένας ελάχιστος φόρος τιμής και αγάπης από τους συναδέλφους του.

-Ο Ιδομενέας Κονιός και η σύζυγος του Χαρούλα Κόκκινου, στην μνήμη του Νίκου και των γονιών τους Κωνσταντίνου και Ειρήνης Κονιού, Μιχαήλ και Ουρανίας Κόκκινου προσέφεραν το ποσό των 100 ευρώ στην ΑΝΩΓΗ, χρήματα που επιθυμούν να διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και των δωρεάν φροντιστηρίων Αγγλικών σε ενήλικες, μαθητές και πρόσφυγες. Τους ευχαριστούμε θερμά. Ας είναι αιωνία η μνήμη των προσφιλών τους προσώπων.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->