“Στα λίγα χρόνια της ζωής, το μόνο που ‘χω ευθύνη.

Μια τιμημένη αθιβολή πίσω μου να απομείνει..(Κωστής Μανουράς)

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Ιωάννου Μανουρά ή Γιάννου” Η οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη ενός αυθεντικού και άξιου Ανωγειανού. Ο “Γιάννος” ήταν ένας από τους καλούς Ανωγειανούς της παλιάς σχολής του τόπου, μιας αγνής, δύσκολης αλλά και τόσο όμορφης εποχής.

Ο Ιωάννης Μανουράς “Γιάννος” πέρασε στην αιωνιότητα στις 27 Φεβρουαρίου του 2019 στα 91 του χρόνια και σύσσωμο το χωριό συγκεντρώθηκε στο Μετόχι για να τον αποχαιρετήσει. Πλήρης ημερών αλλά και έργων,  έφυγε ήρεμα και αθόρυβα στο πλάι της μεγάλης οικογένειας του, δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια του που τον αποχαιρετούσαν με οδύνη αλλά και ευγνωμοσύνη για όλα όσα τους προσέφερε στη ζωή τους.

Έζησε πριν φύγει τον ύψιστο πόνο της απώλειας της κόρης του Ελευθερίας το 2008, αλλά  ήταν αυτός που στάθηκε και πάλι βράχος στηρίζοντας την οικογένεια του στην δυσκολότερη στιγμή της. Μπολιασμένος από μικρός στις αξίες και τα ήθη του χωριού, αλλά και μαθημένος στις δυσκολίες της ζωής, ο Ιωάννης Μανουράς δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, δεν βαρυγκώμησε αλλά πάντα προχωρούσε μπροστά ξεπερνώντας εμπόδια και προβλήματα. Η μνήμη του θα είναι αιώνια, όπως και όλων αυτών των παλαιών Ανωγειανών που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτόν, όλους αυτούς που έζησαν τους πολέμους και τα ολοκαυτώματα αλλά έστησαν ξανά τη ζωή τους πάνω στις στάχτες δημιουργώντας τα ισχυρότερα θεμέλια για τους μεταγενέστερους.

-Σε επικοινωνία με την ΑΝΩΓΗ η οικογένεια του προσφέρει για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης το ποσό των 100 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης και των δωρεάν φροντιστηρίων Αγγλικών σε ενήλικες, μαθητές και πρόσφυγες. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που σε σκεπάζει αείμνηστε Γιάννο Μανουρά.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->