“Λένε στη φεύγα του ο καιρός, είναι γιατρός του πόνου,

μα εγώ πονώ για δε κλουθά, η σκέψη μου του χρόνου.”

Αυτό συμβαίνει και με μένα Μάνα μου. Τι κι αν συμπληρώνονται δυο χρόνια από τη μέρα που έφυγες. Ο πόνος είναι ο ίδιος όπως την πρώτη στιγμή. Πως να ξεχάσω την γαλήνια μορφή σου, τους καλούς σου τρόπους, την όμορφη σου αρμηνειά, τον ευγενικό και παρηγορητικό σου λόγο;

Προσπαθώ να ακολουθήσω τα χνάρια σου. Δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να βρεθεί άλλη που να σου μοιάζει. Πηγαίνω όπου πήγαινες, κάνω ότι έκανες, πάω στην εκκλησία σου την Παναγία, φροντίζω το σπίτι μας, πηγαίνω στον Αι Γιώργη για να μην είναι η θέση σου κενή.

Σεμνή και ταπεινή μου Μάνα, τίποτα δε γεμίζει το κενό της απουσίας σου.Το μόνο πράγμα που με παρηγορεί είναι ότι θα έσμιξες επιτέλους με τον αγαπημένο μου πατέρα, τον Ορέστη, τον ταχυδρόμο της καρδιάς σου και του χωριού.

Αλήθεια, τι ειρωνεία, διαλέξατε και οι δυο τον Φλεβάρη για την φεύγα σας, με λίγες μέρες διαφορά. Εσύ στις 20 και ο μπαμπάς στις 23. Συμπληρώθηκαν 36 χρόνια και δικής του απουσίας και μεγάλης οδύνης.Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου ο θρήνος σου:”Ορέστη, ταχυδρόμε μου…”

Ελπίζω εκεί που βρίσκεστε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, γιατί αυτή η ζωή ήτανε άδικη και σκληρή μαζί σας. Να μας προσέχετε από εκεί ψηλά μέχρι να έρθει η ώρα να ξανά ανταμωθούμε πάλι.

Με απέραντη λατρεία, η κόρη σας Ρηνιώ.

-Η ΑΝΩΓΗ δέχτηκε την παραπάνω επιστολή από την Ειρήνη Σαμόλη, ένας αποχαιρετισμός στους γονείς της,τη Δόξα  που “έφυγε”στις 20 Φεβρουαρίου 2018 και του Ορέστη που χάθηκε πρόωρα και άδικα στις 23 Φεβρουαρίου 1984.Ένα ζευγάρι που άφησε τη δική του σφραγίδα, προσφορά και ιστορία στην εκκλησία και την ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία των Ανωγείων. Μετά το θάνατο του Ορέστη η Δόξα εκπληρώνοντας ένα τάμα της θεμελίωσε το 1995 και τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται έξω από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

36 χρόνια μετά το θάνατο του Ορέστη και 2 από αυτόν της Δόξας, τα παιδιά της προσέφεραν το ποσό των 200 ευρώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την ΑΝΩΓΗ. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας μας και των δωρεάν φροντιστηρίων Αγγλικών που γίνονται σε ενήλικες, μαθητές και πρόσφυγες. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους και η στάση ζωής τους παράδειγμα για όλους εμάς. Ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που σας σκεπάζει αιώνια μαζί Ορέστη και Δόξα.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->