Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί, το ετήσιο μνημόσυνο της Λευκοθέας Κουνάλη του “Βασιλικού” και η οικογένεια της καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να παραστούν και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη της.Ήταν 25 Φεβρουαρίου 2019 όταν η Λευκοθέα έφευγε αιφνιδίως από τη ζωή, μόλις στα 48 της χρόνια, συγκλονίζοντας το χωριό και τους συναδέλφους της στο Δήμο Ανωγείων τον οποίο υπηρετούσε ως διοικητικός υπάλληλος για πολλά χρόνια.Με οδύνη την είχε αποχαιρετήσει ο τότε δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, ενώ και οι συνάδελφοι και φίλοι της, την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία όπου βρέθηκε και σύσσωμο το χωριό, συγκλονισμένο από την απώλεια ενός νέου ανθρώπου.
Με επιστολή της στην ΑΝΩΓΗ και συγκινητικά λόγια και μαντινάδες την αποχαιρετάει η οικογένεια της με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο της. Αναλυτικά:
“Την πόρτα που ‘χεις ουρανέ, πως θα ‘θέλα να ανοίξω,να δω αυτή που αγαπώ, λίγο να την αγγίξω…”

Πέρασε  κιόλας ένας ολόκληρος χρόνος πολυαγαπημένη μας Λευκοθέα χωρίς εσένα! Αυτά τα τόσο εκφραστικά μάτια δεν τα είδαμε ξανά, αυτή την φωνή δεν την ακούσαμε ξανά, την ζεστή σου φωνή που όμως ακόμα ηχεί στα αυτιά μας.Πώς είναι δυνατόν να σίγησε για πάντα η φωνή σου;

    Η αλήθεια στο βλέμμα σου,η τόλμη μέσα απ’τις πράξεις σου,το ενδιαφέρον σου για όλους και για όλα!Υπόδειγμα εργατικότητας ,συνέπειας , παράδειγμα προς μίμηση για όλους! Ήσουν πάντα τακτική ,οργανωμένη ,άριστη σε όλα,πάντα πρόθυμη με χαμόγελο! Σε αναζητούμε ΜΙΚΡΟΙ-ΜΕΓΑΛΟΙ,μιλάμε για εσένα χωρίς εσένα σα να είσαι δίπλα μας, πόσο πολύ μας έχεις λείψει! Δεν περνάει μέρα να μην πούμε το όνομά σου , να μην αναφέρουμε τα λόγια σου!

    Εσύ Λευκό δεν ήσουν κόρη-αδερφή-κουνιάδα-θεία….ήσουν για όλους ΜΑΝΑ, μια πονετική ΜΑΝΑ!

  Δεν υπάρχουν λόγια Λευκό μας μόνο δάκρυα….  Ένας χρόνος πέρασε και άλλαξε η ζωή μας!Πόσα πολλά συνέβησαν και εσύ απούσα! Ό,τι κι αν έγινε τίποτα δεν ήταν ικανό για να σε φέρει πίσω!Η ζωή  προχωράει για όλους μας, εμείς σε στερηθήκαμε αναπάντεχα…!!
Σε κρατάμε ζωντανή μέσα απ΄τις φωτογραφίες σου,έχουμε τις αναμνήσεις σου, θυμόμαστε τις όμορφες κουβέντες σου. Άλλωστε πως να ξεχάσεις κάποιον που σου έδινε απλόχερα ότι είχε και δεν είχε , κάποιον που ήταν πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει και να σε συμβουλεύσει , κάποιον που αγάπησες;Το κενό σου δεν συμπληρώνεται …

Θα μείνει για πάντα και ένα ΓΙΑΤΙ θα μας βασανίζει που δεν θα απαντηθεί…

Τώρα έχουμε και εμείς το δικό μας αστέρι στον ουρανό, γιατί σίγουρα η αύρα που εξέπεμπες στη γη τώρα έχει γίνει αστέρι  του ουρανού, που φωτίζει τον δρόμο μας…Καλό παράδεισο!!! Και κάποια στιγμή θα ιδωθούμε!!!
Η οικογένεια σου.
Η ανιψιά της Καλλιόπη Κουνάλη, κόρη του Γιώργη του “Βασιλικού” έστειλε το παρακάτω κείμενο, με “απεριόριστη αγάπη στη Λευκοθέα” που δε θα ξεχάσει ποτέ, όπως αναφέρει:
Αρχόντισσα περήφανη ήσουν η στη ζωή σου,
και έχουν δίκιο να πονούν οι φίλοι και οι δικοί σου. 
 Ένας χρόνος πέρασε από το μισεμό σου, και η μνήμη μου είναι συνεχώς η στο χαμόγελο σου…Μπορεί να έφυγες μακριά σ’ ένα ταξίδι ξένο, μα εγώ θα σ’ έχω στην καρδιά πουλί ξενιτεμένο. Θυμάμαι τα όσα μου ‘κανες μικιό κοπέλι που ‘μουν, κι η νοσταλγία να σε δω αυξάνεται στο νου μου.  Οι αναμνήσεις του μυαλού μαζί σου δε ξεχνιούνται, γιατί ήτανε ξεχωριστές κι απ’ τσι άλλες εξαιρούνται.  Να ξέρεις δε σε ξέχασα θεία μου αγαπημένη ,μα στο μυαλό και στη καρδιά σε έχω χαραγμένη.Ήσουνα πάντα δίπλα μου στήριγμα στη ζωή μου,και ένα μεγάλο πρότυπο μέσα στη θύμηση μου.Σε είχα ωσάν  τη φίλη μου και σαν την αδελφή μου,μα έφυγες και μου άφησες κενό η στη ζωή μου.Ήξερες πάντα να απαντάς στα ερωτήματα μας,και λύσεις έδινες πολλές η στα προβλήματα μας.
-Η οικογένεια του Βασίλη Κουνάλη (Βασιλικού), προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη της Λευκοθέας. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και των δωρεάν φροντιστηρίων Αγγλικών σε ενήλικες, μαθητές και πρόσφυγες. Τους ευχαριστούμε θερμά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->